Mindenki el van ájulva a Trónok harca 8. évadának trailerétől – kivéve az alkotókat!

David Benioff és D.B. Weiss szerint az a jó, amikor úgy nézünk meg valamit, hogy semmi előzetes infónk nincs róla.

Pár napja jött ki egy titokzatoskodó, kedvcsináló előzetes a Trónok harca utolsó évadához, amiben Havas Jon és a féltestvérei, Sansa és Arya Stark szülőhelyük, Deres várának családi kriptájában a saját szobormásukkal találkoznak. Minden rajongó odáig volt a képsoroktól – kivéve a két showrunnert, David Benioffot és D.B. Weisst, akik ha tehetnék, mindenkit rábeszélnének, hogy ne nézzenek előzeteseket, mert elrontják a saját szórakozásukat.

D.B. Weiss és David Benioff az HBO 2018-as Emmy After Partyján, Los Angelesben (fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO/Getty Images)

 

Az írással és rendezéssel is foglalkozó producerpáros az Entertainment Weekly magazinnak adott interjúban beszéltek arról, mennyire nem szeretik az olyan előzeteseket, amik egy film vagy sorozat konkrét jeleneteiből vannak spoileresen összevágva. Weiss ebből a szempontból eléggé régi vágású:

Néha azt kívánom, bárcsak ne lennének trailerek! Az a jó, amikor mások mondanak neked olyanokat, hogy »Higgy nekem! Menj és nézd meg, nem fogod megbánni!«

Benioff szintén nem híve a spoileres előzeteseknek:

David Lynch mondta egyszer, hogy nincs is szükség trailerekre. Igaza van. Egyszerűen csak be kéne mennünk a moziba, megnézni egy filmet, hogy az az újdonság varázsával hasson!

Ugyanakkor a producerpáros elismeri, ha egy előzetes ügyesen van összevágva. Pozitív példaként az HBO Westworld-trailerét említették, amit akkor láttak a moziban, amikor elmentek családostul megnézni a Ready Player One-t (utóbbinál valószínűleg nem nézték meg előtte az előzeteseket, így feltételezhetően ugyanolyan jól szórakoztak rajta, mint a Port.hu kritikusa).

A Trónok harca utolsó, 8. évada itthon április 15-én, Amerikában április 14-én startol el. Összesen csak 6 részt kapunk, ezek viszont mozifilm hosszúságúak lesznek, és minden szereplő azt nyilatkozta róluk korábban, hogy bőgni fogunk a finálén, és ez lesz a televíziózás történetében a legjobb tévés évad, amit valaha elkészítettek(via Independent & Uproxx)