Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Szeretném, ha szeretnél - Filmcafe, június 4. vasárnap, 20h

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni.

 

Gyalog galopp - AMC, június 4. vasárnap, 20h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

Jumanji – Vár a dzsungel - TV2, június 4. vasárnap, 20.55h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos professzor válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak...

 

Magasságok és mélységek - RTL, június 4. vasárnap, 21h

2013 májusában az egész ország a két magyar hegymászó miatt aggódik, akik nyomtalanul eltűntek a Himaláján. Erőss Zsolt (Trill Zsolt) és társa, Kiss Péter után több expedíció is indul egészen addig, amíg Zsolt felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) élő adásában be nem jelenti, hogy feladta a reményt és nincs szükség további keresésre. Őszinteségével és keménységével magára vonja a média figyelmét, és hamarosan célpontjává válik a híreknek. A következő hetekben a sajtó mindent elkövet, hogy megtörje a gyerekeivel magára maradt, gyászoló nőt, aki a körülmények dacára megpróbál talpon maradni.

 

Anyám nyakán - Moziverzum, június 4. vasárnap, 21h

A jóképű Tripp már 35 éves, de még mindig nem repült ki a családi fészekből. Ez nemcsak az aktuális csajoknak ciki, de a szülők számára is egyre kínosabb. Ezért aztán felfogadják a csinos és rafinált Paula-t, akinek a specialitása az örökifjú fiúkat kiszakítani a családi fészek melegéből. A fondorlatos terv persze működne is, ha nem szólna közbe néhány aprócska, de váratlan tényező…

 

Taxisofőr - Viasat6, június 4. vasárnap, 21h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Ábel a rengetegben - M2, június 4. vasárnap, 21.19h

1920-as évek, Erdély. Ábel, betöltvén tizennegyedik életévét, pénzkereset céljából elszegődik fafelvigyázónak a Hargitára, a bank tulajdonát képező erdőségbe, hogy segítse családját. Édesapja elkíséri a hegy tetején magányosan álló fakunyhóba, ad mellé egy kecskét és egy kutyát. Ábel vásárlókkal, rablókkal, szerzetesekkel, csendőrökkel találkozik, megismeri az éhséget, a hideget, a betegséget, a halált, és kezdi kitanulni az élet és a világ fortélyait. Amikor lejár a szerződése megérik benne az elhatározás: elindul szerencsét próbálni az országban. Tamási Áron művéből Kányádi Sándor készített forgatókönyvet, melyet Mihályfy Sándor rendezésében láthatnak a nézők.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - RTL KETTŐ, június 4. vasárnap, 22h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Botrány - Prime, június 4. vasárnap, 22.50h

Roger Ailes az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben, legyen szó egy szaftos sztoriról, vagy a női alkalmazottak megalázásáról. Hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszik, amikor Gretchen Carlson, a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával bepereli őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly is nyilvánosságra hozza, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt.

 

Álom doktor - Film+, június 4. vasárnap, 23h

Dan Torrance (Ewan McGregor) harminc éve hordozza magában a traumát, amit apja miatt szenvedett el, és harminc éve próbálja rejtegetni különleges képességét, a ragyogást. Egy kisváros jó helynek bizonyul a bujkálásra, de a sorsát senki nem kerülheti el. Egy nap találkozik a tizenéves Abrával (Kyliegh Curran), akinek hasonló képessége van, csak sokkal erősebb. Találkozásuk felfedi Danny inkognitóját, és újra életre kel a rémálom, a lány ereje ugyanis odavonzza Kalapos Rose-t (Rebecca Ferguson) és őrült szektáját, akik olyanokra vadásznak, mint Danny.

 

Országúton - Duna Tv, június 4. vasárnap, 23.47h

Zampanó, a vidéket teherautón járó mutaványos pénzen veszi meg az együgyű Gelsominát, hogy ellásson körülötte mindent, ami egy asszony feladata, az úton társa, a mutatványok közben kisegítője legyen. Gelsomina félelemmel vegyes beletörődéssel fogadja el új helyzetét, s a faluról falura tartó utazás során különös kapcsoplatot alakít ki a gazdájával. Amikor összetalálkoznak egy igazi cirkusszal, Gelsominát elbűvöli az a zajos, színes világ és egy barátot is talál a társulatban, a kötéltáncost, akit a többiek csak Bolondnak neveznek.