Szombatra is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Ezeket a filmeket ajánljuk a szombati tévézéshez.

Rejtélyes manhattani haláleset - Story4, augusztus 15. szombat, 17.55h

Carol és Larry átlagos New York-i házaspár, akik hosszú évek óta élnek úgy, hogy fogalmuk sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó, kedves idős házaspárral, akik az aranylakodalmukra készülnek. Az esti trauma után másnap döbbenten értesülnek arról, hogy a boldognak és egészségesnek látszó idős hölgy szívinfarktust kapott és meghalt. Carol gyanakodni kezd, biztos benne, hogy a hölgyet a férje ölte meg. Gyanúját csak növeli, hogy a férfi túl vidámnak tűnik és egyre rejtélyesebben viselkedik.

 

Az örömapa - RTLII, augusztus 15. szombat, 18.40h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetes a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné még tudni, hogy egyedül ő, az örömapa érez így?

 

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi - RTLII, augusztus 15. szombat, 20.45h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa, Terry Benedict (Andy Garcia), és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti…

 

Mary Poppins visszatér - RTL Klub, augusztus 15. szombat, 21h

A már felnőtt Michael Banks (Ben Whishaw) magára marad három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel. A válság miatt lassan eladósodnak, de a család még mindig a régi házban lakik. Jane Banks (Emily Mortimer) szakszervezeti aktivista lett, és próbál segíteni bátyjának, Michaelnek, amikor a jelzálog miatt veszélybe kerül a ház. Michael biztos benne, hogy apjának voltak részvényei a bankban, ami megmenthetné őket, ám Wilkins (Colin Firth), a bank igazgatója megsemmisíti a bizonyítékokat. A kétségbeejtő helyzetben váratlanul felbukkan Mary Poppins (Emily Blunt), és különleges képességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató Jack (Lin-Manuel Miranda) segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

 

Nem férek a bőrödbe - AMC, augusztus 15. szombat, 21h

Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna (Lindsay Lohan) rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

 

A csendőr nősül - TV2 Comedy, augusztus 15. szombat, 21h

A sok galibát okozó Lütyő őrmester beevez a házasság révébe. Egy ezredes csinos özvegye veti ki a hálóját a derék csendőrre, remélve, hogy némi ösztönzéssel és összeköttetéssel tisztet csinál majd belőle. És kit ne szédítene meg a díszes tiszti egyenruha, különösen, ha a kedves Josépha még a jelentkezését is elintézi a tisztképző iskolára.

 

Angyalok és démonok - Prime, augusztus 15. szombat, 21h

Dan Brown regénye alapján! A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembenézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg...

 

A függetlenség napja - SuperTV2, augusztus 15. szombat, 21h

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

 

Serena - Duna Tv, augusztus 15. szombat, 21.30h

Az észak-karolinai hegyvidék, a nagy gazdasági világválság idején. George Pemberton jól menő faipari vállalkozást vezet a vadonban, majd alaposan felkavarja az állóvizet, amikor egy nap megjelenik újdonsült feleségével, Serenával. A szépséges szőke nő hamar bebizonyítja a férfiak uralta iparban rátermettségét: felügyeli a favágókat, csörgőkígyókat vadászik le, de még egy férfi életét is megmenti a vadonban. Befolyásukat és hatalmukat kihasználva a friss házasok senkit nem engednek üzletük és szerelmük közelébe, s ettől egyre bonyolultabbá válnak a dolgok. Különösképpen George üzlettársa nézi rossz szemmel a változásokat, aki nemcsak féltékeny az új jövevényre, de még szavát is felemeli a nő ellen. A szenvedélyes szerelem és a fokozódó konfliktusok egy vadászat során drámai fordulatot vesznek.

 

Totál káosz - RTL Klub, augusztus 15. szombat, 23.25h

Ki érti, hogy egy sokmilliós nagyvárosban mi kormányozza egymás mellé az embereket? Csupán a véletlenen múlik, hogy e film szereplői egymásba botlanak. Felbukkan itt egy neurotikus maffiózó, az ő szép, szőke és szeretetre vágyó felesége, valamint morcos lánya; néhány orosz fegyverkereskedő, egy szelíd csavargó, aki egy tölgyfán lakik, egy szexmániás rendőr, néhány szexmániás gimnazista, két szuperelegáns FBI ügynök és egy neurotikus teknősbéka. Elsül néhány pisztoly, elcsattan néhány pofon, vad szexet szelíd gyilkossági kísérlet, ügyetlen rablást még ügyetlenebb üldözés követ. Mindenki életét felforgatja egy fémbőrönd, melyben egy Oroszországból Miamiba csempészett atombomba lapul. Van, aki eladná, van, aki venné és van, aki csak leülne rá, amikor elfárad. Apák, fiúk, kecskék és a neurotikus teknősbéka vad, esztelen és nagyon szellemes kavarodása a film: olyan, mintha minden véletlenül történne benne, mégis mindenki másodperc pontossággal érkezik benne épp oda, ahol nagyon elronthat, szétrombolhat vagy elcsábíthat valakit.

 

Ryan közlegény megmentése - Prime, augusztus 15. szombat, 23.55h

A film 11 Oscar-díj jelölésből 5-öt nyert el! 1944. június 6. Semmi sem készíthette volna fel az Omaha Beach-i katonákat az előttük álló csatára. Tele vannak reménnyel és elszántsággal, és egyikük sem tudja, hogy túl fogják-e élni az előttük álló rövid utat a tengerparton. A normandiai partot fürkészve John Miller kapitány úgy érzi, hogy a háború legnagyobb kihívásával néz farkasszemet, amikor át akarja juttatni magát és embereit a pergőtűzön. De a legnehezebb feladat még hátra van. A szövetséges csapatok még alig vetették meg a lábukat Omaha-ban, amikor Miller azt a parancsot kapja, hogy osztagával hatoljon az ellenséges vonalak mögé, találjon meg és hozzon vissza egy embert: James Ryan közlegényt. James a legfiatalabb a négy fivér közül, s egyben az utolsó túlélő is, mivel három testvére néhány nap alatt elesett a háborúban. Amint az osztag egyre mélyebbre hatol az ellenséges területen, Miller kapitány embereinek fejébe szöget üt a kérdés: miért érdemes nyolc ember életét kockáztatni egyért? És miért ér többet ennek a közlegénynek az élete, mint az övéké?