Kísértethistóriával folytatódik Ridley Scott Magyarországon forgatott sorozata, a Terror

A Terror: Gyalázat a 2. világháború idején játszódik, főszerepben a japán-amerikai közösséget rettegésben tartó gyilkossal.

Idén új évaddal folytatódik Ridley Scott antológiasorozata, a Terror (ez volt az az igen para, jégbe fagyott hajós rémmese, amit nagyrészt Magyarországon forgattak): a tízrészes széria a Terror: Gyalázat címet kapta, és augusztus 15-től vetíti majd az AMC. Íme az előzetese:

Az új sorozat már nem 1847-ben, hanem a második világháború idején játszódik. A középpontjában a nyugati popkultúrában is ismert japán mitológiai szörny, az alakváltó bakemono áll, valamint az általa elkövetett rejtélyes halálesetek egész sorozata, amely rettegésben tartja a japán-amerikai közösséget. Megismerünk egy fiatal férfit, aki felveszi a harcot a gonosz erővel szemben, amely sokak halálát okozta. Ez az egyik első sorozat, amely ilyen nagy léptékben mutatja be a japán-amerikaiak internálását. A forgatáshoz történelmileg hiteles, méretükben megegyező díszleteket építettek, amelyek hűen tükrözik a második világháború utáni táborok állapotát.