Nem válik minden arannyá, amihez a Trónok harca szerzője hozzáér

A George R.R. Martin regénye alapján készült Nightflyers című sorozatot mindössze egyetlen évad után kaszálták el.

A Syfy berkeiben készült Nightflyers az író Éjvadászok című, magyarul is olvasható sci-fi/horrorregénye alapján forgott, és olyan sokat vártak tőle az NBCUniversal kábelcsatornájánál, hogy rengeteget költöttek rá: ez lett az eddigi legköltségesebb sorozat, amit valaha tető alá hoztak. Annyira biztosak voltak a sikerben, hogy a széria mind a tíz epizódját egyszerre mutatták be a csatorna digitális platformján, múlt év december 2-án.

A Nightflyers azonban nem teljesített jól: az első részt 623 ezren nézték meg, az utolsóra pedig már csak 420 ezren maradtak. A jövőben játszódó sorozat egy nyolc tudósból álló csapatról szól, akik a The Nightflyer nevű űrhajó fedélzetén idegen létformák felfedezése és az alienekkel való kapcsolatteremtés céljából indultak útnak.

Forrás: Rich Polk / Getty Images for IMDb

 

Borzalmas erőszakos események egész sorozatát követően azonban felüti fejét körükben a paranoia és a gyanakvás, és az addigi bajtársiasság helyett mindenki megpróbálja menteni a saját életét. Martin úgy jellemezte saját alkotását, mint ami olyan, mint „a Psycho az űrben” – a nézők azonban sajnos ennek ellenére sem kedvelték meg.

Ennél minden bizonnyal tömegekkel több nézője lesz annak a sorozatnak, amivel szinte egybeforrt az író neve. A Trónok harca utolsó évada április 14-én (a magyar nézőkhöz április 15-én) érkezik, és már most felfokozott érdeklődést generál (lásd például a máris terjedő rajongói teóriákat). Közben pedig sínre került George R.R. Martin egy újabb világa, a Wild Cards alapján készült széria is: erről itt írtunk korábban.


(via Variety)