Összegyűjtöttük a legjobb filmeket szombatra

A cikkben a napközben fellelhető filmek között böngésztünk, az esti filmajánlót egy másik cikkben találjátok.

A hét mesterlövész - Film Mánia, április 17. szombat, 10.20h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.Kurosawa nagy kasszasikere, A hét szamuráj ihlette a westernfilmek manierista korszakának ezt a ragyogó alkotását. A klasszikus hős hét alakra bomlik, s mindegyik magában hordja az eredeti figura valamelyik jellegzetes vonását. Vérbeli vadnyugati történetben ismerjük meg e magányos, büszke cowboyok bátorságát és emberségét. Szinte minden cselekedetük rituálé, megható búcsú egy nagy műfajtól. Közelednek az olasz westernfilmek...

 

Zene és szöveg - RTLII, április 17. szombat, 11.55h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

 

Kutyába se veszlek (A veszett kutya) - Film+, április 17. szombat, 13.10h

Dylan (David Spade), az étterem tulajdonosa nem igazán sikeres az üzleti életben, ahogy a szerelemben sem. Rosszul menedzselt vendéglőjét a megszűnés fenyegeti, szeretője pedig nem rég adta ki az útját. Ebben a helyzetben költözik szomszédjába a gyönyörű francia zenészlány, Lila (Sophie Marceau). Dylan mint mindig most is fülig szerelmes lesz a lányba. Lila érdeklődésének felkeltésére annak kutyáját és a gazdi iránta tanúsított szeretetét használja fel. A furfangos háziállat azonban megtréfálja Dylant azzal, hogy eltünteti legjobb barátja által rábízott értékes ajándékot, amelyet az feleségének szánt. A helyzet tovább bonyolódik, amikor feltűnik Lila volt vőlegénye, aki nagyon erős konkurenciát támaszt az amúgy sem nagy nőcsábász hírében álló srácnak.

 

Egy kis kiruccanás - AMC, április 17. szombat, 13.55h

A II. világháború alatt egy angol nehézbombázót a német légelhárítás lelő Párizs felett. Legénysége ejtőernyővel menekül, de a megszállt városban mindenki őket üldözi. Egyikük a német főhadiszállás épületén landol egy festőállványon, másikuknak az állatkertben sikerül földet érnie, a harmadiknak pedig az Operaház tetején. A németek elől bujkáló briteket végül két, kissé kelekótya francia, _ egy karmester és egy festő _ veszi pártfogásába. Feladatuk, hogy angol barátaikat kijuttassák a szabad zónába. Ez azonban nem is olyan könnyű.

 

Álljon meg a nászmenet! - TV2, április 17. szombat, 13.55h

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, április 17. szombat, 14.15h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Durr, durr és csók - Viasat6, április 17. szombat, 14.55h

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

 

Törvényen kívül - Film Mánia, április 17. szombat, 15h

Jesse James (Colin Farrell) csak egy volt a Missouri és Liberty mellett élő békés farmerek közül. Talán soha nem ismerjük meg a nevét, ha egy korrupt vasúttársaság nem igyekszik, az eszközökben sem válogatva, a környék földjeinek megszerzésére. Jesse és barátja, Cole Younger (Scott Caan) egy fiatalokból álló csapatot toboroz a társaság és pribékjei visszaszorítására. Ádáz harc kezdődik a felek között, és a földrablók kíméletlen hajszát indítanak ellene. Jessenek egyre több ellenséggel kell szembe néznie, miután a fejére kitűzött busás vérdíj ígérete a barátokat is megszédíti.

 

Fűre lépni szabad - Duna Tv, április 17. szombat, 15.15h

Kárászék egy meggondolatlan felajánlást kihasználva beköltöznek a Kéri villába, ahol ettől kezdve tumultuózus jelenetek játszódnak le, és mindennapi dolog a két család közötti veszekedés. Miközben a szülők marják egymást, a fiatalok egymásba szeretnek. A gyerekek boldogsága az egyetlen dolog, aminek kedvéért a sértett szülők hajlandók kibékülni…

 

Örömapa 2. - RTLII, április 17. szombat, 16h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Az örömapa - Duna Tv, április 17. szombat, 19.40h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot és hozzámegyek! Természetes a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné még tudni, hogy egyedül ő, az örömapa érez így?