Itt vannak a legjobb filmek vasárnapra

Ha a vasárnap estét a tévé előtt töltenéd, segítünk a legjobb film kiválasztásában.

Életem NAGY szerelme - SuperTV2, december 5. vasárnap, 18.50h

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével. Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 

Megint 17 - AXN, december 5. vasárnap, 18.50h

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Zac Efron) élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. Ám a házassága tönkrement, és most a haverjánál húzta meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, megismerje őket, és talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

 

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - RTL Klub, december 5. vasárnap, 19h

K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment. Vagy más okokból nem dolgoznak már az ügynökségnél – erre sajnos senki sem emlékszik. Szerencsére mindig van utánpótlás: H ügynök (Chris Hesmworth) és M ügynök (Tessa Thompson) szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó, és talán ártó szándékkal itt ragadó űrből jött idegeneket. Akit pedig felkutatnak, azt leleplezik: nincs olyan csáp, csőr, szarv, olló vagy egyéb végtag, nincs olyan zselés, kitinpáncélos, tömör vagy légnemű test, amely elrettentheti őket a munkájuktól, és különleges eszközeik bevetésétől…

 

Fekete gyémántok - Duna Tv, december 5. vasárnap, 19.45h

Berend Iván vidéki nemes, jelentős vagyon tulajdonosa. Ha kell, úgy párbajozik és kártyázik mint dzsentritársai, ha kell táncol, bókol, mint a legtöbb gavallér. De távol áll tőle e nagyvilági élet. Inkább természettudományos előadást tart, s nem sajnálja egy gyémánt elégetésével bizonyítani állításait. A bondavári bányát vezeti, és egy tűzoltóanyagon kísérletezik. A bányában dolgozik Evila, a szép csilléslány és indulatos vőlegénye, Szaffrán Péter. Berend beleszeret a lányba, de az elutasítja őt. Kaulmann Félix _ Iván volt iskolatársa _ Bondavölgy szénkészletére vet szemet, itt akar meggazdagodni. Csal, lop, mindenkit megveszteget, aki az útjába kerül, még Evilát is Bécsbe csábítja…

 

A holnap határa - Film+, december 5. vasárnap, 20.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Kisasszonyok - TV4, december 5. vasárnap, 20.50h

A March-lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg, a megnyerően kedves Amy, a betegeskedő Beth és a modern, írónőnek készülő Jo March bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni. Legjobb barátjuk, a jóképű és művelt Laurie két testvért is elvarázsol. Jo és Amy egymással versengenek a szerelméért.

 

Kellékfeleség - TV2, december 5. vasárnap, 20.55h

A nőcsábász Danny jegygyűrű viselésével védi magát a tartós kalandoktól. Ám Palmer esetében csődöt mond a taktika, ugyanis beleszeret álmai nőjébe. Danny jobb híján újabb hazugságra ragadtatja magát, megkéri a gyermekeit egyedül nevelő titkárnőjét, játssza el az elhidegült felesége szerepét. Miközben a "házaspár" igyekszik kitartani a mese mellett, a hazugság újabb hazugságokat szül, Katherine gyerekei, sőt Danny unokatestvére is belekeveredik a színjátékba. A társaság végül közös családi utazáson találja magát, ahol már senki sem tudja, mi igaz, és mi nem...

 

Káoszelmélet - Filmcafe, december 5. vasárnap, 21h

A történet egy megszállott szervezőről szól (Ryan Reynolds), aki elhatározza hogy a továbbiakban úgy éli le az életét, hogy semmit sem tervez el előre. Hamarosan azonban beleszeret egy nőbe, akibe mellesleg a legjobb barátja is beleesik, ráadásul kiderül róla hogy nem lehet gyereke. Nos, úgy tűnik, mégis szüksége lenne valami jó tervre.

 

A szerelem hullámhosszán - Sony Movie Channel, december 5. vasárnap, 21h

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az "igazit".

 

Django elszabadul - Mozi+, december 5. vasárnap, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Tripla kilences - Viasat6, december 5. vasárnap, 21h

Irina, az orosz maffia vezetője megzsarolja a bűnözőkből és korrupt zsarukból álló bandát. Addig nem hajlandó kifizetni a korábbi munkájukat, amíg végre nem hajtanak egy újabb vakmerő rablást. A csapat tagjai csavaros tervet szőnek, hogyan tudnák ügyesen végrehajtani az akciót. Elhatározzák, hogy figyelemelterelésként kinyírnak egy ártatlan, zöldfülű zsarut, így a város másik felében nyugodtan elvégezhetik a munkát. A számításukba azonban hiba csúszik, amikor az újonc Chris Allen nem hal meg.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Duna Tv, december 5. vasárnap, 21.05h

Négy jó barát elhatározza, hogy szerencsejátékkal nagy vagyont szereznek London balhés East End negyedében. A játszma nem jön be, egy hetük van csak törleszteni az adósságukat. Újabb ötletük, hogy a pénzt úgy teremtik elő, hogy kirabolnak egy másik bandát. A félreértések, szerencsés és tragikus véletlenek és nagy leszámolások sorozata veszi kezdetét, aminek a tétje nemcsak a nagy pént, de az életben maradásuk is.

 

Életem értelmei - M2, december 5. vasárnap, 21.10h

Olivier mindent megtesz, hogy mintaapa és mintaférj legyen, emellett pedig igyekszik munkájában is a maximumot nyújtani. Csapatvezetőként és a helyi szakszervezet tagjaként munkatársai érdekeit képviselve folyamatos küzdelemben áll a feletteseivel. Ennek ellenére felesége, Laura egy napon minden előzmény nélkül elhagyja családját. A férfi egyedül marad két gyermekükkel és igyekszik átvészelni ezt az átmeneti állapotot, ám hamarosan rá kell jönnie, hogy felesége soha nem jön haza. Olivier és a gyerekek közötti feszültség egyre súlyosabbá válik, apjuk képtelen velük a történtekről beszélni. Elliot és Rose a látszólagos tétlenséget megelégelve, maguk indulnak anyjuk keresésére.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, december 5. vasárnap, 22.35h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Dark City - Duna Tv, december 5. vasárnap, 23h

John Murdoch egyedül ébred egy furcsa hotelszobában. Kiderül, hogy ő az első számú gyanúsítottja egy brutális sorozatgyilkosságnak, azonban ő semmire sem emlékszik, azt sem tudja, hogy ki is ő valójában. Kétségbeesetten próbálja megtalálni elvesztett személyiségét, miközben egyre közelebb kerül a városban tanyázó, tar koponyájú, különösen viselkedő idegenekhez. Az árnyékszerű figurák képesek megállítani az időt és birtokba venni a fizikai valóságot. Fajuk fennmaradása érdekében éjjelente elrabolják a "felső" világ polgárait, kiszívják az emlékeiket és érzéseiket.

 

A kíméletlen - Viasat6, december 5. vasárnap, 23.20h

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Billy Moore számára hamarosan világossá válik, hogy a kegyetlen helyen csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a fegyház belső szabályaihoz. A börtön poklából és kilátástalan helyzetéből egyetlen módon szabadulhat: engedélyt kér, hogy részt vegyen börtönök közötti Muay Thai boksz bajnokságokon. Bokszolnia azonban nem elég: életben is kell maradnia a ringben. A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak.