Meghalt Jackie Stallone, Sylvester Stallone édesanyja

A híres akciósztár szintén híres anyukája 98 éves volt. Cirkuszban, valóságshow-ban és tévés jósműsorokban is szerepelt.

98 éves korában elhunyt Jacqueline Frances Stallone amerikai asztrológus és tévés celeb, az akciósztár Sylvester Stallone, az énekes Frank Stallone és Toni D'Alto színésznő édesanyja, írja a TMZ. A halál pontos oka egyelőre nem ismert. A tragikus hírt Frank Stallone hivatalosan is megerősítette a Facebook oldalán.

Sylvester Stallone egyelőre nem kommentálta a közösségi oldalain a halálhírt. Frank Stallone emlékezett meg az édesanyjáról a Facebookon:

Ma reggel a testvéreim és én elvesztettük édesanyánkat, Jackie Stallonét. Négy gyermek, Tommy, Sylvester, Frankie és néhai nővérem, Toni Ann édesanyja volt. Figyelemre méltó nő volt, a mindennapi teendőit is bátran és félelem nélkül végezte. Álmában halt meg, ahogy kívánta. Nehéz volt nem kedvelni, különc és színpompás személyiség volt. 1921. november 29-én született Washington DC-ben, személyesen élte át a szesztilalmat, a nagy gazdasági világválságot és a második világháborút. Órákig tudtam vele beszélgetni a '20-as, '30-as és '40-es évekről. Igazi történelemóra volt. Halála napjáig olyan élesen fogott az agya, mint a borotva. Soha nem viselt álarcot, igazi forradalmár csaj volt. Azt hiszem, most a könnyeimbe és sok borba fullasztom a bánatomat, de amikor valakit 70 éven keresztül ismersz, az bizony kemény és szomorú. Hét unokája és három dédunokája volt. Sylvester bátyám egész életében úgy vigyázott rá, mint egy királynőre. Soha többé nem hívhatom már fel az édesanyámat, és ő már nem kiabálhat velem, amiért sosem házasodtam meg. De mindannyian nagyon szerettük, és a lelke örökké velünk él. Mindig hiányozni fogsz, anyu!
Jackie Stallone és Sylvester Stallone a Rocky Balboa világpremierjén; Fotó: E. Charbonneau/WireImage for MGM

 

Jackie Stallone fiatal kora óta rendszeres testmozgást végzett, és a sport fontosságát, a tornát, a kocogást és a súlyzózást edzőként is oktatta. Ő volt az első nő, akinek napi tévétornás műsora volt Washingtonban, később edzőtermet is nyitott csak nők számára, Barbella néven. Ifjú éveiben artista volt egy cirkuszban és táncosnő egy szórakozóhelyen, de a fodrászmesterséget is kitanulta. Férje, Frank Stallone Sr. (Sylvester Stallone apja) szintén fodrász volt. Jackie Stallone magánélete az 1976-os Rocky sikeréig teljesen ismeretlen volt a nagyközönség számára, és Sylvester Stallone néhány díjátadó és más elegáns hollywoodi esemény kivételével később sem mutatkozott sokszor a nyilvánosság előtt az édesanyjával.

Angie Everhart szupermodell, Sylvester Stallone, Jaqueline Stallone, valamint Sly fia, Sage Stallone 1995-ben, a legelső Annual Blockbuster Entertainment Awards díjátadó ünnepségen (fotó: Barry King/Liaison/Getty Images)

 

Jackie Stallone '80-as évektől kezdve azonban egycsapásra hírességgé vált a saját jogán is. Szerepelt a GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling című dokumentumsorozatban, a '90-es években asztrológiai és más ezoterikus témájú könyveket írt, tévés jósműsorokat vezetett. A fiatalabb generáció tagjai 2005-ben ismerhették meg világszerte Stallone édesanyjának nevét. Ekkor lett ugyanis Jackie Stallone a brit Celebrity Big Brother meglepetésvendége, akit szándékosan azért szerveztek be a műsorba a készítők, hogy konfliktusba keveredjen odabenn a „luxusbörtönben” egykori menyével, Brigitte Nielsen színésznővel, akivel köztudottan nem jött ki jól azalatt a pár év alatt, amíg 1985 decembere és 1987 nyara között a Vörös Szonja sztárja Sylvester Stallone felesége volt.