Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Nagyszerű filmekkel tölthetjük a vasárnap estét.

A csajok háborúja - Cool, január 23. vasárnap, 19h

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

 

A Spiderwick krónikák - Paramount Network, január 23. vasárnap, 19h

A Grace család egy magányos, öreg házba költözik, ahol az első pillanattól fura dolgok történnek velük. A Grace-gyerekek, Jared, Simon és Mallory nyomozni kezdenek, és felfedezik a Spiderwick birtok bámulatos titkait.

 

Ben Hur - Film Mánia, január 23. vasárnap, 20h

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

 

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken - RTL Klub, január 23. vasárnap, 20.15h

Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) és Barbarossa kapitány (Geoffrey Rush) újra hajóra szállnak a gyönyörű, bajkeverő Angelica (Penelope Cruz) társaságában. A különc csapat az ifjúság forrását tűzi ki célul. Csakhogy ezt még eddig senkinek nem sikerült megtalálnia. Hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy vetélytársaik is vannak a lehetetlen vállalkozásban. A hírhedt Feketeszakáll (Ian McShane) és boszorkányos lánya szintén a kincs után kutatnak.

 

Végzetes hazugságok - Filmcafe, január 23. vasárnap, 21h

Robert Miller (Richard Gere) a New York-i befektető-mágnás 60. születésnapját ünnepli _ első látásra Ő a mintaképe az üzletben és családi életben egyaránt sikeres amerikai embernek. A színfalak mögött azonban Miller kétségbeesetten próbálja eladni birodalmát egy nagy banknak, mielőtt bárki rájönne, hogy csalással szerezte vagyonát. Egy végzetes hiba kényszerhelyzetbe hozza, és miután egy nyomozó gyanakvását is felkelti, Miller versenyfutásba kezd az idővel és olyan döntés elé kerül, ami még saját, kétes erkölcsének határát is súrolja.

 

Macska-jaj - Mozi+, január 23. vasárnap, 21h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, Grgától kér kölcsön pénzt benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Brooklyn mélyén - Viasat6, január 23. vasárnap, 21h

Eddie-nek, Salnak és Tangónak sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Jocky Tv, január 23. vasárnap, 21h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

Ütközések - TV4, január 23. vasárnap, 21h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Szerettem őt - M2, január 23. vasárnap, 21.18h

Chloé férje hét évi házasság után bejelenti, hogy mást szeret és válni akar. Az asszonyt sokkhatásként éri a bejelentés, teljesen összetörik. Apósa, Pierre elviszi őt és két kislányát a hegyekben lévő nyaralójukba, hogy kissé magához tudjon térni. Napok telnek el így, az asszony szinte semmit nem érzékel a külvilágból. Aztán az após hirtelen megnyílik. Elmeséli élete nagy titkát: házassága alatt beleszeretett egy fiatal nőbe olyan szerelemmel, amilyet csak egyszer érez az ember életében. De ő, fiával ellentétben, nem merte vállalni érzelmeit a családi béke és anyagi meggondolások miatt. Ezzel nem csak a szerelmét árulta el, de a feleségét is tönkre tette. Felmerül a kérdés: a fia, vagy ő járt-e el helyesen? Anna Gavalda regényének filmváltozata.

 

Ments meg, Uram! - Duna Tv, január 23. vasárnap, 22.56h

A louisianai apáca, Helen Prejean levelet kap egy halálra ítélt bűnözőtől. Matthew Poncelet hat esztendeje ül a siralomházban, két tinédzser megerőszakolása és meggyilkolása miatt szabták ki a legszigorúbb ítéletet. A fiatalember arra kéri, hogy legyen a lelki tanácsadója. A nővér elhatározza, hogy segít a magát ártatlannak valló férfinak. Mindent elkövet, hogy megmentse a kárhozatra ítélt lelkét, és kieszközölje számára a kegyelmet. Az idő azonban vészesen fogy, közeledik a kivégzés napja. A film Helen Prejean önéletrajzi eseményeket feldolgozó könyvén alapul.

 

Taxisofőr - Sony Movie Channel, január 23. vasárnap, 23.15h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

A sötét lovag - RTL Klub, január 23. vasárnap, 23.20h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.