Olyan nincs, hogy ne igyunk ájulásig…

Indul a fesztiválszezon, ezért a Mokka egyből rá is fordult a témára. A mindig aktuális forró topik, az emberiség nagy kérdése, amire rendíthetetlenül keressük a választ, ami az élet értelmének boncolgatásánál is fontosabb, hogy mi a legjobb a másnaposság ellen.

Forrás: TV2Play

 

Istenes László és Orosz Barbara egy témában jártas szakemberrel beszélgetett a stúdióban. Ja, nem. Egy másnaposság elleni vitamininfúziós kúrát promózó cég egyik emberével tárgyalták ki a témát. Mindig vannak újabb és újabb csodaszerek a macskajaj, a pusztító másnaposság ellen. Elhangzik, hogy fontos a hidratálás, hogy a megfelelő ásványi anyagok pótolva legyenek. Ezt a rutinos ivók is tudják. De az infúzió azért jó, mert egyből a véráramba kerül a cuccos, tehát nem kell megvárni, amíg mondjuk a gyomorban felszívódik. Nagyszerű. Ez szép és jó. Ugyanakkor arról nem esik szó, hogy amúgy mi a legtutibb tipp a másnaposság ellen. De ezt most elárulom:

a másnaposság elleni legjobb elixír az, ha nem b.szunk be kegyetlenül.

Istenes László amúgy keményen beleáll a témába, és kijelenti, hogy az, hogy nem iszunk, azt hagyjuk is. Ha bulizik az ember, akkor iszik, mint a kefekötő. Ész nélkül vedelünk, miközben veretünk. És még véletlenül sem érdemes halkan sem megjegyezni, hogy talán józanul bulizni nem éppen egy lehetetlen küldetés, nem beszélve arról, hogy olcsóbb is. De a fesztiválokon elszabaduló piaárak majd egy újabb téma lesz egy másik adásban. Mennyit kell költeni egy fesztiválon, ha alpári módon, mocsár részegek akarunk lenni? Vendégünk egy masszív alkoholista. Zárójel bezár.

Értem, hogy ez az 5 perc az instant kijózanító infúziókúra promózásáról szól, amiért lehet, hogy a cég még fizetett is. Lehet is azon röhögcsélni, ahogy azt Orosz Barbara és Istenes László meg is tette, hogy amúgy, ha már sakálrészegre itta magát az ember, és másnap beütött a pusztító fejfájás, szédülés, hányinger, akkor mégis hogy a bánatba jut hozzá ehhez a csodainfúzióhoz. Taxiba ül, megpróbálja nem összehányni, aztán a rendelőben majd befekszik és rákötik a cuccot. Az mindegy is, hogy ez mennyibe kerül. Szóval fizetett promóció ide vagy oda, lényegtelen, azért egy kósza mondatot be lehetett volna ékelni arról, hogy elég szomorú, hogy ennyire magától értetődő az, hogy a fesztiválozás az alkoholizálással egyenlő. 

Nem tart senki se pisztolyt a fejünkhöz, hogy igyunk.

Itt lenne az idő leszámolni azokkal a baromságokkal, minthogy, ha megkínálnak pálinkával, akkor azt nem illik visszautasítani, mert akkor nem vagy magyar.

Ahogy az sem jó kánikula elleni védekezésként, ha megiszik az ember 6 liter sört tüskével.

Nem akarok én a Mokkára semmilyen közszolgálati funkciót ráaggatni, nem kell oktatnia, üzennie semmit. Pedig meredekebb dolgok is zajlanak abban a stúdióban, hogy ne lehetne bemondani: alkoholt inni nem menő. 

Mert amúgy ez a helyzet. Lásd a Vice magazin How Alcohol Losts Its Cool, illetve a Businesinsider cikkét, az It's official, alcohol is not cool anymore-t.

Persze ez nem igaz egy motoros találkozón. De feltételezem a motoros találkozók közönsége nem egyenlő azzal, akire ez a cég lőni akar. A lényeg, hogy van orvosság másnaposság ellen, és a Mokka szerint még véletlenül sem annak megelőzése az. 

(Mokka)