Vasárnap este levetítik a Fábián Julira emlékező dokumentumfilmet

A fájdalmasan fiatalon elhunyt énekesnőről a hozzá legközelebb álló személyek - családtagok, barátok, zenésztársak, egykori tanárok és pályatársak mesélnek.

Azt beszélik - Cool, december 15. vasárnap, 19h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

Jason Bourne - TV2, december 15. vasárnap, 21h

Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez, melyben a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból.

Férfias játékok - RTL Spike, december 15. vasárnap, 21h

Jack Ryan fél életét azzal töltötte, hogy terrorakciókat elemzett, titkosszolgálatok lépéséit figyelte. A CIA után most nyugodtabb életre vágyik. Családjával angliai nyaralásra indul, ahol szemtanúja lesz egy terrorista támadásnak. Jackben feléled a régi reflex és közbelép. A tűzharcban megöli az egyik terroristát, ezzel veszélybe sodorja önmaga és családja biztonságát. Jack egyetlen lehetősége: visszatér a CIA-hoz, hogy figyelemmel kísérhesse ellenségei minden lépését.

Érkezés - AXN, december 15. vasárnap, 21h

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni - és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít - akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.

Like a Child - Fábián Juli - M2, december 15. vasárnap, 21.10h

A film az énekesnő fájdalmasan rövid életét követi végig, dramaturgiai íve Fábián Juli művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak kiemelt állomásait próbálja megragadni és körüljárni. A Julival készült archív interjúk, koncert-részletek és privát felvételek mellett megszólalnak az énekesnőhöz legközelebb álló személyek - családtagok, barátok, zenésztársak, egykori tanárok és pályatársak.

Apokalipszis most - AMC, december 15. vasárnap, 23.40h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.

Az időutazó felesége - Viasat3, december 15. vasárnap, 00.00h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni. (Eredeti hang digitálisan.)