Tévé előtt töltenéd a vasárnapot? Ezeket nézd!

Összeszedtük a legjobb filmeket, amiket lead vasárnap a tévé, elsősorban az este kilences sáv erős.

Banditák - Filmcafe, január 20. vasárnap, 18.35h

Az ellenállhatatlan Joe (Bruce Willis) és hipochonder partnere, Terry (Billy Bob Thornton) a vidék leghíresebb bűnözői, az "Altató banditák", akiket imád a lakosság. A trükkjük: éjszakára túszul ejtik a bank igazgatóját és családját, együtt megvacsoráznak, majd reggel bekísérik a túszt a munkahelyére, és kirabolják a széfet, mielőtt a bank kinyitna. Ám amikor egy baleset során megismerkednek a gyönyörű Kate Wheelerrel (Cate Blanchett) a csodálatos terv már nem működik.

A holnap határa - RTL Klub, január 20. vasárnap, 18.55h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

Gyorsabb a halálnál - AMC, január 20. vasárnap, 19h

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi - Cool, január 20. vasárnap, 20.45h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia) és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti.

Mr. Jones - Jogában áll meghalni? - Duna Tv, január 20. vasárnap, 21h

A fiatal, csinos pszichiáternőnek vonzó férfibetege van, Mr. Jones (Richard Gere), aki mániás depresszióban szenved. Legalábbis ez áll a kartonján. Valójában Mr. Jones különös világban él, amiben a múlt titkai tartják fogva a férfit. Dr. Bowen azonban képes feltárni a lappangó titkokat, és ezzel eléri, hogy Jones visszanyerje régi önmagát. Eközben azonban nemcsak a férfi tárulkozik ki orvosának, de a doktornőt is romantikus érzelmek kerítik hatalmukba...

Tökéletes gyilkosság - Viasat6, január 20. vasárnap, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

A Keresztapa - Prime, január 20. vasárnap, 21h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul.

Bocs, hogy szeretlek - M2, január 20. vasárnap, 21.10h

Minden ember az igaz szerelemről álmodik. Csakis ezt keressük egész életünkben. Van, hogy megtaláljuk, és előfordul, hogy valami miatt mégis elveszítjük. De honnan tudhatjuk, hogy egyáltalán rátaláltunk-e az igazi társra? Vannak, akik első látásra felismerik. Másoknak évekig is eltart rájönni, hogy mindig is ott volt a közelükben. De a legtöbben csak akkor ismerik fel, ha már tovatűnt. Akkor aztán nem tehetnek mást, csak várnak türelmesen. Várnak, amennyit csak kell, hogy visszatérjen. Mert a szerelem olyan, mint a mágnes. Ha valóban igazi, csak idő kell hozzá, hogy a két fél újra egymásra találjon. Pontosan ezt teszi most Alessandro Belli, azaz Alex. Csak vár. Vár az igazi társra. Néhány hónappal ezelőtt azt hitte, hogy már rátalált. Elenával mindketten 33 évesek voltak, amikor egy partin megismerkedtek. Szerelem volt első látásra és hamarosan össze is költöztek. Mindent megtettek, hogy a kapcsolatuk erős és boldog legyen. Olyan, ami egy életre szól... De amikor Alex, megkéri barátnője kezét, Elena nemet mond. Alex csalódott, nem érti, miért költözik el Elena közös otthonukból. Két hónapig egyetlen értelmes ötletet se tudott elővezetni a reklámcégnél, ahol dolgozott. Nehéz elfogadni a szomorú tényt, hogy elhagyták. Még a legjobb barátainak se tudja bevallani, pláne, ha ráadásul boldog házasságban élnek. Alex élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor váratlanul egy új fiatal lány, Niki toppan be az életébe... Niki igazi tini, a javából. Ő mégcsak 17. Négy barátnőjével alkotják a "Sellők" csajos oldalát, mindegyikük vidám és királyságos....

Deja Vu - RTL Klub, január 20. vasárnap, 21.20h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

Tolvajtempó - Viasat3, január 20. vasárnap, 22.50h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

Szembesítés - Duna Tv, január 20. vasárnap, 23h

Steve Arnold (Harvey Keitel), az amerikai hadsereg tisztje nem sokkal a II. Világháború vége után érkezik Berlinbe, ahol a világhírű karmester, Wilhelm Furtwängler (Stellan Skarsgard) ügyét kell megvizsgálnia. A karmester ugyanis a Harmadik Birodalom fővárosában, Berlinben maradt, és zenekarával az utolsó pillanatig fellépett a náci Németország legnagyobb ünnepein. Bár Furtwängler soha nem volt tagja a náci pártnak és nem politizált nyilvánosan, az amerikai tiszt megbocsáthatatlan bűnnek tartja, hogy munkájával kiszolgálta és külföldön népszerűsítette a náci ideológiát. Legalábbis Steve Arnold így látja, és ettől senki sem térítheti el. Hiába a tanúk sora, akik a karmester ártatlanságát bizonyítják, az őrnagy hajthatatlan. Vajon a bűnösök közt maga is cinkos, vagy egyenesen bűnös, aki néma?

Maraton életre-halálra - Paramount Channel, január 20. vasárnap, 23.50h

A maratoni futás megszállottja az egyetemista Babe. A bátyja, Doc, akiről azt hiszi, hogy olajügynök a titkosszolgálat megbízásából beépült a volt nácik titkos szervezetébe, hogy adatokat szerezzen annak vezetőiről. Így bukkant Dr. Zell, a hírhedt náci nyomára, aki az egyik koncentrációs tábor orvosa volt. A férfi a világháború alatt összeharácsolt gyémántokat az Egyesült Államokból Dél-Amerikába akarja csempészni. Amikor Docot a náci megsebesíti, a halála előtt még átadja titkát az öccsének. Emiatt Babe nehéz helyzetbe kerül, Zell és emberei vadászni kezdenek rá.