Meghalt a Jóbarátok egyik színésze

Ron Leibman 82 éves volt. A Jennifer Aniston alakította Rachel édesapját, Leonard Greent játszotta a népszerű sitcomban.

A foglalkoztatott sorozatszínésznek számító Leibman december 6-án, New Yorkban hunyt el, tüdőgyulladásban – közölte a család szóvivője. Leibman színpadi színészként is tevékenykedett: az Angyalok Amerikában című Tony Kushner-darabért a Broadwayen (amelyben a meleg ügyvédet, Roy Cohnt játszotta) 1993-ban Tony-díjjal jutalmazták.

A színész ezenkívül olyan filmekben és sorozatokban szerepelt még, mint Az ötös számú vágóhíd című Kurt Vonnegut adaptáció, a Norma Rae, Sally Fielddel a főszerepben, a Zorro, a penge, a Különleges ügyosztály, a Bábu Adrien Brodyval, A régi környék, a Maffiózók vagy az Archer, amiben szinkronizált (az animációs sorozat volt az IMDb szerint az utolsó munkája).

Ron Leibmant a legtöbben mégis a Jóbarátokból ismerik, amelynek mindössze négy epizódjában formálta meg Rachel Green mufurc és kekeckedő apját, mégis emlékezetes maradt. 2011-ben a színész elárulta, hogy először egyébként el sem akarta vállalni a szerepet, mert a sorozat „elég nagy hülyeségnek” tűnt. Leibmant végül a lánya beszélte rá, hogy játssza el Leonard Greent.

„A lányom nagyjából annyi idős volt akkor, mint a Jóbarátok sztárjai, és ő jött azzal, hogy »Ne csináld, el kell vállalnod! Imádom ezt a műsort, és találkozni akarok a srácokkal« Én meg úgy voltam vele, hogy oké-oké, egyszer eljátszom, ennyit megtehetek.

Szóval elmentem, leforgattuk, élveztem, és utána vissza is hívtak, szóval a lányom tudott találkozni a sztárokkal, így én lettem otthon a nagy hős”

– mondta Leibman az AV Clubnak adott interjúban.

Leibman és felesége 2016-ban. Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

„Hihetetlen egyébként a tévé hatalma. Egy csomó mindenben játszottam, erre mindenki azzal jön nekem, hogy »ó, igen, te vagy Rachel apja« Na ne már!”

– tette hozzá. Ron Leibmant második felesége, Az ítélet: család című sorozatból ismert Jessica Walter és fentebb említett (mostoha)lánya, Brooke Bowman tévés producer gyászolja.


(via Independent)