Végre kiderült, melyik a legnézettebb Netflix-tévésorozat!

Napi Top10-es listát állított csatasorba a népszerű streaming szolgáltató. Méri a magyar nézők sorozatfalási szokásait is!

A Netflix korábban nem nagyon hozta nyilvánosságra a nézettségi adatait – kivéve azt a néhány ritka pillanatot, amikor rekordnézettségről beszámolva dicsekedtek a nézők millióival a sajtóban. Ilyen rendhagyó példa volt Ryan Reynolds Six Underground című, fekete humorú akciófilmje, amire 83 millió Netflix-előfizető volt kíváncsi, vagy a Gyagyás gyilkosság című Adam Sandler–Jennifer Aniston-krimikomédia, amit már a nyári premierkor 30 millióan streameltek egyszerre. Tavaly októberben a szolgáltató lehozta a 2018 októbere és 2019 szeptembere közötti időszakra kivetített amerikai nézettségi adatokat (itt a Madarak a dobozban vezetett 80 millió nézővel), év végén pedig közzétett egy globális TOP10-es listát is, amin nem meglepő módon a Vaják és a Stranger Tings szerepeltek a legjobban. A TOP10-es országonkénti listákból eddig csak az amerikai, a brit és a mexikói volt ismert,  most azonban már minden országban meg lehet nézni, melyek a legnépszerűbb Netflix-sorozatok az adott napon. Természetesen magyarországi adatok is vannak már, íme a cikkírás pillanatában, február 25-én délután legtöbbet nézett öt sorozat:

Forrás: Netflix

 

1. Locke & Key: horrorsorozat Joe Hill (Stephen King fia) kultikus képregénye alapján.

2. Narcos Mexikó (Narcos: Mexico): a drogkartell és a bűnüldöző szervek csatározásai, Diego Lunával a főszerepben.

3. Szexoktatás (Sex Education): a szexuálterapeuta Gillian Anderson küzdelmei a szakmai kihívásokkal, a pattanásos tinédzserekkel és az anyasággal.

4. Love is Blind: a Netflix saját gyártású párkeresős trashreality műsora.

5. Vaják (The Witcher): félig Magyarországon forgatott fantasy sorozat „a lengyel George R.R. Martin”, Andrzej Sapkowski népszerű regénysorozatából, amelyben Henry Cavill egy jóképű, de mogorva szörnyvadászt alakít.

 

Ezek pedig a 6-10. helyezettek idehaza a mai napon:

Forrás: Netflix

 

6. Valós halál (Altered Carbon): izgalmas sci-fi sorozat, a Marvel-filmek Sólyomával (illetve ügyeletes Amerika Kapitányával!), Anthony Mackie-vel a főszerepben – akinek itt ráadásul az a neve, hogy Takeshi Kovacs!

7. Te (You): romantikus sorozat, amelyben az elragadó könyvesbolt-menedzser egy feltörekvő író megszállottja lesz, és mindent megtesz, hogy része legyen az életének.

8. Narcos: Pedro Pascal három évadot megélt kultsorozata, ami a világ leghírhedtebb drogbárójának Pablo Escobarnak a felemelkedését és bukását mutatja be.

9. Babies: dokumentumsorozat az élet egyik legcsodálatosabb eseményéről, a kisbaba születéséről és mindenről, ami ezzel jár.

10. Stranger Things: a Kincsvadászok és a Stephen King-regények nagy népszerűségnek szerelemgyereke, amiben egy csapat kisvárosi kölyök néz szembe a földön túli iszonyattal.

A napi toplisták egyébként eléggé dinamikusan változnak, a hazai streamelők épp aktuális médiafogyasztási szokásait leképezve. Nekem például 15 percen belül kétszer is átrendeződött a dobogó! (via Uproxx)