The Floor - Általános iskolai szintű feladatokkal nyitott az RTL új vetélkedője

Nemcsak a feladatok túl egyszerűek, a játékosok is túl óvatosak. Az óvatosság jelen esetben azt jelenti, hogy hőseink rendre elkerülik a veszélyes párbajokat, ami jó taktika a játékosoknak, mérsékelt izgalom a nézőknek.

Ahogy lement az RTL-en Az ugrás, úgy követi némi tempókihagyással a hozzá nagyon hasonló következő vetélkedő, a The Floor - Csak egy maradhat. Azért nagyon hasonló, mert mindkét formátumot a holland Talpa Studios fejlesztette ki, mindkettő alapja egy hatalmas díszlet, ami egyben a játéktér is, és mindkettő elvileg tudásalapú, de persze a szerencse is nagy szerepet kap bennük. Csakhogy, míg az előbbit Gundel Takács Gábor vezette, az utóbbit Szujó Zoltán viszi, ami jókora különbség – amivel Szujó is abszolút tisztában van, nem véletlen kezdte a műsort a játékosok felé fordulva ezzel:

„Köszi, ha segítetek, új vagyok még errefelé!”

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Hát, nem lehet mindenki Gundel Takács Gábor, sőt, rajta kívül senki sem lehet az, a sportközvetítésen nevelkedett Szujón pedig tényleg nagyon látszott, hogy szokatlan neki ez a kvíz- és porondmester szerepkör, nem véletlen kapaszkodott mindig a sporthasonlatokba. Például abba, hogy a 49 játékos úgy sorakozott fel a 7x7-es hatalmas led játéktáblán, mint a Forma 1-es autók a rajtnál. Minden versenyzőnek van egy saját témaköre, amik között persze vannak nagyon megúszósok is a „mindenképpen be szeretnék jutni a műsorba” alapon, mint a nyaralás, gyümölcsök vagy a konyhai eszközök, de voltak olyan nehezek is, mint a rovarok, órák, tévés főcímzenék, kitalált népek és lények, olimpiai városok– vagy a Kossuth-díjasok. A kezdő játékost az ún. véletlengenerátor sorsolja ki – ez lett Szujó kedvenc szava is, amit különösen lelkesen rikkantgat -, ő pedig a szomszédos mezőn állók közül hív ki valakit párbajra – a kihívott témakörében.

Forrás: RTL

 

Vagyis a saját témaköre, amiből elvileg alaposan felkészült, ilyenkor nem számít, és nem véletlen, hogy rendre a kihívott nyert. A játékra mindig 45 másodperc van, lehet passzolni, de az időlevonással jár, akinek először fogy el az ideje, az kiesik a játékból, a győztes pedig elfoglalja a vesztes mezőjét – és ezzel együtt megörökli annak témakörét, hátrahagyva a sajátját. Az adott játéknapon a legtöbb területet elfoglaló 500.000 forint napi nyereményt vihet haza, aki a hét végén a teljes Floort birtokolja, azé a fődíj, vagyis 8 millió forint.

Ütik ki egymást a népek sorra, jó kis pörgős játék, gondolhatnánk, de sajnos nem az!

Nincs meg ugyanis a máshol szokásos „játékkényszer”, hogy ha egyszer elkezdted, akkor menni kell tovább. Itt, ha valakit kihívnak és nyer, vagy ha a kihívó győz, utána nem kötelező továbbjátszani. Amennyiben az illető úgy látja, hogy a lehetséges ellenfelek témakörei túl nehezek a számára, akkor visszaléphet, és újra jön a véletlengenerátor, új játékossal, aki aztán menetrendszerűen veszít, a nyertes pedig egy mezővel gyarapodva taktikusan visszalép.

Forrás: RTL

 

Ez teljesen logikus, annak ismeretében, hogy szinte mindig a kihívó veszít, viszont baromira megakasztja a játékot. Nyilván a következő napokon, amikor már kevesebb játékos és még kevesebb szabad mező lesz, élesedik majd az osztályharc, de most még az a fura helyzet adódott, hogy két, játékkezdőnek sorsolt játékos is azt tudta mondani, hogy

hát ő még szívesen elácsorgott volna azon a szép ledpályán.

Hát nem ez hozza meg az eszelős izgalmakat, pláne úgy, hogy Szujó Zolinak nem annyira fekszik még a szurkolás és biztatás, ami már a Sztárboxnál is érződött, pedig az jobban feküdt neki. Az is némileg „tompítja ” a versenyt, hogy meglepő módon a hozzávetőlegesen jó válaszokat is elfogadják. Például egy „gyümölcsfelismerő” játékban a földimogyoró képénél elég volt bemondani a mogyorót, vagy a Szépség és a szörnyeteg helyett elfogadták a Szépség és a szörnyet is, pedig ezt máshol elég szigorúan veszik. Mint minden játékba, ebbe is bele kell rázódni, nyilván a hét második felére lesz majd igazán izgalmas a verseny.

Forrás: RTL

 

The Floor - Csak egy maradhat az RTL képernyőjén minden hétköznap este 20.00 órakor. A kvízműsor epizódjai visszanézhetők az RTL+ streaming platform felületén.