Most már biztos: az HBO sorozatot forgat a The Last of Us videójátékból

A kultikus Playstation-játékból a kritikailag is elismert Csernobil stábja és a Naughty Dog játékfejlesztője készítheti el a tévés verziót.

2016-ban egyszer már el lett temetve a The Last of Us című, kultikus Playstation-játék tévésorozat verziója, pedig 2014-től kezdve tervezgette ezt (vagy egy mozifilmet) az Evil Dead és a Pókember franchise atyja, Sam Raimi (a két főszereplő nála Bruce Campbell és a Trónok harca sztárja, Maisie Williams lett volna). Raimi azóta kikerült a képből, bejött viszont helyette az HBO, valamint a hatalmas nézői és kritikai sikert hozó Csernobil kreatív csapata: a Last of Us vezető forgatókönyvírója is Craig Mazin lett, akinek a munkáját HBO-producerként Carolyn Strauss segíti (ő már a Csernobil, a Trónok harca és a Deadwood filmváltozatának stábjában is benne volt). A másik forgatókönyvíró (és egyben executive producer) Neil Druckmann lesz, aki nem más, mint a kultikus The Last of Us és Uncharted videójátékok sztoriírója. Producerként működik közre a sorozatban Evan Wells, az eredeti játékot készítő Naughty Dog stúdió fejlesztője, valamint Asad Qizlibash és Carter Swan a PlayStation Productions oldaláról.

Az egyszer már elkaszált mozgóképes The Last of Us-adaptáció alighanem azért kerülhetett most újra napirendre, mert az eredeti játék idén megjelent folytatása, a The Last of Us Part II óriási kereskedelmi sikert aratott (több mint 4 millió példányban kelt el belőle csak az első hétvégén!). A játék rengeteg pozitív kritikát kapott, az IndieWire pedig egyenesen azt írta róla a nyáron, hogy „a folytatás szinte minden szempontból jobb lett, mint az eredeti klasszikus”.

Forrás: Naughty Dog / Playstation

 

Az HBO készülő szériája az első, 2013-as The Last of Us videójáték eseményeit fogja követni. 20 évvel járunk a civilizáció összeomlása után, egy olyan Egyesült Államokban, ahol a toronyházak maradványait és az autóroncsokat már visszahódította a természet, ám bármelyik fa mögül előugorhat egy csapat emberhúsra éhes mutáns (itt a „zombik” olyan emberek, akiket egy agymanipuláló, agresszív gombafaj támadt meg – ahhoz hasonlóan, ahogy a hangyákat támadja meg egy thaiföldi élősködő gomba, hogy a a rovarokat zombiként olyan helyre irányíthassa, ahol ideális körülmények közt szaporodhat tovább).

A történet főszereplője Joel, a harcedzett, mogorva túlélő, akinek az a feladata, hogy épségben elvigyen egy 14 éves, Ellie nevű kislányt a zombiapokalipszisre válaszul létrejött diktatúra ellenfeleihez, a Szentjánosbogarakhoz. Ami először hősünknek csak egy pénzért vállalt munka, ám hamarosan egy veszedelmes és szívszorító utazássá válik, ahol Joel és Ellie csakis egymásra számíthatnak a túlélés érdekében. (via Indiewire.com)