Jobbnál jobb filmekkel tölthetjük a vasárnapot

Rengeteg jó filmet találtunk a vasárnapi tévézéshez, csak győzzön az ember választani!

Trükkös gyémántrablás - Moziverzum, március 7. vasárnap, 10.55h

A történet 1960-ban játszódik, és két elégedetlen alkalmazottról szól, akik a London Diamond Corporation-nél dolgoznak. Az egyik egy nyugdíjas korú takarító, míg a másik egy karrierista menedzser, aki csak azért nem tud feljebb lépni a ranglétrán, mert nő. A takarító jóember végül meggyőzi a menedzsert, hogy fújják meg együtt a gyémántkészletet, ezzel majd jobbra fordul a sorsuk.

 

Joe, az óriásgorilla - RTL Klub, március 7. vasárnap, 13.20h

Greg O'Hara (Bill Paxton) zoológus és kalandor egyik közép-afrikai útja során fantasztikus felfedezést tesz. Egy bennszülött mítoszt követve rálel egy 5 méteres gorilla búvóhelyére. A veszélyes óriás egy fiatal nő (Charlize Theron) társaságában él a dzsungel mélyén. Greg nagy nehezen meggyőzi Jillt, hogy különleges barátja csak akkor maradhat életben, ha egy amerikai rezervátumba szállítják. Az orvvadászok azonban csak az alkalomra várnak: mindent megtennének, hogy elrabolhassák Joe-t.

 

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi - AMC, március 7. vasárnap, 17.40h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem lenne vesztenivalód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik: egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberből áll, akik mindannyian profik, és tudják: a tét 150 millió dollár. Azt azonban, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia), és mostanában Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár, egyikük sem sejti.

 

Fukushima - TV2, március 7. vasárnap, 18.50h

A film a 2011-ben bekövetkezett Fukushimai atomerőmű-baleset eseményeit meséli el az ott dolgozó mérnökök és szakemberek szemszögéből, az első percektől, egészen a katasztrófa végezetéig...

Wonder Woman - Film+, március 7. vasárnap, 19h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

Marvel Kapitány - RTL Klub, március 7. vasárnap, 20h

A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.

 

Pillangó - Film Mánia, március 7. vasárnap, 20h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

A szökevény - AMC, március 7. vasárnap, 20h

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

Stephen King: Halálsoron - SuperTV2, március 7. vasárnap, 21h

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron _ a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből.

 

Ezerszer is jó éjszakát! - M2, március 7. vasárnap, 21.10h

Rebecca (Juliette Binoche) háborús fotográfus, hat háborús övezetben a világon. Családja Norvégiában él, Marcus (Nikolaj Coster-Waldau), a férje és két lány édesanyja. Rebecca az egyik bevetésénél súlyos robbantást él át. Dubaiba kerül a kórházba, ahol megmentik az életét. Egy kis időre hazatér a családjához, de sehol sem találja a helyét. Kis időt kér a férjétől, de Marcus fájdalommal közli, hogy nem bírja tovább. Tisztában van vele, hogy felesége, gyermekeinek anyja háborús fotográfus, de nem megy tovább. Mindent megpróbált, hogy felkészüljön egy előre nem látható tragédiára, de feladja. Rebecca ezzel szemben úgy érzi, hogy a világnak szüksége van rá és arra, hogy tudósítson minden háborús borzalomról, ami ezen a világon történik. Egy napon egyik lányát is magával viszi.... Az érzékeny, mélyen átélhető "Ezerszer is jó éjszakát!" című játékfilm többszörösen díjnyertes filmalkotás, méltán. Díjak és díjjelölések: 37. Montreali Világ Filmfesztivál (2013) _ a Legjobb film Nagydíja, a Legjobb operatőr Nagydíja, valamint a Zsűri Nagydíja és az Ökumenikus Zsűri Nagydíja Chicago Nemzetközi Filmfesztivál (2013) Gold Hugo-Díj Norvég Nemzetközi Filmfesztivál (2014) _ Amanda-díj a legjobb filmért, Amanda-díj a legjobb fényképezésért, Amanda-díj az eredeti forgatókönyvért

 

A hercegnő - Duna Tv, március 7. vasárnap, 21.15h

A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt. Míg szépsége és karizmája hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette. Ifjan ment hozzá a nála jóval idősebb, a felsőbb körökbe bejáratos Devonshire herceghez, akinek gyerekeket szült. Georgiana egyszerre vált a kor divatikonjává, odaadó anyává, a politikai közélet eszes résztvevőjévé, és a köznép imádatának tárgyává. Ám történetének velejét mégis a szerelemért folytatott kétségbeesett küzdelem adja. Szenvedélyes és elátkozott viszonya Grey grófjával, valamint a szerelmi háromszög férjével és legjobb barátnőjével, Lady Bess Fosterrel együttesen teszik Georgiana Spencer történetét a hírnévről, dicsőségről, és az igaz szerelem utáni vágyról szóló nagyon is mai mesévé.

 

Polgár Judit 40 - A sakk királynője - Duna World, március 7. vasárnap, 22.05h

Polgár Judit a legsikeresebb női sakkozó a sportág történetében. A filmben kötetlenül mesél a kezdetekről, a későbbi sikerekről miközben pályatársak, rokonok, ellenfelek is bemutatják őt mint sportolót, anyát és sakkoktatót.

 

A zöldfülű - Filmcafe, március 7. vasárnap, 22.55h

Az ifjú felügyelőt, David Ackermant (Charlie Sheen) jól végzett munkája elismeréséül előléptetik, s az új feladattal új társ is jár. Nick Pulovski (Clint Eastwood) vén róka már a szakmában, és minden erejével azon dolgozik, hogy bosszút álljon előző társa gyilkosain. Ackerman Pulovski oldalán egyik pillanatról a másikra Los Angeles legelvetemültebb emberei között találja magát. Az újoncnak hamarosan a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy maga a túlélés ezerszer fontosabb, mint a könyvekből tanultak.

 

Trainspotting - Film Mánia, március 7. vasárnap, 23h

Mark és haverjai képtelenek beilleszkedni a társadalomba, nem mintha a gazdaságilag lepusztulóban lévő Edinburgh-ben sok lehetőségük lenne erre. Csupa vesztes figura, akik parttalanul sodródnak ide-oda. Az egyetlen menekülést a drog kínálja számukra, heroinnal belőve utaznak a képzelet univerzumában. Szárnyalásuknak csak az szab gátat, ha elfogy az anyag. Azért élnek, hogy hozzájussanak a következő adag narkóhoz. A sors azonban még egy utolsó lehetőséget kínál Mark számára.

 

Amerikai história X - RTL+, március 7. vasárnap, 23.05h

"Az én Mein Kampfom" _ ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard, aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátya, Derek, aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely "példaértékű" lesz a neonácik, skinhead bandák és a hatóságok előtt is. A rácsok mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.

 

Anthropoid - Duna Tv, március 7. vasárnap, 23.10h

Reinhardt Heydrich SS-tábornok az egyik fő kitervelője volt a zsidókérdés rendezésének. Hitler és Himmler után a hármas számú vezető a Harmadik Birodalomban és a náci erők vezetője a cseh-morva protektorátusban. A csehszlovák ellenállási mozgalom a szövetségesekkel együttműködve megszervezi a likvidálását. Az Emberszabású-hadművelet keretében két katona, Josef Gabcik és Jan Kubi vállalja, hogy ledobják ejtőernyővel Csehszlovákiában 1941 decemberében. Akciójuk örökre megváltoztathatja Európa arcát.

 

A pók hálójában - Moziverzum, március 7. vasárnap, 23.30h

Alex Cross nyomozó, bűnügyi pszichológus és népszerű szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyűt egy briliáns és veszélyes bűnözővel szemben. Gary Soneji a maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj _ valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná a következő könyvét. A ragyogó elméjű gyermekrabló egy pók türelmével és gondosságával szőtte akciójának mindent behálózó szálait. És elkezdődik a halálos macska-egér játék, miközben az idő egyre fogy...

 

Nicsak, ki beszél! - TV2 Comedy, március 7. vasárnap, 23.35h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Apádra ütök - TV2, március 7. vasárnap, 23.55h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pam-be, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától _ aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrnes-on át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greg egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jack-nél, aki nyugdíjas műkertész...és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pam-nek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve, a Beckur sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten...Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi…