Pokémonokkal készített videóklipet Ed Sheeran

Az angol énekes új dala két Nintendo videójátékban is felcsendül majd.

Miután az elmúlt két hétben több posztban is ízelítőket tett közzé róla a közösségi médiában, Ed Sheeran végre megjelentette vadonatúj kislemezét. A Celestial című dalt a zenész Pokémon iránti rajongása ihlette, így a hozzá készült videóklip is a japán franchise szereplőinek közreműködésével készült el.


A kisfilmben Snorlax, Lapras és természetesen Pikachu mellett az a Squirtle is feltűnik, akit Ed a napokban még magára is „tetováltatott”:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ed Sheeran (@teddysphotos) által megosztott bejegyzés

Sheeran a következőt mondta el a a Pokémonhoz fűződő kapcsolatáról:

Általános iskolás korom óta játszottam a Pokémonnal. A tesómnak és nekem különböző verzióink voltak meg a videójátékokból és együtt cserélgettük a kártyákat is. Azokat is imádtam, de a videójátékok voltak azok, amikben teljesen el tudtam veszni. Az egész világért odavoltam, amit létrehoztak. Elvonta a figyelmemet, ha valami negatív dolog történt az életemben vagy a suliban. Egy olyan világ volt, ahová el tudtam menekülni.”

Majd így folytatta:

S habár most már 31 éves vagyok, még mindig megvan ugyanaz a Pokémon-sárga színű Game Boy, amit a 8. szülinapomra kaptam és még mindig játszani szoktam rajta a repülőn vagy vonaton, amikor hosszú útra megyünk a turnéim során. Amikor Japánban jártunk, találkoztam a Pokémon embereivel, és azon viccelődtünk, hogy majd írok egy számot nekik. És most itt vagyunk. Igazi megtiszteltetés, hogy egy dallal hozzájárulhatok a játékokhoz,  ráadásul még egy nosztalgikus videót is forgathattam hozzá, aminek animációit ezek a hihetetlen srácok készítették a Pokémontól. Őrületesen elképesztő lett, én imádom, és remélem, ti is imádni fogjátok. Szerezzük meg hát mind!”

A Celestial című dal a Pokémon Scarlet és a Pokémon Violet nevű videójátékokban lesz majd hallható, amelyek a Nintendo Switch nevű konzolra érkeznek majd meg november 18-án.

 

Borítókép: Niantic Inc.