Meglepetésdalt hozott ki Snoop Dogg és Eminem

A két legendás rapper a nézeteltérésük után közös számmal jelentkeztek, ami egy animációs videóklipet is kapott.

Bár tavaly októberben még beszóltak egymásnak, a napokban duett dallal lepték meg rajongóikat a hip hop műfaj legnagyobb ikonjai.

A két rapper bő fél évvel azután dobta piacra From the D2 the LBC című közös számát, hogy Snoop egy interjúban azt nyilatkozta, nem sorolná Eminemet a világ 10 legjobb MC-je közé, és hogy minden sikerét közös mentoruknak, Dr. Dre-nek köszönheti.

Snoop Dogg és Eminem a Pepsi Super Bowl félidei show-jában, 2022; Fotó: Steph Chambers/Getty Images

 

Eminem akkor dalban válaszolt kollégája kommentjeire, aki később telefonon kért elnézést pályatársától, a békülés pedig ezek szerint olyan eredményes volt, hogy a páros még egy együttműködéssel is előrukkolt.

A From the D2 the LBC című számban a két rapper saját szülővárosuk előtt tiszteleg, a pörgőnyelvű trackhez pedig egy James Larese által jegyzett, részben animációs videóklip is készült, amiben Snoop és Eminem a Bored Ape Yacht Club nevű NFT (nem helyettesíthető token) gyűjtemény majmaihoz hasonló karakterekké alakulnak át.


A páros legutóbb idén februárban kollaborált, amikor Dr. Dre-vel, Mary J. Blige-dzsal, Kendrick Lamarral 50 Centtel és Anderson .Paakkal kiegészülve felléptek a Super Bowl félidejében megrendezett nagyszabású minikoncerten.

Ráadásul Eminem rövid időn belül már a második duett dallal jelentkezik, ugyanis ebben a hónapban látott napvilágot a CeeLo Greennel közös kislemeze, a Jailhouse Rock című Elvis-klasszikuson alapuló The King and I is, ami a Presley életéről szóló új életrajzi film egyik betétdalául szolgál.


A dalban a hamarosan a Rock and Roll Hall of Fame-be is beiktatásra kerülő rapper párhuzamot állít a Király és saját maga közt, mondván mindkettejüket rengeteg kritika érte, miután „ellopták” a feketék zenéjét.