Javaslatunk szombat estére: buli helyett Csillagainkban a hiba

Romantikus filmekben bővelkedik a szombat, de lesznek más műfajból is nézhető alkotások.

Egyszerűen bonyolult - SuperTV2, május 25. szombat, 18.25h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd exférjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefut egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek.

Macskafogó - Prime, május 25. szombat, 18.55h

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

Flört a fellegekben - TV4, május 25. szombat, 19.50h

Donna (Gwyneth Paltrow) kisvárosi amerikai lány, aki világot akar látni. Légikísérő szeretne lenni és álmát minden áron meg akarja valósítani. Erőt ad ehhez a légikísérők példaképe, Sally (Candice Bergen) és önéletrajza. Első lépésként Donna egy kis légitársaságnál kezd dolgozni. Kolléganőivel barátságot köt és hárman alkotnak kiváló csapatot. Donna rábeszéli társait, hogy pályázzanak nagyobb céghez. Egyiküknek nem sikerül, de Donna már látja maga előtt a célt. Megismeri személyesen is Sally-t, és úgy érzi, hogy végre menni fog. Ám Donnát belföldi járatra rendelik. Az egyik járaton az elkeseredett lány meglátja egy régi ismerősét, John-t (Mike Myers). A férfi sármos, de link alak, Donna mégis sokat ingadozik a szerelem és a karrier között.

A tábornok lánya - Duna Tv, május 25. szombat, 22.06h

"Lehet valamit jól csinálni, rosszul csinálni, meg úgy, ahogy a hadsereg csinálja." De az nem lehet, hogy Paul Brenner (John Travolta) katonai nyomozó részt vegyen egy ügy eltussolásában. Amikor a pályája csúcsán lévő és közmegbecsülésnek örvendő Campbell tábornok gyönyörű lánya - maga is hivatásos katona - kéjgyilkosság áldozata lesz, az állományba egy lebuktatási manőver miatt korábban rangrejtve beépült nyomozó nekilát, hogy lerántsa a leplet a tragédia mögött rejlő homályos ügyletekről. A gyanúsítottak között főtisztek vannak, s kezdetét veszi a végzetes macska-egér játék, amely lebilincseli a néző figyelmét egészen a megdöbbentő végkifejletig.

Egy csodálatos elme - Paramount Channel, május 25. szombat, 23.15h

1947-et írunk: John Forbes Nash Jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről - a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának, doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie.Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...

Csillagainkban a hiba - Prime, május 25. péntek, 23.30h

A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát. Hazel és Gus ennek ellenére teljes életet akar érni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket.

A szökevény - RTL Klub, május 25. szombat, 23.35h

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

A köz szemérme - M2, május 25. szombat, 00.30h

A hetevenes évek egyik legnépszerűbb műfaja Olaszországban az úgynevezett "commedia sexy" volt, mely tömegeket vonzott a mozikba. Tucatjával készültek az erotikus témájú filmek, mely komoly munkát jelentettek a cenzoroknak is. Alberto Sordi ezt az időszakot eleveníti fel filmjében. A négy epizódból álló film központi témája a szex - de mégis inkább a társadalomról rántja le a leplet.