Több nagy mozis sikerfilmet is levetítenek hétfőn a tévében

Hogy mást ne mondjunk, egymás után jön majd a Legendás állatok és megfigyelésük és a Kaliforniai álom.

Segítség, felnőttem! - Paramount Channel, április 22. hétfő, 15.50h

Josh (Tom Hanks), a tizenhárom éves kamasz élete egy csapásra megváltozik, amikor egy csodálatos szerkezet negyed dollárért teljesíti a kívánságát, mégpedig azt, hogy felnőtt lehessen. Másnap harmincas fiatalemberként ébred. Ám a csodába hiba csúszik, Josh felnőtt lesz, de a lelke gyermeki marad. Ekkor és így találkozik Susannal (Elizabeth Perkins).

Sejtcserés támadás - SuperTV2, április 22. hétfő, 16.20h

Jennifer Aniston és Jason Bateman a Sejtcserés támadás főszereplői, amely egy nem szokványos vígjáték Kassieről, egy okos, vidám, szingli lányról, aki a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve végképp úgy dönt, itt az ideje egy babának, még akkor is, ha ezt saját magának kell is megoldania egy sármos "önkéntes" spermadonor apró kis segítségével (Patrik Wilson). A jóbarát Wally nem tudja, Kassie babaterve nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte, de rendben révbeért. Aztán eltelik hét év, és mindenre fény derül, amikor is Kassie és csemetéje visszaköltözik New York-ba, és Wally végre megismerkedik Kassie koraérett- furcsa módon szintén némileg ideggyenge - kisfiával.

Kincsem - Cool, április 22. hétfő, 18.30h

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Legendás állatok és megfigyelésük - RTL Klub, április 22. hétfő, 19.25h

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket.
És talán meg is találja őket...
A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

Timothy Green különös élete - Duna Tv, április 22. hétfő, 20.25h

Cindy és Jim boldog házasságából már csak egy kisgyermek hiányzik. Sajnos kiderül, hogy soha nem lehet gyermekük, az örökbefogadással is próbálkoznak, sikertelenül. Egyik este megintcsak ez a téma, amikor végül összeírják milyen gyermekük lett volna, ha megszületik, majd a listát egy dobozba téve, elássák azt a kertjükben. A viharos éjszakán azután egy sáros, különös jövevény állít behozzájuk. A kis Timothy mindent és mindenkit elvarázsol, fenekestül felforgatja a kisváros, Stanleyville lakóinak életét.

Szemfényvesztők - Moziverzum, április 22. hétfő, 21h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a szemfényvesztők.

Bridget Jones babát vár - Mozi+, április 22. hétfő, 21h

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...

A másik férfi - Filmcafe, április 22. hétfő, 21h

Peter (Liam Neeson) és Lisa (Laura Linney) régóta házasok. Amikor egyik este Lisa arról kérdezi férjét, hogy gondolt-e már arra, hogy lefeküdjön mással, Peter őszintén nemmel felel. Hónapokkal később a férfi rádöbben, hogy felesége megcsalta őt. Peter megszállottan kutatni kezd a titokzatos szerető után, hogy szembenézhessen vele.

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, április 22. hétfő, 21h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése.

Mindenki - M2, április 22. hétfő, 21.05h

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt szállnak szembe a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.
A Friss hús 2016 rövidfilmfesztiválon való részvétel kapcsán a A Daazo.com kiemelte Deák Kristóf Mindenki című alkotását az esztétikumot előtérbe helyező, a hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató ábrázolásmódjáért.
Számos filmfesztiválon nyert díjak mutatják a kisjátékfilm nemzetközi sikerét, 1963 után pedig 2017-ben A legjobb rövidfilm kategóriában Oscar-díjat nyert Deák Kristóf alkotása.
Egyéb díjak:
Short Shorts fesztivál fődíja, Tokió, 2016
Közönségdíj, Lille-i Európai Filmfesztivál, 2016
TIFF Kids fesztivál, Toronto, 2016

Barátnők - M5, április 22. hétfő, 21.05h

1957 egyik szikrázó nyári napján, a tengerparton életreszóló barátság szövődött két kislány között. Két különböző világban nevelkedtek: CC cserfes és talpraesett nagyvárosi lány, míg Hillary nagynénje és édesapja szigorú felügyelete alatt élő virágszál. Más utakat járnak be az évek során, ám levelezésük mély kapcsolat lenyomata. CC eléri álmát, híres énekesnő lesz. Hillary férjhez megy, látszólag boldog feleség. Mindketten ámítják környezetüket és egymást is, mígnem kései találkozásuk során való sorsuk tárul fel. Barátságuk próbára tétetik egyikük lassú elmúlása árnyékában.

Kaliforniai álom - RTL Klub, április 22. hétfő, 22.10h

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...

Bordertown - Átkelő a halálba - Filmcafe, április 22. hétfő, 22.45h

Több mint egy évtizede egy sorozatgyikos szedi áldozatait az észak-mexikói határváros, Juarez környékén. Az áldozatok mind szegénysorból származó fiatal munkásnők, akiket haláluk előtt megkínoznak és megerőszakolnak. Lauren Adrian egy bátor amerikai újságírónő, aki saját életét kockáztatva ered az elkövetők nyomába, hogy megpróbálja felderíteni végre az évek óta elfedett igazságot.

Némaság - TV2, április 22. hétfő, 23h

Japán a 17. század derekán, amikor a kereszténység tiltott dolognak számított. A két ifjú, jezsuita szerzetes, Sebastiao Rodrigues és Francisco Garrpe azért utazott a távoli országba, hogy megtalálják eltűnt mentorukat, Cristóvao Ferreirát.

A Zodiákus - Paramount Channel, április 22. hétfő, 23.55h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

Fekete Könyv - Filmcafe, április 22. hétfő, 00.55h

Hollywood fenegyereke, Paul Verhoeven megtért holland gyökereihez. Valós események által inspirált akció-thrillerje a nácik által megszállt második világháborús Hágában játszódik. Főhőse a szétbombázott búvóhelyét elhagyni kényszerülő, ifjú zsidó énekesnő, Rachel Stein, aki csatlakozik az ellenállási mozgalomhoz. És, hogy elérje az ellenállás néhány bebörtönzött élharcosának szabadon bocsátását, Ellis de Vries fedőnéven, szőkére festett hajjal elvállalja, hogy a magas-rangú SS-tiszt, Ludwig Müntze bizalmas közelébe férkőzik. A terv azonban csúfosan megbukik, és Ellis nagy árat fizet érte. A mozgalom is, a Gestapo is őt hibáztatja. Egyedül Müntze az, akire számíthat, a férfi, akivel most már együtt várják a háború végét.