Rehabra vonult Steven Tyler

Az Aerosmith frontembere visszaesett, és önként jelentkezett be egy elvonókúrára.

Le kellett mondania júniusban kezdődő Las Vegas-i koncertsorozatát minden idők egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb rockzenekarának, az 1970-ben alakult Aerosmith-nek.

A banda a közösségi oldalán jelentette be, hogy a júniusra és júliusra tervezett dátumokat kénytelenek elhalasztani, miután énekesük, az idén 74 éves Steven Tyler a lábműtétje okozta fájdalmaira felírt gyógyszerek szedése közben ismét visszaesett, ezért saját akaratából bevonult egy rehabilitációs intézménybe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aerosmith (@aerosmith) által megosztott bejegyzés


Közleményében a zenekar a következőt írta:

„Amint azt sokan tudjátok, szeretett testvérünk, Steven hosszú évek óta dolgozik józansága megőrzésén. Azonban miután egy lábműtétet hajtottak végre rajta annak érdekében, hogy visszatérhessen a színpadra, a szükséges fájdalomcsillapítás során a közelmúltban visszaesett, és önként jelentkezett egy kezelési programba, hogy egészségére és felépülésére koncentrálhasson.

Ezért őszinte sajnálattal értesítjük rajongóinkat és barátainkat, hogy le kell mondanunk a Las Vegas-i koncertsorozatunk első, júniusi és júliusi dátumait, amíg Steven a gyógyulására összpontosít.

Szeptembertől folytatjuk 2022-es időpontjainkat, és amint lehetséges, minden további fejleményről értesítünk benneteket. Le vagyunk sújtva, hogy ilyen sokatoknak kellemetlenséget okoztunk, különösképpen a leghűségesebb rajongóinknak, akik gyakran utaznak nagy távolságokat a koncertjeink miatt.

Köszönjük megértéséteket és a Stevennek nyújtott támogatásotokat ebben az időszakban.”

A zenekar rajongóira rájár a rúd mostanában, hiszen a banda az eredetileg 2020 nyarára tervezett, majd 2021-re, végül pedig 2022-re halasztott teljes európai turnéját - köztük a várva várt budapesti koncertjét - is törölte a koronavírus veszélyeire hivatkozva.

A ’70-es és a ’80-as évek során súlyos alkohol-és drogfüggő Tylert 2009-ben egyszer már kezelték hasonló problémával, akkor is a receptre felírható gyógyszerekre szokott rá a fájdalomcsillapítás miatt.