Maszkos előadókon kívül is lesz mit nézni vasárnap, itt vannak az alternatívák

Aki ki akar maradni a TV2 és az RTL Klub elmaszkírozott celebjeinek versengéséből, annak itt van pár jó film, amivel elütheti vasárnap estét.

Ollókezű Edward - Paramount Channel, február 16. vasárnap,  14.55h

Élt egyszer egy férfi, Ollókezű Edwardnak hívták. Kezei hidegek , ám a szíve meleg volt. Nem volt ő igazi ember _ különös teremtmény volt, aki örökre megváltoztatta szülővárosa lakóinak életét.

Az utolsó gyémántrablás - RTL Klub, február 16. vasárnap, 15.50h

A fordulatokkal teli, izgalmas akcióvígjátékban két mestertolvaj, Max (Pierce Brosnan) és csábító társa, Lola (Salma Hayek) az utolsó sikeres rablásuk után visszavonul a trópusokra. Stanley (Woody Harrelson), egy ravasz FBI-ügynök azonban utánuk utazik. Azt gyanítja, hogy el akarják lopni Napóleon egy különleges gyémántját, amit egy luxushajón állítanak ki a közelben. Lola nem akar visszatérni régi szakmájába, de Max nehezen tud ellenállni. A férfira a helyi gengszter is erős nyomást gyakorol, hogy rabloja el számára az értékes kincset. Maxnek döntenie kell. Vajon veszélybe sodorja kapcsolatát szerelmével, hogy véghezvigye az utolsó gyémántrablást?

King Kong - Film Mánia, február 16. vasárnap, 16.20h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

Madárfészek - Paramount Channel, február 16. vasárnap, 17.15h

Armand sikeres transzvesztita, éjszakai bárt üzemeltet Miami Beach-en. A show-műsorok sztárja Starina, azaz a tulajdonos szeretője, eredeti nevén Albert. Velük él Val, aki Armand kudarcot vallott heteroszexuális kísérletének gyümölcse. A fiú kiválasztottja Barbara, egy ultrajobboldali szenátor lánya. A szenátor kíméletlen harcot folytat a morális züllöttség ellen. Barbara boldogan invitálja szüleit Val-hoz és furcsa családjához. A szülőknek beadott mese szerint Armand görög diplomata, csakhogy nem mindenki értesül helyesen a mese részleteiről. Az eredmény: fergeteges félreértések és sziporkázó, csípős párbeszédek.

A sötét lovag - Film+, február 16. vasárnap, 20.30h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

Holiday - Viasat3, február 16. vasárnap, 21h

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

Félix és Rose - Film Mánia, február 16. vasárnap, 21h

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő _ amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!Ami egy ilyen találkozást egyedivé, különlegessé tesz, az az, hogy mindketten _ férfi és nő _ meg vannak győződve arról, hogy sose fogják egymást újra látni, és így aztán olyan dolgokat mondanak el magukról, amelyekről normál körülmények között nem beszélnének. A Félix (Jean Reno) és Rose (Juliette Binoche) bizony nem úgy tűnnek, mint akiknek találkozni kellett. A nő menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. A férfi fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. A férfi repülőjegye első osztályra szól, a New York _ München járatra. A nő last minute jeggyel Mexico Citybe készül. A nő csevegő, nyitott a külvilág felé, nem lehet nem észrevenni. (Főként, hogy sminkből is egy kicsit többet használ, mint az diszkrétnek lehetne mondható.) A férfi hallgatag, visszahúzódó és zárkózott _ viszont remekül főz.A férfi az idegösszeomlás határán van, de ezt semmi pénzért sem vallaná be. A nőnek, először életében, kinyílik a szeme és rájön, hogy az élete teljes kudarc. A nőnek van egy telefonja, de azt a film harmadik percében a WC-be ejti. A férfinak is van egy telefonja és azt a nő kölcsönkéri. Utazunk, de nem repülünk, s az éteren át így beszélünk.

T2 Trainspotting - Sony Movie Channel, február 16. vasárnap, 21h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit.Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

Az angol beteg - Filmcafe, február 16. vasárnap, 21h

Hana, az ápolónő súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a második világháború vége felé. Hana azt hiszi, átok ül rajta. A háborúban elszenvedett traumatikus élmények hatására retteg attól, hogy akit megszeret, az halálra van ítélve. A beteg nem emlékszik semmire. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy személyes levelekkel, térképekkel és fotókkal telerakott könyv, amit nála találtak. Hana olvasni kezdi betegének a könyvet és a szinte felismerhetetlenségig összeégett férfi emlékezni kezd. Alig telik el néhány pillanat, s Gróf Almásy Lászlóként látjuk viszont. A híres magyar nyelvész és kutató tagja volt egy háború előtti expedíciónak, mely addig föltérképezetlen sivatagokat járt be. Az expedícióhoz egy nemrég házasodott angol arisztokrata pár is csatlakozik. Katherine, az ifjú feleség tudós és festő, a félelmet nem ismeri. A zárkózott Almásyra nagy hatást gyakorol az asszony. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, tehetetlenek a szerelem erejével szemben. Amikor egy váratlan baleset elszakítja kettejüket az expedíció többi tagjától, szenvedélyes viszonyba kezdenek, mely katasztrofális következményekkel jár mind rájuk, mind környezetükre nézve.

Öt emelet boldogság - Duna Tv, február 16. vasárnap, 21.20h

Ruth és Alex több mint negyven éve házasok, és egy olyan régi brooklyni házban élnek, ahol nincs lift. A lépcsőzés egyre komolyabb kihívást jelent mindkettőjük számára, ezért úgy döntenek, elköltöznek. Lily segít nekik vevőt szerezni, hisz a lakásért akár egymillió dollárt is kaphatnak. Alex (Morgan Freeman), az idős festőművész a régi világ utolsó mohikánja, aki az okos telefonok és a fejlődés ellenére kötődik ehhez a helyhez, bár egyre jobban szenved a lépcsőzéstől. Ruth (Diane Keaton) is belátja, hogy váltani kell, amikor beteg kutyájukkal a méregdrága orvoshoz rohangálnak. A vevők sáskahada egy ideig belegázol az életükbe, ám a házaspár erős kötelékét semmi nem szakíthatja szét. Elárasztja őket a személyes és a lakáshoz kapcsolódó emlékek, érzelmek…

Logan - Farkas - Mozi+, február 16. vasárnap, 21.45h

2029-ben járunk, a mutánsok szétszéledtek. A megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a csavargó Caliban, és a beteg X professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik. Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát. Logan végül biztonságba helyezi a kislányt és végez rosszakaróival, de a harc közben életét veszti.

Az élet nélkülem - Duna Tv, február 16. vasárnap, 22.55h

A 23 éves Ann életében nincs semmi rendkívüli. Az anyja házának kertjében, egy lakókocsiban él két kislányával és férjével, aki leginkább munkanélküli _ és aki egyébként az egyetlen férfi, akit valaha is ismert. Hogy eltartsa a családot, éjszakánként takarítani jár. Egy napon rosszul lesz. A kórházban az orvos közli vele, hogy halálos beteg. A fiatal nő úgy dönt, hogy nem mond el semmit a családjának, és elkészít egy listát az utolsó tíz dologról, amelyet még meg kell tennie, mielőtt meghal: gyakrabban mondani a lányoknak, hogy mennyire szereti őket _ naponta többször is; kazettákon rögzíteni a szülinapi üzeneteket nekik 18 éves korukig; meglátogatni az apját a börtönben; megismerni egy másik férfi ölelését.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút - Humor+, február 16. vasárnap, 23.10h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hát hozni a kizökkentett időt...

Az ügyfél - Moziverzum, február 16. vasárnap, 23.25h

John Grisham regénye alapján! A John Grisham bestsellere alapján készült izgalmas thriller a korrupt, cinikus és veszélyekkel teli délen játszódik, valahol Memphis közelében. Egy 11 éves kisfiú a testvérével, játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd ugyanis a maffiakapcsolataitól megrettenve inkább az öngyilkosságba menekül, melynek helyszínéül az erdőt választotta. Ám halála előtt még a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Mundano hová rejtette el az általa meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül, és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, ám a rendőrség rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Ettől a perctől kezdve Mark-ot a gengszterek is és a szövetségi nyomozók is kézre akarják keríteni…

Nehéz idők - TV2, február 16. vasárnap, 23.45h

Jim David egy Öböl-háborús veterán. A katonaságból frissen leszerelve minden vágya az, hogy belépjen a Los Angeles-i rendőrséghez, majd feleségül vegye mexikói kedvesét, és áthozza őt a határon. A barátja, Mike szintén állás után kajtat, hogy az ügyvéd barátnője végre békén hagyja. A bajkeverő, sörvedelő páros kisstílű bizniszekkel próbál pénzt, drogot és könnyűvérű lányokat szerezni. Egyik nap azonban Jim úgy dönt, hogy ideje valami nagyobb buliba is belevágni. Ennek során egyszerre akarja kicselezni a kormányt és a helyi nehézfiúkat. De talán ezt nem kellett volna. A szebb jövő helyett ugyanis nehéz idők várnak rájuk…