Kőkemény cowboyokkal teli trailer jött ki a Deadwood-filmhez!

Az HBO 2017 óta ígérgeti a kultikus, de méregdrága vadnyugati sorozat folytatását Ian McShane-ékkel – május 31-én végre megkapjuk!

A Deadwood című westernsorozat 2004 és 2006 között futott az HBO-n, de hiába alakult ki egy komoly rajongótábor körülötte, a rengeteg korabeli díszlet és jelmez annyira sokba került, hogy a csatorna végül három évad után leállította a gyártását (hasonlóan járt anno a szintén nagyon népszerű, de irgalmatlanul költséges Róma is). Egy filmes folytatás lehetősége viszont 2017 óta benne volt a levegőben – ez mostanra el is készült, és már trailer is van hozzá!

Figyelem!!! A hivatalos HBO-előzetes nem kapott korhatárbesorolást, de mivel felakasztanak és lelőnek benne embereket, a megtekintését csak saját felelősségre ajánljuk!

 

A film forgatókönyvét a sorozat showrunnere, David Milch írta, a rendező pedig Daniel Minahan, aki korábban négy Deadwood-epizódban is közreműködött. A történet 10 évvel a sorozat eseményei után játszódik, újra láthatjuk majd többek között a címbéli kisváros konok seriffjét, Seth Bullockot (Timothy Olyphant), aki megpróbál rendet tartani az aranyláz idején illegálisan felépült bűntanyán. Természetesen visszatér örök riválisa, a konspiráló kocsmatulajdonos, Al Swearengen (Ian McShane) is. További jó hír a rajongóknak, hogy az eredeti sorozat szereplői közül Paula Malcomson, Dayton Callie, Robin Weigert, Anna Gunn és sokan mások is aláírtak a filmváltozathoz. Az HBO a premiert május 31-ére tűzte ki. (via NME.com)