Megtalálták a Glee sztárjának holttestét, kollégái megható búcsút vettek tőle

A 33 éves Naya Rivera még a múlt héten tűnt el csónakázás közben. A hatóságok hétfőn találták meg a holttestét. Egykori sorozata, a Glee – Sztárok leszünk! színészgárdája a baleset helyszínén vett végső búcsút a színésznőtől.

Az ügyben tartott sajtótájékoztatón a kaliforniai, Ventura megyei seriffhivatal illetékesei elmondták, hogy tragikus baleset történt, azaz semmi sem utal idegenkezűségre vagy öngyilkosságra. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a színésznő és 4 éves kisfia július 8-án indultak csónakázni egy bérelt csónakkal a Piru-tóra – később a gyereket egyedül találták meg a vízi járműben. A mentőcsapatok ezután öt napon át keresték Riverát, de a mentést egy idő után átminősítették kutatássá, mivel már nem számítottak rá, hogy élve találják meg a sztárt.

A seriffhivatal munkatársai most azt feltételezik, hogy a színésznő és fia kiszálltak a csónakból úszni egyet, és ekkor történt a baleset. „A fiú elmesélte, hogy Naya visszasegítette őt a járműbe. Azt mondta a nyomozóinknak, hogy ezután, amikor visszanézett, még látta eltűnni a víz felszíne alatt. Úgy gondoljuk,

ahhoz még volt elég ereje, hogy a fiát felsegítse a csónakra, de ahhoz már nem, hogy ő maga is kimásszon”

– közölte Bill Ayub, a helyi seriff. A színésznő egykori kollégái, a Glee csapata közben a baleset helyszínén, a Piru-tó partján egymás kezét fogva vettek végső búcsút a sztártól (erről itt láthatunk egy megható fotót).

A Puerto Ricó-i felmenőkkel rendelkező, 1987 januárjában született Naya Rivera már kisgyerekként szerepelt reklámokban, majd tizenévesen több sorozatban is játszott. A nagy áttörést azonban a Glee – Sztárok leszünk! pomponlánya hozta meg a számára, akit 2009 és 2015 között formált meg. A színésznő tavaly, a széria indulásának tizedik évfordulójának ünneplése kapcsán az Instagramon azt írta, „áldottnak érzi magát, amiért a részese lehetett egy ilyen nagyszerű műsornak”.

Rivera a színészkedésen kívül énekesi karrierrel is büszkélkedhetett, 2016-ban pedig kiadott egy önéletrajzi kötetet, Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up (Sajnálom, hogy nem sajnálom: álmok, hibák és felnőtté válás) címmel, amelyben elsősorban a Glee-ben átélt tapasztalatairól és abortuszának történetéről vallott. Naya Riverát szülei, profi sportoló öccse, modellként tevékenykedő húga és volt férjével, a szintén színész Ryan Dorsey-val közös kisfia, Josey Hollis Dorsey gyászolja. Rivera (Cory Monteith és Mark Salling után) már a harmadik fiatal sztár a Glee színészgárdájából, aki váratlanul az életét vesztette.


(via Variety, Deadline)