Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha inkább otthon töltenéd a szombat estédet.

A leleményes Hugo - Viasat3, május 27. szombat, 18.20h

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú a pályaudvar óráinak javításával foglalatoskodik a legnagyobb titokban, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főfelügyelő ugyanis az árva gyerekeket lelencházba dugja. Szabadidejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus keresztlánya, Isabelle azonban elhatározza, hogy segít neki. A gép körüli nyomozás sztorijába beágyazódik az egyik első világhírű filmes sorsa, bár az idős úr nem szívesen emlékezik hajdani dicsőségére, mert túl fájdalmas volt a bukása.

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - RTL HÁROM, május 27. szombat, 18.50h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Men in Black - Sötét zsaruk - Moziverzum, május 27. szombat, 19h

Jay és Kay különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

Roald Dahl: Boszorkányok - RTL KETTŐ, május 27. szombat, 19.40h

Az árván maradt Hero bűbájos nagymamájához (Olivia Spencer) költözik, aki őszintén hisz a boszorkányokban amióta barátnőjét egy banya elvarázsolta. Hero csak rémisztő mesének képzeli az egészet, ám amikor a luxus szálloda báltermében szemtanúja lesz a boszorkányok összejövetelének, megretten. Menekülni azonban nincs ideje, mert a Főbanya (Anne Hathaway) egérré változtatja, ahogy minden gyereket, aki az útjába kerül. Az egérré változott Hero két barátjával és a nagyival elhatározzák, hogy megfékezik a boszorkányokat, akik aljas tervet szőnek.

 

Szárnyát vagy combját? - Duna Tv, május 27. szombat, 19.40h

Duchemin a varázsszó. Franciaországban minden magára adó étterem főnöke retteg ettől a speciális utikönyvtől. Többmilliós példányszámban terjesztik világszerte. A francia konyha legjelesebb képviselői, éttermei szerepelnek benne, mint pl. a hírneves Arany Kagyló étterem. A Duchemin szerkesztői igazi ínyencek, s általában inkognitóban kóstolgatják a finom falatokat. Majd ezt követően hétről-hétre kiadják a csillagozott toplistát. Ezektől a csillagoktól függ a létük. Charles Duchemin nem más, mint Funes, a nevét viselő Duchemin könyvkiadó igazgatója, s tőle retteg az összes jórangú francia konyha. Legnagyobb ellenfele az iparosított konyha császára, a kész harapnivalók napóleonja Monsieur Tricatel.

 

Taxi - TV2, május 27. szombat, 20h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

A függetlenség napja - SuperTV2, május 27. szombat, 20h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Még egy kört mindenkinek - TV2 Comedy, május 27. szombat, 21h

Négy jóbarát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet. Feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A kezdeti felszabadultság azonban lassan, de megállíthatatlanul fordul át kontrollálhatatlan ivászatba.

 

Bohém rapszódia - Prime, május 27. szombat, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

A Spiderwick krónikák - Viasat3, május 27. szombat, 21h

A Grace család (Jared és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk) New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely dédnagybátyjuké, Arthur Spiderwické volt, és ami egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

 

Válótársak - TV4, május 27. szombat, 21h

Audrey Woods és Daniel Rafferty egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Egyik kopó, másik eb - RTL, május 27. szombat, 21.15h

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

 

Kincseim - Duna Tv, május 27. szombat, 21.30h

Patrique-ot, a nagystílű betörőt legnagyobb akciójuk után társa becsapja és kishíján megöli. Ellhatározza hát, hogy bosszút áll. Ravasz csellel magához hívja a mesés svájci Alpokba két lányát, akiket még sohasem látott. A két anyától származó Carole és Caroline nem is különbözhetne jobban egymástól. A csúnyácska Carole még mindig anyjával él és nem mellékesen kiválóan ért a számítógéphez. A bombázó Caroline apjához hasonlóan csalásból, lopásból él. A három családtagból _ érthető csetepaték után _ profi trió alakul, akik zseniális tervet eszelnek ki, hogy egy életre megleckéztessék az árulót és nem mellékesen ők is jól megszedjék magukat. De egy aprócska hiba csúszik a számításaikba...

 

Vad vágyak - Viasat2, május 27. szombat, 21.50h

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...

 

Vihar előtt - RTL KETTŐ, május 27. szombat, 22h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

 

Lady Macbeth - Duna Tv, május 27. szombat, 23.05h

A vidéki Anglia, 1865. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába. A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát.