Miért alázza magát egy rakás celeb Ferihegyen?

Egy rakás celeb csinál úgy, mintha a Liszt Ferenc repülőtéren dolgozna, hogy aztán a legjobbak egy darab aszfaltot vihessenek haza, miközben Szabó András "Csuti" próbál közvetlenül műsorvezetőként a kamerába nézni, de nem megy neki.

Én úgy képzelem, hogy a kereskedelmi tévék úgy szerződnek le a celebjeikkel, hogy azok aláírják, hogy X évig BÁRMILYEN vetélkedőben részt kell venniük, olyanban is, amit még ki sem találtak. Ha kell, énekelnek, korcsolyáznak, elmennek a dzsungelbe túlélni, vagy majomürülékkel dobálják egymást. Ilyen szempontból nem is olyan nagy gáz, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren csinálnak úgy, mintha dolgoznának egy-két óráig vagy még annyit sem. Nézni mondjuk gáz!

Forrás: TV2

 

A Sztárok a reptéren – az alcím (Sz)állj munkába! a TV2 új, AFP-műsora, ami az Advertiser Funded Program, azaz szponzorfinanszírozott programot rejt – értsd,

nem a műsorban van termékmegjelenítés, hanem maga a műsor az!

Összesen 12 adásban 46 sztár tetteti a munkát Ferihegyen. A műsorvezető Szabó András Csuti, akiről én csak annyit tudok, hogy egy Edina nevű csajnak volt a pasija, de Edináról is csak annyit tudok, hogy szépségkirálynő volt és most egy rapperrel jár, akinek nem tudom, hogy kell kiejteni a nevét, de még egy számot sem hallottam tőle. Nos, a tény, hogy Csuti viszi a műsort, aminek harminc perces epizódjai vasárnap délelőtt látható, a teljesen halott 10:55-ös kezdéssel, nagyrészt el is árulja, hogy maga a TV2 hová pozicionálja a saját műsorát. De miről is van szó?

Forrás: TV2

 

A sztárok párokban érkeznek – nem feltétlen párok az életben is, de lehetnek éppen családtagok is -, és minden adásban egy-egy pár mérkőzik meg egymással abban, ki milyen jó munkát végez. Mivel a párok nem ugyanazt a munkát végzik, ezt nyilván nehéz megítélni, de lehetnek objektív szempontok, mint például az, hogy az illető egyáltalán dolgozik-e. Ami majdnem mellékes, mert teljesen egyértelmű, hogy igazából itt senki sem dolgozik, az „utasok” pedig statiszták, másként nem is lehetne. Melyik légitársaság engedné meg, hogy celebek léptessék be az utasokat, végezzék a biztonsági ellenőrzést vagy taperolják a csomagokat? Nyilván semelyik – maximum a takarítást lehetne rájuk bízni, de a kifutópályán rohangálást biztos nem. Akárhogy is, a repülőtér egy erre a célra lezárt részén hőseink elpantomimozzák a munkát, és közben vicceskednek, mert ha csak a munkát imitálnák, az még ennyire se lenne nézhető.

Forrás: TV2

 

Most egy, talán a leggázabb epizód elemzésére vállalkozunk csak, amelyben Köllő Babett és Pápai Joci mérkőzött meg Demcsák Zsuzsával és Gáspár Zsoltival - utóbbi Győzike öccse, a Gáspár család kiaknázatlan aranytartaléka, mármint a showbiznisz szempontjából.

Babett és Joci a becsekkolást, Zsuzsa és Zsolti a beszállítást „intézte”.

Babették szándékosan húzták az időt, volt, akivel jópofiztak, volt, akivel nem, a csomagokat még véletlen sem kezelték, Demcsákék meg várták a kapunál az embereket. Egy ponton Joci mondta azt, hogy neki ez a munka túl bonyi, és lelépett – előtte már egy szőke lánnyal is lelépett – miközben Gáspár Zsolti, akire még egy idióta sapkát is rátettek, Demcsákot hagyta faképnél. Olyan mintha a arra akarták volna kihegyezni a jelenetet , hogy milyen vicces, hogy a roma pasik nem szeretnek dolgozni. Ha a műsor többi része nem lenne gáz, ez önmagában is nagyon retek.

Forrás: TV2

 

Egyébként Demcsákék nyertek, és kaptak egy darabot a régi kifutópályából – holt komolyan! Az mondjuk adta magát, hogy a műsorból a Reptér című slágere miatt nem maradhatott ki Korda György és Balázs Klári, és jönnek, akik mindig szoktak, Cooky és Szécsi Debóra, Gáspár Bea és Gáspár Evelin, Fásy Ádám és és Fásy Zsüliett, Oszvald Marika és Peller Károly, Kautzky Armand és Szandi. Csonka András és Keleti Andrea, Danny Blue és Nyertes Zsuzsa, Szorcsik Viki, Hevesi Krisztina és Visváder Tamás.

Aki arra fogadott, hogy Varga Viktor a TV2 soron következő vetélkedőjében is majmot csinál magából, az fáradjon a pénztárhoz.

És a végére a kínzó kérdés, amit fel kell tennünk: milyen műsorvezető Csuti? A nem olyan vészes, hogy görcsösen izgul, nehogy elrontsa a szövegét, de ez a srác nem tud a kamerába nézni, ami azért elég fontos lenne, de ebben a műsorban ez a legkisebb probléma.