Szerdára egy 1980-ban készült sci-fit ajánlunk

A Végső visszaszámlálás főszereplője Kirk Douglas, és a Duna Tv-n lehet majd megnézni, ami azt is jelenti, hogy reklám nélkül!

A paripa - Filmcafe, augusztus 5. szerda, 18.45h

Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.

 

A sors kegyeltje - Paramount Channel, augusztus 5. szerda, 18.50h

Michael McCann egy nap besokall. Elege van a világból, ezért visszavonul egy isten háta mögötti helyre, hogy egyedül, magányosan élje le hátralevô éveit. Egy éjjel beállít hozzá a kis árva Mathilda, akit a remetelelkű férfi azonnal a szívébe zár. A vonzalom kölcsönös, Mathilda is azonnal megérzi a felé irányuló szeretetet, és ragaszkodni kezd a férfihoz. Kettejük kapcsolata annyira erőssé válik, hogy Michael törvényesen is örökbe akarja fogadni a kislányt. A férfi csak a hivatalos eljárás során szerez arról tudomást, hogy a kislány apja egy ismert helyi politikus, aki szeretné megszerezni a gyermeket.

 

Átkozott boszorkák - AMC, augusztus 5. szerda, 19.05h

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

 

A túlélő - AMC, augusztus 5. szerda, 21h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Fogd a nőt és fuss - Paramount Channel, augusztus 5. szerda, 21h

Charley Pearl (Alec Baldwin), a jóképű aranyifjú esküvőjére készül a filmcézár, Lew Horner lányával. A legénybúcsúra Las Vegasban kerül sor és ekkor üt be a baj! Charley egy mulatóban megpillantja a gyönyörű énekesnőt, Vicki Andersont (Kim Basinger). Csupán egy éjszakát tervez a szépséges szexbombával, de a sors és a nő barátja, Bugsy Siegel, a gengszterfőnök másképp dönt. Bugsy (Armand Assante) bosszúból a sajtó nyilvánossága előtt egymáshoz kényszeríti megunt barátnőjét és a kétségbeesett playboyt.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, augusztus 5. szerda, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Végső visszaszámlálás - Duna Tv, augusztus 5. szerda, 21.40h

A Csendes-óceánon járőröző Nimitz atommeghajtású repülőgép-anyahajót és a fedélzetén lévő repülőgépeket egy mágneses vihar magába szippantja. A Nimitz negyven évet utazik vissza az időben, s a legénység legnagyobb meglepetésére a japán invázió előtti napokban, Pearl Harborba érkezik. A hadihajó parancsnoka (Kirk Douglas) szembesül a hihetetlennel: a japán légierőre megsemmisítő erejű csapást mérve megakadályozhatja a történelmi tragédiát.

 

U-571 - Filmcafe, augusztus 5. szerda, 23.10h

1942 áprilisában Hitler hadba állítja tengeralattjáróit az Egyesült Államok ellen. A legtöbb amerikai nem is sejti, hogy a szövetségesek mekkora veszteségeket szenvednek el végig a Keleti Parton. Az amerikai haditengerészet ugyanis képtelen feltörni a németek rádiós kódjait, szinte vakon küzdenek támadásaik ellen. Megszületik hát egy titkos bevetés terve: útnak indítanak egy tengeralattjárót, hogy német felségjel alatt foglaljon el egy sérült német tengeralattjárót, az U-571-et, és szerezze meg a kódok feltöréséhez szükséges dekódert.