Nem fogod elhinni, melyik volt Kit Harington legjobb pillanata a Trónok harca-forgatáson

A színészt pisilés közben érte a nagy felismerés.

„Emlékszem, épp Izlandon forgattunk ezen a hihetetlen gleccseren, és elmentem pisilni… csak így be a vadregényes tájba. És amikor körülnéztem erről a lenyűgöző helyszínről,

arra gondoltam, »istenem, nekem van a legjobb melóm a világon!«

És ez a pillanat azóta is sokszor eszembe jut, ha éppen rossz a kedvem, ami sajnos elég gyakran előfordul. Olyankor arra gondolok, milyen különleges munkám is van” – mesélte a népszerű fantasyszériában Havas Jont alakító színész egy rádióinterjúban.

Ez a nagy felismerés egyébként a sorozat második évadának forgatása közben érte a sztárt – és akkor jött el az a pillanat is, amikor kollégáival realizálták, hogy amiben részt vesznek, az valami egyszeri és megismételhetetlen, és minden bizonnyal hatalmas kulturális hatása lesz. A Trónok harca forgatása azonban nem volt mindig játék és mese Harington számára.

Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images


A színésznek meggyőződése, hogy mentális problémáihoz is közvetlenül a sorozatban való részvétele vezetett. „A Trónok harca után voltak bizonyos mentális problémáim, és hogy őszinte legyek, már a forgatás végén is.

Úgy gondolom, ezt közvetlenül a sorozat erőszakos, túláradó és érzelmileg megterhelő természete okozta, amiben akkorra már hosszú évek óta benne voltam”

– mondta a sztár ugyanabban a rádióinterjúban.

Ennek kapcsán pedig azt is elárulta: azóta is nagyon jó döntésnek tartja, hogy kivett egy év szünetet, hogy csak magára koncentrálhasson. Annak idején a lapok is megírták, hogy 2019 májusában, ugyanabban a hónapban, amikor a széria befejeződött, Kit Harington bejelentkezett egy mentálhigiénés központba, hogy megoldja néhány „személyes problémáját”.

„És pont, amikor visszatértem volna, beütött a Covid.

De hát nem kell mindig annyira pörögni” – mondta a színész, akit azóta szerencsére ismét megtaláltak a szerepek: legközelebb az idén ősszel érkező Örökkévalók című szuperhőseposzban láthatjuk.


(via Uproxx, The Hollywood Reporter)