Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha egy porcikád sem kívánja a szombati bulit, nézz meg egy jó filmet!

Pofa be! - Film Mánia, június 10. szombat, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Cool, június 10. szombat, 20h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Üvegtigris - SuperTV2, június 10. szombat, 20h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - TV2, június 10. szombat, 20h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - Duna Tv, június 10. szombat, 20.10h

Az utóbbi évek világszerte legsikeresebb francia vígjátéka ötletes történetet tálal: egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottjait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt. Nem kevés viszontagság árán sikerül meggyőzni őket és közben görbe tükröt tár elénk túlkomplikált világunkról...

 

Hulla, hó, telizsák - TV4, június 10. szombat, 21h

A börtönből szabadult Rudy új életet akar kezdeni a gyönyörű Ashleyvel, akit levelezés útján ismert meg. De váratlanul beállít a lány őrült bátyja és gyilkos bűnözőkből verbuvált csapata, akik mindössze néhány fontos információt akarnak megtudni Rudytól arról a kaszinóról, ahol egykor dolgozott, és amelyet most ki akarnak rabolni. Rudynak hamarosan rá kell jönnie, hogy senki sem az, akinek mondja magát és ha életben akar maradni, az ő szabályaik szerint kell játszania.

 

A kém - Mozi+, június 10. szombat, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Jó estét nyár, jó estét szerelem - Magyar Mozi Tv, június 10. szombat, 21h

A sötétruhás fiúnak egyre nehezebben megy a kettős élet. Varga Veronika gyanút fog, a fiú pedig végzetesen beleszeret legújabb áldozatába, Karácsony Nagy Zsuzsába.

 

A nagy vakáció - Film Mánia, június 10. szombat, 21h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Őrült, dilis, szerelem. - RTL, június 10. szombat, 21.20h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Tölténykirálynő - RTL KETTŐ, június 10. szombat, 22h

A sminkesként dolgozó Gloria (Gina Rodriguez) egy szebb álom reményében utazott Los Angelesbe, ám amikor bűnözők elrabolják a legjobb barátját Tijuanában, minden álma szertefoszlik. A fiú szabadulásáért cserébe kénytelen a drogkartellnek dolgozni, ráadásul az amerikai kábítószerellenes csoport is rászáll, és arra kényszeríti, hogy fedett ügynök legyen. A túléléséért küzdő, két tűz közé került Gloria hamarosan olyan képességeket fedez fel magában, amelyekről nem is gondolta volna, hogy a birtokában van.

 

Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel - Duna Tv, június 10. szombat, 22h

Egy biztos: Sonny Kapoor (Dev Patel) nem szállodaigazgatónak született, de a Marigold Hotel valahogy mégis működik: idősödő angol lakói megszerették az örök rendetlenséget és felfordulást; élvezik mindazt, ami Dzsaipurban annyira más, mint otthon Angliában volt. De most Sonny házasodni készül: hamarosan elveszi élete nagy szerelmét, Sunainát. A szálloda lakói is bedobják magukat, hogy segítsék a fiatalokat. Ráadásul az is kiderül, hogy a szerelem örök, nincs korhoz kötve....

 

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin - Film Mánia, június 10. szombat, 22.45h

Terence McDonagh (Nicolas Cage) velejéig korrupt, drog és szerencsejáték-függő nyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében. Hátfájására szedett gyógyszerei egyre kevésbé segítenek, kokainfüggősége kezd elhatalmasodni rajta, mégis meg tudja győzni főnökét, hogy ő a legjobb választás. Talál egy szemtanút, aki vallana az első számú gyanúsított, egy nagy hatalmú drogdíler ellen, de a fiú eltűnik. Később a zsaru üzletelni kezd a gengszterekkel, védelmet ígérve némi százalékért és kábítószerért. Hiába válik jelleme egyre mocskosabbá, jól keveri a kártyákat, így karrierje felfelé ível.

 

Viharsziget - Paramount Network, június 10. szombat, 22.50h

Amikor Teddy Daniels U.S. Marshal (DiCaprio) az elmebeteg bűnözők Shutter Island-i elmegyógyintézetébe érkezik, a kezdetben rutinmunkának látszó nyomozás vérfagyasztó fordulatot vesz. Teddy egyre rémesebb dolgokat derít ki a szigetről, és megtanulja, hogy vannak helyek, ahonnan nincs kiút.

 

Csempészek - Filmcafe, június 10. szombat, 22.55h

Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál _ a csempészésbe _ hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik.