Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha nincs jobb dolgod vasárnap este, ezt nézd!

Charlie angyalai - Viasat2, augusztus 14. vasárnap, 20h

 

 

Natalie, Dylan és Alex, a három detektívlány John Bosley irányításával végzi áldásos tevékenységét. Ezúttal Eric Knox után nyomoznak, a szoftverfejlesztő cég tulajdonosát ugyanis elrabolták az irodájából, hogy megszerezzék az új programját.

 

A Védelmező 2. - Viasat3, augusztus 14. vasárnap, 21h

 

 

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles - Viasat Film, augusztus 14. vasárnap, 21h

 

 

Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel. Az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Totális háború veszi kezdetét, és úgy tűnik, a Földön élők, kivétel nélkül, mind elpusztulnak. A katonák mégis kitartanak a végsőkig. A kétségbeesett menekülés során felbukkan még egy szakasz, és vezetőjük, Elena (Michelle Rodriguez) új haditervet eszel ki. A menekülés helyett vadászni kezdenek, hogy megtalálják az ellenség gyenge pontját.

 

Jákob rabbi kalandjai - Filmcafe, augusztus 14. vasárnap, 21h

 

 

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Szamárköhögés - Jocky TV, augusztus 14. vasárnap, 21h

 

 

1956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott valakit. A nagyi is megjön két átlőtt kenyérrel. A két gyerek élete szokatlanul izgalmassá válik: nincs iskola, a felnőttek megzavarodtak.

 

A világ második legjobb gitárosa - M2, augusztus 14. vasárnap, 21.19h

 

 

Amerika, harmincas évek: tombol a jazz. Emmet Ray, a gitárvirtuóz igazi laza fazon. Imádja az éjszakai életet, az ivászatokat, kártyacsatákat és a nőket, szereti bámulgatni a mozdonyokat, és legfőbb hobbija éjjelente patkányokra lövöldözni. Emellett a világ legjobb gitárosának tartja magát. Illetve a második legjobbnak. Eszményképe, a cigány származású Django Reinhardt muzsikájának hallatán a szó szoros értelmében elájul... Woody Allen kitalált zenészlegendájának kalandos életét és rejtélyes eltűnését maga a rendező idézi föl _ a legkiválóbb jazz-történészek társaságában, sőt olykor velük feleselgetve.

 

Baywatch - TV2, augusztus 14. vasárnap, 21.25h

 

 

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!

 

Az édes élet - DUNA Televízió, augusztus 14. vasárnap, 21.35h

 

 

A 60-as évek mitikussá növekedett alkotásában egy vidékről felkerült fiatal újságíró próbálkozik az előrejutással a római Via Veneto filmcsillagokat, nagypolgárokat és gazdag arisztokratákat felvonultató világában. A lesifotós Paparazzóval az oldalán mindenütt ott van, ahol történik valami, miközben azt reméli, hogy saját életének is értelmet adhat valahogyan. A film jelenetei közül nem egy, mint például Anita Ekberg és Mastroianni párosa a Trevi Kút zuhatagában, vagy az Örök Város felett helikopteren átlebegő Krisztus szobor, egy korszak önmagán jóval túlmutató jelképévé vált. 

 

Mutáns mutánsok támadása - Film Mánia, augusztus 14. vasárnap, 21.45h

 

 

Amikor az 1989-es egyslágeres glam metal banda, a Sonic Grave a Coachellára indul a visszatérés reményében, pejotlös betépésük állomása a Joshua Tree Nemzeti Parkban egy nem evilági támadásba torkollik.

 

A dolog - AMC, augusztus 14. vasárnap, 22.45h

 

 

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.

 

Cápa 3. - Filmcafe, augusztus 14. vasárnap, 22.55h

 

 

Mike Brody, az egykori rendőrfőnök fia egy víziparadicsom biztonsági vezetője, aki személyesen felel a fantasztikus turistalátványosságnak számító lagúna biztonságáért, melyben a delfineken kívül ritka állatfajok élnek. Egy alkalommal fehér cápa téved a lagúnába, amit befognak, ám elszabadul a pokol, amikor a rossz tartás miatt az állat elpusztul. Egy brutális támadás során kiderül, hogy a befogott bestia valójában a lagúnában született, és egy sokkal hatalmasabb, megfékezhetetlen gyilkos cápa támadt a víz alatti épületben rekedt turistákra.

 

Így vagy tökéletes - Cool, augusztus 14. vasárnap, 23h

 

 

András (Fekete Ernő), az elviselhetetlen író hiába sikeres a reklámiparban, a nagy álom, az elismert írói karrier egyre csak távolodik. Könyvének bukása után megvet mindent, ami nem szépirodalom, de különösen az új bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak szerzőjét, Katát (Béres Márta) nézi le. Ám amikor egy közös fotójukat felkapja a közösségi média, és elterjed róluk, hogy járnak, András számára felcsillan némi remény, hogy sikerre viheti az új művét. Csakhogy a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy elképzelte.

 

A nagy generáció - Jocky TV, augusztus 14. vasárnap, 23h

 

 

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van útlevele. Réb nem sokat teketóriázva ellopja Makai útlevelét, beragasztja saját fényképét és kiutazik Marival. Eltelik nyolc év. Makai a budapesti rádiónál dolgozik - zenei adást vezet, Nyikita pedig egy butik tulajdonosa, ahol Mari is dolgozik - visszatért Magyarországra magára hagyva Rébet az Egyesült Államokban. Kapcsolata Nyikitával nem korlátozódik csupán a közös üzletekre. Egy nap váratlanul megjelenik Budapesten Réb, Marival közös 13 éves lányával, Marylou-val. Makai szívélyesen üdvözli, mintha semmi rossz sem történt volna közöttük. Visszaemlékeznek a régi szép időkre és kollégákra, akik szétszéledtek a világban. Hamar kiderül azonban, hogy Réb nem csak Budapest iránti vágyakozásból jött az országba.

 

Fater élve vagy halva - Prime, augusztus 14. vasárnap, 23.15h

 

 

Jack Charles (Patrick Swayze), a kisstílű zsebtolvaj élete nagy dobására készül, amikor váratlanul megjelenik nála tinédzser korú lánya és fia, akiket évekkel ezelőtt elhagyott. Így Jack kénytelen őket is elvinni New Orleansba. Sarkukban a rendőrséggel és Kathleennel (Halle Berry), a lelkes újságírónővel, a két gyermek egy olyan valódi országúti akciófilm közepén találja magát, ahol az apjuk a főszereplő.

 

Még egy kis pánik - RTL II, augusztus 14. vasárnap, 23.20h

 

 

Paul Vitti (Robert De Niro), a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor (Billy Crystal) hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés. Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Vitti ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel azonban nem biztos benne, hogy a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

 

Django elszabadul - Mozi+, augusztus 14. vasárnap, 23.30h

 

 

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...