Kenneth Branagh Boris Johnsonként bulizik a covid alatt

Szinte felismerhetetlen Kenneth Branagh a This England című sorozatban, melynek első beharangozója is megérkezett. Az ír színész nem mást alakít a Sky csatorna produkciójában, mint az Egyesült Királyság miniszterelnökét.

Az esküvői vendég rendezője, Michael Winterbottom által jegyzett sorozat Boris Johnson első hivatalban töltött hónapjait mutatja be a koronavírus-járvány kitörése alatt. A hivatalos összefoglaló szerint „a This England a hatalom csarnokába kalauzol el minket, mialatt a megosztó személyiségű

Johnson egyszerre küzd a világjárvánnyal, a brexittel és politikai ellenfeleivel.

Az epizódok elsőkézből származó tanúvallomásokon alapulnak, valamint szakértők és tudósok beszámolóin, akik versenyt futottak az idővel, hogy megértsék a vírus természetét. A sorozat bemutatja továbbá az orvosok és ápolónők fáradhatatlan munkáját, valamint a hétköznapi emberek sorsát, akiknek mindennapjain úrrá lett a káosz.

A produkcióban feltűnik még Ophelia Lovibond (A galaxis őrzői), Carrie Johnson és Andrew Buchan (A korona) is, a bemutató pontos dátuma egyelőre nem ismert.

Branagh jelenleg Christopher Nolannel dolgozik az Oppenheimer című drámán, mely az atombomba atyjaként emlegetett Robert Oppenheimer életét dolgozza fel. A főszerepet Cillian Murphy játssza, a mozi 2023. július 21-én debütál.

Via NME

Borítókép: Jim Spellman / WireImage / Getty Images és Sky Atlantic