Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

A tévénézős fotelben is lehet egy jó estéd!

Szikraváros - Cool, március 25. szombat, 18.20h

Lina (Saoirse Ronan) és Doon (Harry Treadaway) a föld mélyébe épített városban születtek, és még sosem látták az eget. Az építők az emberiség megmentésére hozták létre Szikravárost, és a jóslat szerint a túlélőknek 200 évig kell a föld alatt maradniuk. Az idő leteltével a páncélszekrényben őrzött utasítások segítségével térhetnek vissza a felszínre. Csakhogy időközben az üzenet elveszik, és a város energia és élelemellátása veszélybe kerül. Cole polgármester (Bill Murray) látszólag a katasztrófa elhárításán dolgozik, ám a két fiatal, Lina és Doon rájönnek, hogy valójában egész más tervei vannak, és a város hamarosan örökre sötétségbe borul. Egyetlen reményük egy régi hangüzenet, amiből kiderül, hogy Doon apja, Loris (Tim Robbins) ismeri a fénybe vezető utat, mert egyszer már megpróbált a felszínre jutni.

 

Rossz tanár - RTL KETTŐ, március 25. szombat, 19h

Elizabeth (Cameron Diaz) nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton (Justin Timberlake) megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabeth-nek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

Álcák csapdája - Film Mánia, március 25. szombat, 19.05h

Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort. A gyilkos sajátos módszere arra utal, hogy az egykori szovjet ügynök keze lehet a dologban. A Cassius fedőnevű fickó régi ismerőse a CIA-énak, az egyetlen gond, hogy mindenki úgy tudta, meghalt. A fiatal, zöldfülű FBI-ügynök, Ben Geary mellé ezért bevonják a nyomozásba Paul Shepherdsont, az egykori, tapasztalt kémelhárítót, aki sokáig hiába vadászott Cassiusra. Geary, aki Cassiusról írta a disszertációját, meg van győződve róla, hogy a kém aktivizálta magát, ám Shepherdson szerint mások állnak az ügy hátterében.

 

Armageddon - Film+, március 25. szombat, 19.50h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

Hölgyem, Isten áldja! - Viasat2, március 25. szombat, 20h

Furcsa bérlőtárssal kénytelen megosztani a lakását Paula (Patricia Heaton) és a kislánya. Elliot (Jeff Daniels) is feltörekvő színész, akárcsak az egykori Broadway-táncosnő egykori élettársa. Van néhány fölöttébb különös szokása, többek között az, hogy éjszaka meztelenül gitározik. Ehhez képest igazán elviselhetőnek tűnik, ahogyan a III. Richárd címszerepével viaskodik. A két ellentétes jellemű ember végül egymásba szeret. Bár állandóan veszekednek, sorsuk mégis elválaszthatatlanul összekapcsolódik.

 

Last Vegas - TV2, március 25. szombat, 20h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

Míg a világvége el nem választ - Story4, március 25. szombat, 20h

Egy 35 kilométer széles aszteroida száguld szélsebesen a Föld felé, és meghiúsult az utolsó esély is a becsapódás elkerülésére. Ám nem csupán a bolygó került veszélybe, hanem a jámbor biztosítási ügynök, Dodge házassága is, mivel az asszony értesülvén a borzasztó hírről, miszerint 21 nap múlva megsemmisül a világ, azon nyomban elhagyja férjét. Dodge mindig is szigorú szabályok szerint élt, szomszédja, Penny azonban ennek pont az ellenkezője, kifejezetten extrovertált nő lévén. Egy dolog azonban közös bennük: mindketten úgy döntenek, hogy nem vesznek tudomást a közelgő világ végéről.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész - Cool, március 25. szombat, 20.15h

Harry (Daniel Radcliffe), Ron és Hermione (Emma Watson) immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassák és elpusztítsák az utolsó horcruxot. Voldemort (Ralph Fiennes), aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik Roxfort ostroma _ és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

Red - Mozi+, március 25. szombat, 21h

Frank, Joe, Marvin és Victoria egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, a legjobb védekezés a támadás.

 

BUÉK! - Magyar Mozi Tv, március 25. szombat, 21h

Három harmincas vegyészkutató előszilveszteri bulin ünnepli fejlesztési programja sikerét. Szilveszter napján azonban kiderül, hogy a régi helyére új igazgatót neveztek ki, és ez mindent megváltoztat.

 

Argo 2 - Moziverzum, március 25. szombat, 21h

Balog Tibi és bandája tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.

 

A másik nő - TV4, március 25. szombat, 21h

Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.

 

Vakáció - RTL, március 25. szombat, 21.10h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Gyilkosság az Orient expresszen - Duna Tv, március 25. szombat, 21.55h

A híres Orient Express, amely három nap alatt szeli át Európát, hirtelen megállásra kényszerül. A vasúti sínt eltorlaszolja egy lavina. Hercule Poirot, a híres mesterdetektív is a vonaton utazik. Pihenését egy furcsa nesz zavarja meg az éjszaka folyamán, amely a szomszédos fülkéből jön. Másnap reggel a kérdéses fülkében egy halott férfit találnak, aki sok késszúrást kapott. A gyilkosnak még a vonaton kell lennie, hiszen a lavinák miatt nem tudott volna elmenekülni...

 

Igazából szerelem - SuperTV2, március 25. szombat, 22h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Mr. Brooks - Filmcafe, március 25. szombat, 22.55h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

Kísértet Lublón - M5, március 25. szombat, 23.15h

Kaszparek Mihály lublói borkereskedő kísértetként ijesztgeti a város békés polgárait. Mint jó szellemhez illik, fordítva üli meg a lovát, és hamis aranyakkal fizet. Ám nem mindenki fél tőle. Csinos felesége kimondottan örül látogatásának, még csókjától sem riad vissza. A titokzatos jelenség nagy vihart kavar, és Strang felügyelőt küldik a rejtély megoldására. A filozófiában is jártas, zseniális detektív csapdát állít a kísértetnek... A film főszereplője, Cserhalmi György ezért az alakításáért a Magyar Filmkritikusok Díját kapta 1977-ben. A film digitálisan felújított változatának premierje.

 

Ragadozók - Duna Tv, március 25. szombat, 00.05h

A tizenöt éves Nicola és barátai szeme előtt egy cél lebeg: a lehető legrövidebb idő alatt minél több pénzt szerezni, bármibe is kerül. Felfegyverkezve járják Nápoly utcáit, és igyekeznek uralmuk alá vonni a város egyes kerületeit. Nem ismernek félelmet, nem tartanak sem börtöntől, sem pedig a haláltól. Mindent kockára téve vesznek részt egy olyan háborúban, ahol nem győzhetnek. A film Roberto Saviano "La paranza dei bambini" c. könyve alapján készült.