Kit Haringtonnak terápiára kellett járnia Havas Jon halála miatt

Iszonyúan megviselte a sztárt, hogy a Trónok harca 5. évadának végén leszúrták a karakterét, és a nézők utána kiabáltak az utcán.

Kit Harington ismeretlen, fiatal brit színészből vált egycsapásra világsztárrá a Trónok harca hihetetlen népszerűségét követően – de a saját bevallása szerint nagyon megszenvedte ezt a sikert. A 32 éves Harington a patinás Variety magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogy a 2015-ben adásba kerülő 5. évad (amelynek a fináléjában a karakterét, Havas Jont a saját hitsorosai, az Éjjeli Őrség feketeköpenyes testvérei szúrják le), nagyon megviselte. A húszas évei végén járt ekkor, úgy érezte, nyeregben van, minden összejött neki az életben – aztán hirtelen rettegni kezdett, sebezhetőnek érezte magát az emberek között mászkálva, és ez végül odáig fajult, hogy terápiára is kellett járnia miatta.

Nem volt túl jó időszak ez az életemben. Azt kellett volna éreznem, hogy a világ legboldogabb, legszerencsésebb embere vagyok, de közben nagyon sebezhetőnek éreztem magam.

Harington saját bevallása szerint nagyon nehezen dolgozta fel azt, hogy a sorozat rajongói, mit sem sejtve arról, hogy a 2016-ban adásba kerülő 6. évadban Havas Jon majd fel fog támadni, folyton olyanokat kiabálták neki az utcán, hogy „Hé, hát neked nem halottnak kéne lenned?” A színész egy idő után kifejezetten félt az ilyen szituációktól, és csak egy alapos önvizsgálatban látott kiutat:

Ebben az időszakban nagyon féltem, bizonytalan voltam az egész életemben – ahogyan valószínűleg sokan mások is a húszas éveikben. Ekkor kezdtem el terápiára járni, és beszélgetni az emberekkel, mert nagyon elesettnek éreztem magam, és nem beszéltem senkivel. Utólag iszonyúan hálás vagyok magamnak, amiért így tettem, mert akkoriban úgy éreztem, rettegek, és ez a kib*szott színészkedés nekem egyszerűen nem fog menni.

A sztárnak szerencsére ma már kutya baja, élvezi a Trónok harca sikerét, és több produkcióban is szerepel a kultsorozat mellett (a londoni lőporfelkelésről forgatott minisorozatáról és a Megtorlás című westernjéről mi is elismerően írtunk itt a Port.hun). A Trónok harca befejező, 8. évadára még április 15-ig kell várni, addig is próbáljuk kitalálni együtt, hová rejtette el a nagyvilágban az HBO a hat élethű Vastrón-másolatot? (via Independent)