Nagy szám – Nem értjük, hogy miért született meg ez a műsor

Aki a cím alapján egy zenés produkcióra vagy mondjuk Kovács Patríciára számít, az csalódni fog, itt az életükről mesélnek ismert emberek, majd egy picit, de tényleg csak nagyon picit énekelnek.

Kovács Patrícia új műsora”, így hirdették az RTL-en szerda késő este futó Nagy számot, de már itt nem stimmel valami. A színésznő ugyanis csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető műsorvezetőnek, mondjuk inkább azt, hogy röviden felkonferálja azt a két hírességet – az első részben Liptai Claudiát és Fluor Tomit -, akik aztán az életükről mesélnek nekünk. A végén meg énekelnek, de van, aki meg sem indokolja, hogy miért az adott számot, és hogy az mit jelent neki.

Pedig ugye ez a koncepció, hogy egy olyan dallal állnak majd elő a meghívott vendégek, ami mindennél többet jelent nekik, ami meghatározó része az életüknek. Hogy ez egy jó koncepció vagy sem, azon lehet vitatkozni, én például a Friderikusz-féle Életünk története alapötletét is rémesnek találtam – tényleg, ki akar celebeket öregre maszkírozva látni -, és mégis milyen jól fut. Ehhez képest a vendégek mindenről beszélnek, csak arról a dalról nem. Megnézték, hol laktak régen, elmentek a régi sulijukba, meséltek a karrierjük elejéről, nagyjából úgy, mintha a Fókuszban lenne róluk egy kis összeállítás – ami azért vicces, mert Kovács Patríciával pont a Fókuszban volt felvezetőként pont egy ilyen valami, aztán a végén énekelt egyet, ha jól emlékszem, szintén indoklás nélkül. Vagyis az egész lemehetne epizódonként a Fókuszban, senki nem tiltakozna. Patrícia közben sem tűnik fel, a vendégek nem vele beszélgetnek, nem ő kérdez, csak a következő felkonferálásban látjuk, majd két mondatban elbúcsúzni.

És a dalok. Liptai Claudiának sikerült pont azt a Bella Ciao című vidám partizándalt elénekelnie, amit, mit ad isten, nemrég az Álarcos énekesben adott el – párdon, adott elő –, és ez szerintem már ciki. Oké, áthangszerelték a dalt, de még egy alibi mondat sem hangzott el arról, miért pont ez lett a választás. Az amúgy jól sztorizó Fluor Tomi kicsit komolyabban vette a dolgot, ő megindokolta, miért egy rapper haverja, Deego Látok című számát énekli, és látszott, hogy jelent is neki valamit a szám, kicsit vizuálisan is többet beleadtak. Itt egy pillanatra úgy látszik, hogy mégis van egy koncepció és használják is – de itt már a műsoridő legvégén járunk. A többi mehetett volna a Fókuszban is, az égvilágon senkinek sem tűnne fel. Jön még Szellő István, Járai Máté és Istenes Bence, meg Pataky Attila. Mind nosztalgiázhatnak egy kicsit, ahogy azt már nyilván ezerszer megtették korábban is. Akkor mi a nagy ötlet, hol a Nagy szám?   

Értékelés: 4/10