Máris itt az új Trónok harca-évad második részének trailere!

Csak akkor nézd meg, ha nem félsz a spoilerektől! Egy fontos szereplőről kiderül, hogy nem is volt olyan jó ötlet Deresbe mennie!

Még szinte fel sem ocsúdtunk a Trónok harca utolsó évadának nyitánya okozta sokkból (lásd az Alien-filmeket idéző, lángolva visító, falra szögezett gyereket...), máris megy a találgatás, hogy vajon az egyik Deresbe keveredett szereplő a sok közül, életben fog-e egyáltalán maradni az utolsó évadban? Vagy megölik rögtön a 2. részben?

Itt a következő rész előzetese, de vigyázat, nagyon spoleres!!!

Mert hiszen oké, hogy Jaime Lannister vérfertőző, főgonosz lovagból mostanra egy igazi fényes páncélú, mesebeli herceg, és a közönség kedvence lett, azért nem volt túl bölcs dolog Deresbe utaznia! Először is ugye vár rá egy beszélgetés a Háromszemű Hollóvá vált Brannal, hogy miért is lökte ki anno a toronyszoba ablakából szegény fiút, örökre megnyomorítva ezzel a gaztettel... Aztán ugye ott van az a mára kicsit elfeledett tény, hogy a jó Jaime nem véletlenül kapta a Királyölő becenevet: ő volt a királyi testőrség vezetője, de ahelyett, hogy megvédte volna II. Aerys  Targaryent, az őrült uralkodót Robert Baratheonék lázadása idején, pont ő szúrta le.

Aerys történetesen Daenerys apja (és persze Havas Jon nagyapja) volt, aki most épp két sárkánnyal az oldalán készül visszafoglalni a Vastrónt... Iszonyú szemét húzás, ugyanakkor abszolút G.R.R. Martint idéző fordulat lenne az HBO forgatókönyvíróitól, ha a begőzölt Daenerys rögtön a második részben megölné Jaime-t, mit sem törődve azzal, hogy így a Lannsiter-katonák bajosan fognak beállni a sárkánykirálynő nagykoalíciójába. (via Independent)