Ritkán vetített vígjáték, ráadásul reklám nélkül - csütörtökön a tévében!

Az M5 leadja az ifjú Ewan McGregor főszereplésével készült Fújhatjuk! című vígjátékot. És emellett is lesz pár jó film a tévében kispénteken.

A Minden6ó - Viasat3, november 26. csütörtök, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Fújhatjuk! - M5, november 26. csütörtök, 21h

Grimleyben működik a yorkshiri szénmezők legrégebbi, és legnagyobb bányaüzeme. Egy kormányprogram keretében a bányát a bezárás fenyegeti, veszélybe sodorva ezzel a városka lakóinak megélhetését, akik szinte egytől egyig ott keresik a kenyerüket. Nem marad más fegyverük, csak az összefogás, ám a végkielégítési csomag túl vonzó ajánlat a szerény körülmények között élő bányászoknak, akik döntő többséggel a bezárás mellett teszik le voksukat. Dany a bányászzenekar vezetője megszállottan próbálja összekovácsolni a bandát, akik egy elbűvölő trombitás hölggyel kibővülve készülnek a nagy versenyre, melynek tétje már nem csak a magas pénzjutalom, hanem becsületük megőrzése is. És elindul a busz, hogy elrepítse a csüggedt fiukat Londonba, a dicsőség felé.

 

A tehetséges Mr. Ripley - Filmcafe, november 26. csütörtök, 21h

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A tömegben elvegyült Tom összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a felső tízezer köreibe beljebb lépjen, ezért azt állítja, ismeri a milliomos fiát. Ezer dollár jutalmat ajánl fel az apa Tomnak, ha visszahozza őt Itáliából. Tom ehelyett összebarátkozik a tékozló Dickie-vel (Jude Law) és menyasszonyával, Marge-dzsal (Gwyneth Paltrow). Egy darabig élvezik a temérdek luxust és egymás társaságát. Tom észreveszi, hogy mindennek nemsokára vége szakadhat. Tovább akar lépni a ranglétrán, minden áron.

 

Blue Jasmine - Paramount Channel, november 26. csütörtök, 21h

Jasmine előkelő New York-i társasági hölgy. Az élete azonban összeomlik, a házassága is tönkremegy. Miután képtelen megbékélni a helyzettel, felveszi a kapcsolatot az elhidegült testvérével, a San Franciscóban élő Gingerrel. Hozzá költözik, amíg összeszedi magát. Jasmine megpróbálja leküzdeni az őt kísértő emlékeket, ám egyre mélyebbre süllyed a depresszióba. Bár az arisztokrata viselkedését megőrizi, érzelmileg teljesen labilissá válik. Mindenkinek elrontja az életét, legfőképp a saját magáét.

 

Űrdongó - Mozi+, november 26. csütörtök, 21h

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár...

 

Bugsy - Film4, november 26. csütörtök, 22h

A rendkívül elegáns, de elvetemült New York-i nőcsábász és gengszter, Ben Bugsy Siegel rövid üzleti útra kél Los Angelesbe. Lenyűgözi az itteni élet, a filmek világa, és főként egy elszánt nő, Virginia Hill. Bár családja otthon várja, Bugsy egy kopott játékkaszinóba látogat, ami a sivatag közepén, egy Las Vegas nevű porfészekben van. Ekkor nagy ötlete támad.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - RTL Spike, november 26. csütörtök, 22h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Könnyű testi sértés - Duna Tv, november 26. csütörtök, 23.05h

Csaba (Eperjes Károly) most szabadult a börtönből, 28 hónapot töltött elzárva egy verekedés miatt. Fiatal feleségéhez siet a közös lakásukba, ám ott egy ismeretlen férfit, Miklóst (Andorai Péter) találja. Éva (Erdős Mariann), a később megérkező feleség emlékezteti Csabát, hogy már a börtönlátogatás alkalmával beszélt neki új barátjáról. Miklós szeretné, ha Csaba eltűnne a lakásból, de a fiú ragaszkodik a helyhez és Évához is. Hárman élnek együtt tovább, állandó konfliktusok között. Miklós el akarja üldözni Csabát és folyton provokálja. Egészen addig, míg Csabának egyszer eljár a keze…