Nem fogod elhinni, ki tervez rebootot az X-aktákból

Chris Carter kreátor szerint nem más, mint a Fekete Párduc-filmek rendezője, Ryan Coogler.

Carter Coogler nevét egy rádióinterjúban dobta be, amelyben a kultikus sci-fi sorozat közelgő harmincadik évfordulójáról volt szó.

„Épp most beszéltem egy fiatalemberrel, Ryan Cooglerrel, aki újra akarja gondolni az X-aktákat, a diverzitásnak megfelelő szereposztással”

– mondta az alkotó.

Carter szerint Cooglernek nem lesz könnyű dolga, hiszen ők már nagyon sok területet lefedtek a korábbi epizódokban, szóval arra tippel, hogy a Fekete Párduc-filmek rendezője még jobban az összeesküvés-elméletek irányába viszi majd el a sztorit, amely egy olyan világban játszódik, amit sokkal jobban behálóznak az említett konteók.

Forrás: 20th Century Fox


Az eredeti X-akták sorozat 1993 és 2002 között futott a Fox televízión, majd 1998-ban és 2008-ban nagyjátékfilmes verziók is készültek hozzá. A szériának volt már egy rebootja 2016 és 2018 között – utána a Dana Scullyt alakító Gillian Anderson azt nyilatkozta, nem szeretné többé megformálni a karaktert, szóval Scullyt vélhetően újra kéne castingolni (akár az említett diverzitás jegyében).

A műsor feltámasztására ezt követően 2020-ban is történtek kísérletek: akkor egy animációs vígjátéksorozatot ígértek, ami nem Mulderre és Scullyra fókuszálna, hanem Új-Mexikóban tevékenykedő másodvonalbeli ügynökökre. A The X-Files: Albuquerque munkacímet viselő spinoff azonban – amelyben egyébként Chris Carter is benne volt – sosem valósult meg, és már nem is dolgoznak a megvalósításán.

Ryan Coogler és egy új X-akták amúgy nem is lenne olyan meglepő, tekintve, hogy egy másik fekete tehetség, Jordan Peele pár éve az Alkonyzóna (Twilight Zone) című kultikus sci-fi szériát teremtette újra. A Coogler rebootjáról szóló értesülést ugyanakkor még nem erősítette meg a Fox.


(via The Hollywood Reporter, IndieWire)