Összegyűjtöttük a legjobb filmeket vasárnap estére

Ha a hét utolsó napjának estéjén csak bámulnátok ki a fejetekből.

Micsoda nő! - RTL Klub, április 18. vasárnap, 19.50h

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, április 18. vasárnap, 20h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, április 18. vasárnap, 21h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Super 8 - Paramount Network, április 18. vasárnap, 21h

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban _ de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek _ de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, április 18. vasárnap, 21h

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron _ a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből.

 

A Magnum ereje - Duna Tv, április 18. vasárnap, 21.15h

A San Francisco-i rendőrség két tagját, a bűnözőkkel szembeni durva bánásmódjáról elhíresült Piszkos Harry Callahant és új partnerét egy időre felfüggesztik, és eltiltják őket a gyilkossági ügyek nyomozásától. Ám azokra a bűnözőkre, akiknek sikerül büntetés nélkül megúszni tetteiket, ismeretlen gyilkosok sújtanak le. Carmine Riccát hiába vádolták meg gyilkossággal, bizonyítékok hiányában a bíróság felmenti. De Ricca nem sokáig élvezheti a szabadságot, egy motorosrendőr leállítja az autóját és végez vele. Callahan főnöke parancsai ellenére váratlanul megjelenik a bűntény helyszínén és nyomozásba kezd. Ricca halálával furcsa gyilkosságsorozat veszi kezdetét, az áldozatok pedig egytől egyig az alvilág közismert figurái.

 

Tuti terv - Filmbox, április 18. vasárnap, 22.30h

Kevin (Ryan Reynolds) és csapata pénzintézetek biztonsági rendszereit törik fel illegálisan, és nagy összegeket zsebelnek be a gyenge pontok felfedéséért. Egy baklövés során az egyik intézet betörési terve Leóhoz (David Suchet), a zseniális, de hidegvérű bűnözőhöz kerül, aki számtalan sikeres rablást hajtott végre és számtalan hullát hagyott hátra anélkül, hogy a rendőrség akárcsak a közelébe férkőzhetett volna. Leo rákényszeríti a társaságot a betörés tényleges végrehajtására, ám a 20 millió dolláros gyémántokon nem kíván osztozni.

 

Vissza hozzád - RTL Klub, április 17. vasárnap, 22.35h

Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole 20 év elteltével találkoznak újra, egy közös barátjuk temetésén, amikor visszatérnek a kisvárosba, ahol a kamaszkorukat töltötték. A keserédes találkozás feléleszti az első szerelem valójában soha ki nem aludt lángját. De hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy azok az erők is működnek még, amelyek annak idején szétválasztották őket, sőt talán még erősebbek, mint annak idején. Az évtizedeken átívelő szerelmi történet mesél az első szerelem múlhatatlan hatalmáról és arról is, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha megkapjuk az a bizonyos hőn óhajtott második lehetőséget. Vajon az igaz szerelem képes-e felülírni a múltat?

 

Köntörfalak - RTLII, április 18. vasárnap, 23h

A történet egyetlen pesti éjszakán játszódik. A belvárosban, egy félresikerült randin szóba elegyedik egymással két vadidegen. Úgy tűnik, a mackós megjelenésű Zolinak semmi esélye a csinos Esztinél. A férfi kitartó, léha rámenőssége azonban megteszi a magáét, és amikor azzal kecsegteti a lányt, hogy megmutatja neki az összenőtt lábujját, az felviszi magával a lakására. Miközben Zoli kitartóan ostromolja a lányt, betoppan Eszti bátyja. Kiderül, hogy Zoli ismeri Gábort, akivel hosszú évekkel ezelőtt megcsalta a felesége. Az asszony azóta meghalt, és Zoli egyedül neveli a két kisfiát. Hirtelen feszültté válik minden.

 

Vágta - Duna Tv, április 18. vasárnap, 23.20h

Korai ötvenes évek. A tízéves Hubertet édesanyja Ida nagynénjéhez küldi Warsóba, mert Londonba disszidált férjének csomagjai, levelei veszélyesek a gyerekre. Az új iskolában senki nem ismeri. Ida eleven, erős asszony, aki gyűlöli a bolsevizmust és a maga módján harcol ellenük. Folyamatosan hazudik, a miniszternek, az iskolaigazgatónak, az osztályfőnöknek, hivatali főnökének. Hubertet, akit anyja eddig az igazmondásra és bátor kiállásra tanított megzavarja Ida elképesztően természetes hazugságáradata, aztán maga is alkalmazni kezdi. Ida nagy szenvedélye a lovaglás, Hubertet is megérinti ennek szépsége. Megtanulja, az embereknek lehet hazudni, de a lovaknak nem. Hubert megnyer egy lovasversenyt. Ida-t, akinek "arisztokrata" passziója régóta szálka a rendszer szemében, végül lecsukják egy tiltott területen való lovaglás miatt. Kitelepítik és nyugdíjazzák, bár Ida két nyugdíjat kap mivel egyszer azt hazudta van egy ikertestvére....

 

Rambo - Mozi+, április 18. vasárnap, 23.20h

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt...

 

A végső visszaszámlálás - Filmcafe, április 18. vasárnap, 23.35h

A Csendes-óceánon járőröző Nimitz atommeghajtású repülőgép-anyahajót és a fedélzetén lévő repülőgépeket egy mágneses vihar magába szippantja. A Nimitz negyven évet utazik vissza az időben, s a legénység legnagyobb meglepetésére a japán invázió előtti napokban, Pearl Harborba érkezik. A hadihajó parancsnoka (Kirk Douglas) szembesül a hihetetlennel: a japán légierőre megsemmisítő erejű csapást mérve megakadályozhatja a történelmi tragédiát.

 

Alfie - RTLII, április 18. vasárnap, 00.45h

Alfie szívtelen szívtipró. A nagy nőcsábász hírében álló jóképű angol úriember nem tud ellenállni egyetlen nőnek sem, és alig találkozott olyan nővel, aki neki ellent tudott volna állni. A legfontosabb feladat számára becserkészni a napi "áldozatot", azután irány az ágy _ vagy inkább a limuzin hátsó ülése -, aztán máris jöhet a következő. Ha nem említettük volna: Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin. Alfie-nak csak egyetlen komoly elve van: ne randevúzz egyedülálló anyukákkal, mert nem csak egy gondot veszel a nyakadba!