Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Kimazsoláztuk a vasárnap esti tévéműsorból a legjobb filmeket, nektek már csak hátra kell dőlnötök és lazítanotok.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök - Duna Tv, január 16. vasárnap, 19.45h

Butch Cassidy és a Sundance Kölyök már rég halott, de az emlékük még ma is él… A századfordulón járunk, a Vadnyugaton. A rablók és a pandúrok még lóháton közlekednek, de már küszöbön áll a bicikli és az automobil kora. Butch Cassidy, a szimpatikus útonálló elsősorban éles elméjéről híres, míg elválaszthatatlan jó barátja, a Sundance Kölyök a pisztolyt forgatja szélsebesen. Kis rablóbandájukkal hol bankot rabolnak, hol vonatot fosztogatnak, mígnem a vasútkirály megelégelve csínytevéseiket a legjobb fejvadászokat uszítja rájuk. A két sarokba szorított zsivány Bolíviában próbál új életet kezdeni, de sajna csak egyetlen mesterséghez értenek...

 

Híd a Kwai folyón - Film Mánia, január 16. vasárnap, 20h

Délkelet-Ázsia a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hídat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Mindeközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hídat a Kwai folyón.

 

A Karib-tenger kalózai - A világ végén - RTL Klub, január 16. vasárnap, 20.15h

Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

 

Az utolsó akcióhős - Viasat6, január 16. vasárnap, 21h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Eszmélés - Filmbox, január 16. vasárnap, 21h

Ha Carys Reitman (Bijou Phillips, Majdnem híres), a meglehetősen különc lány mindennapjaiban rosszabbra fordulnak a dolgok, akkor azt teszi, amit ilyenkor minden modern lány tenni szokott: vadidegenek temetésére látogat, hogy vigaszra leljen. A különös lány élete azonban hamarosan még különösebb fordulatot vesz, mikor az egyik virrasztás során megismerkedik a menyasszonyát gyászoló Tyerrel (Ian Somerhalder, Vámpírnaplók). Carys egyre ellenállhatatlanabb vonzódást érez a megtört szívű fiúhoz, és barátai figyelmeztetése ellenére is közeledni kezd hozzá, ám mire rádöbben, hogy talán többet veszíthet egy összetört szívnél, talán már késő

 

A hazafi - AXN, január 16. vasárnap, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

Viktória királynő és Abdul - Moziverzum, január 16. vasárnap, 21h

Az Oscar-díjas Judi Dench új filmje különleges igaz történet egy szokatlan barátságról Viktória királynő jelentős uralkodásának kései éveiből.
Abdul Karim, a fiatal tisztviselő Indiából Angliába utazik, hogy részt vegyen a királynő Arany Jubileumán, és meglepve tapasztalja, hogy maga a királynő veszi pártfogásába.
Amikor a királynő elkezdi firtatni régóta birtokolt posztjának korlátait, váratlan és elkötelezett szövetség jön létre közte és a férfi közt, és olyan lojálisak egymáshoz, hogy az udvartartás és a belső körök megpróbálják szétzúzni ezt a viszonyt. Ahogy a barátság mélyül, a királynő új szemmel kezdi látni a világot, és boldogan nyeri vissza emberi mivoltát.

 

A Nagy Fal - TV2, január 16. vasárnap, 21h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Kerülőutak - M2, január 16. vasárnap, 21.18h

Két jó barát legénybúcsúztató bortúrára indulnak Kalifornia napfényes szőlőhegyeinek hátsó útjain. Miles igazi borszakértő, aki csak egy idő után ébred rá, hogy házasodni készülő cimborája, Jack kevésbé a nemes nedűkre, mint inkább az út közben útjukba akadó hölgyekre feni a fogát. Eltérő elképzeléseik hamarosan hatalmas kalamajkába és fájdalmas kalandokba torkollnak, de végül életre szóló leckékben és szerelemben sem szenvednek hiányt.

 

Szigorúan bizalmas - Duna Tv, január 16. vasárnap, 21.40h

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley (Guy Pearce) és az ökléért tartott Bud White (Russell Crowe) ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását. Exley egy ügy kapcsán rájön, hogy néhány rendőr is benne van a leszámolásban. A felfüggesztett Jack Vincennes (Kevin Spacey) segít a furcsa párnak, kockáztatva ezzel a saját életét.

A 23-as szám - AMC, január 16. vasárnap, 22.05h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Pillangó - RTL+, január 16. vasárnap, 23h

A kasszafúró Henry Charrier-t, alias Pillangót (Charlie Hunnam) életfogytiglani büntetésre ítélik és deportálják az Ördög-szigetekre, a lehető legkíméletlenebb helyre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés, hiszen a világ legjobban őrzött börtöne. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Összeismerkedik Franciaország legprofibb pénzhamisítójával, Louis Degával (Rami Malek), aki barátja és társa lesz a szökés előkészítésében is...

 

A terror iskolája - Film Mánia, január 16. vasárnap, 23.10h

Luis Calí, egy dél-amerikai drogbáró fia, túszok hulláit hagyva maga mögött, repülőgéppel az Egyesült Államokba tart, hogy kiszabadítsa apját. Eközben a diákok élik világukat a Regis Gimnáziumban, ahol a felső tízezer kezelhetetlen csemetéit próbálják fegyelemre oktatni. A rendért felelős Parker dékánnak elsősorban Billy Tepper-rel gyűlik meg a baja, aki után birkaként mennek a többiek. Ide toppan be Calí és gerillacsapata, hogy foglyul ejtse az apja ügyében ítélkező bíró fiát. Ám a gyerekeket már korábban biztonságba helyezték, így Calí jobb híján a többi diákot ejti túszul. Az épületet plafonig telerakja robbanószerrel, s közli: addig végez ki egy-egy tanulót, amíg az apját szabadon nem engedik.

 

Dermesztő szenvedélyek - Sony Movie Channel, január 16. vasárnap, 23.10h

Isaac Barr sikeres pszichiáter, mindene megvan, amire csak szüksége lehet az életben. Egy szép napon azonban berobban az életébe az intelligens és meseszép Heather Evans. Barr viszonyt kezd az asszonnyal, annak ellenére, hogy Heather látszólag súlyos személyiségzavarral küzd és ráadásul pszichiáter és betege között tilos az intim viszony. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Heather családjában nem az asszony az egyetlen, akinek lelki gondjai vannak: húgát, Diana-t olyan rémálmok gyötrik, melyek Jimmy Evans-szel, Heather agresszív és megbízhatatlan férjével vannak összefüggésben. Barr mindent megtesz, hogy segítsen Heather-en, ám arra csak későn jön rá, hogy gonosz és számító erők játékszerévé vált.

 

Beépített tudat - TV2, január 16. vasárnap, 23.15h

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A személy, aki képes lehet befogadni a férfi emlékeit, érzéseit, és így segíthet megfékezni a katasztrófát, egy féktelen bűnöző.

 

Az elnyomás földjén - Duna Tv, január 16. vasárnap, 23.55h

Francois Bizot, francia etnológus Kambodzsában a buddhizmust tanulmányozta, amikor a Vörös Khmer katonái foglyul ejtették, és az amerikaiaknak való kémkedéssel vádolták. Sosem tett vallomást, mert nem volt bűnös. Azt hitte, rá is kivégzés vár, mint a letartóztatottak ezreire, ám három hónap múlva vallatója, Douch közbenjárására szabadon engedték. Évek múltával útjaik ismét keresztezték egymást, amikor Douch nemzetközi bíróság elé került emberiség ellen elkövetett bűntény miatt, s Bizot-t a védelem tanújaként idézték meg. Francois Bizot könyvében idézi fel emlékeit, s különös kapcsolatát a vallatójával.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.