LSD-pápa lehet Woody Harrelson

A True Detective sztárja alakíthatja Tim Learyt egy közelgő minisorozatban – ha már egy másik „drogúttörő”, Ken Kesey megformálása nem jött össze neki.

Több mint egy évtizede vár megvalósításra Gus Van Sant The Electric Kool-Aid Acid Test című projektje, ami azokról a CIA-s drogkísérletekről szól, amelyekben Ken Kesey író is részt vett. A tervek szerint Kesey-t Woody Harrelson alakította volna – de nem úgy tűnik, hogy lesz mostanában bármi is a filmből. A színésznek azonban van mivel vigasztalnia magát, hiszen most úgy tűnik, ő lehet egy másik LSD-úttörő, Timothy Leary egy közelgő miniszériában.

A Bill Minutaglio és Steven L. Davis The Most Dangerous Man in America című könyve alapján készülő sorozatot az a Luke Davies adaptálta (és ő lesz Harrelsonnal együtt az executive producer is), akit a Hulunál nemrég bemutatott A 22-es csapdája című Hugh Laurie – George Clooney széria alkotójaként ismerhetünk. A könyveredeti – így vélhetően a sorozat is – azokról az évekről szól, amikor Learyt üldözte az FBI, ezért szökevényként élte az életét.

Woody Harrelson. Az üveges tekintet már adott. Forrás: Jim Bennett / WireImage / Getty Images

 

Learynek egyébként az egész életrajza szinte kiált a megfilmesítésért, hiszen miután a hatvanas években harvardi professzorként drogkísérletekbe kezdett, kirúgták a neves egyetemről, így Mexikóba tette át a székhelyét. Innen később a mexikói kormány rúgta ki, ezért Leary visszatért az Államokba, ahol New Yorkban rendezkedett be egy nagy házban, egészen addig, amíg az FBI el nem kezdte folyamatosan rajtaütésekkel zaklatni. Egy alkalommal sikerrel is jártak – ekkor már a hetvenes években járunk –, és a drogpápát marihuánával kapcsolatos vádak miatt tíz év börtönre ítélték.

Leary azonban megszökött a börtönből, és két és fél évig volt szökésben: ez alatt az idő alatt szó szerint az egész világot bejárta, bandázott például Fekete Párduc-tagokkal Algériában, de járt Európa-szerte és a Közel-Keleten is – végül 1972-ben Afganisztánban fogta el az FBI. A mindezt megéneklő The Most Dangerous Man in America című sorozatnak jelenleg nincs otthona, de minden bizonnyal hamarosan lecsap rá valamelyik tévécsatorna, hiszen ezt a sztorit, ráadásul ilyen résztvevőkkel elrontani sem lehet. És hátha ennek hatására Gus Van Sant is nekilát végre a The Electric Kool-Aid Acid Testnek...


(via Vice)