Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a szombat esti buli helyett a kényelmes fotelt választanád.

Lopott idő - Moziverzum, október 1. szombat, 18.50h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Esős vasárnap - Hír Tv, október 1. szombat, 19.10h

Új tanerő érkezik a gimnáziumba, a csinos, fiatal Pali. Felbolydul az iskola, minden lány a sármos tanár úrba szerelmes, kivéve az iskola éltanulóját, Balázs Ágit. Természetesen mint már annyiszor a történelemben, Palinak nem kell más, csak az okos, csinos és elérhetetlen Ági, akit megijeszt a férfi rámenőssége, és elmenekül. Pali ezután az iskola bombázójánál, Olgánál keres és talál vigasztalást, miközben továbbra is Ágiba szerelmes. Bocsánatot kér hát a lánytól, és bevallja, hogy lefeküdt Olgával. Van-e jövője ennek a kapcsolatnak még a történtek után?
Romantikus szerelmi háromszögtörténet a hatvanas évek Budapestjén, Fényes Szabolcs felejthetetlen melódiáival.

 

Az oroszlán ugrani készül - Duna Tv, október 1. szombat, 19.40h

A James Bond paródiában Klauberg (Ajtay Andor), az elmebeteg náci orvos a "Pestis XX" nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró oroszlánra emlékeztető szikla barlangjában rejtette el. Egyetlen ampulláért száll harcba egy rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök (Bujtor István és egy náci szervezet, melynek vezetője Helga (Psota Irén), aki elraboltatja Klauberg lányát, hogy hozzájusson az ampullához…

 

A Zodiákus - Filmcafe, október 1. szombat, 20h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Hart háborúja - AMC, október 1. szombat, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Holtodiglan - Paramount Network, október 1. szombat, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Rendes fickók - TV2 Comedy, október 1. szombat, 21h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény, a másik meg a világ leggázabb detektívje, de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

Örökbefogadás - ATV Spirit, október 1. szombat, 21h

Kata vidéki, özvegy munkásasszony, aki a negyvenes éveinek az elején jár. Mindenáron tartozni szeretne valakihez, és mivel más választása nincs, nős szeretőjétől szeretne gyereket. Bár Kata minden felelősséget vállal, a férfi nem akar bonyodalmat. Egy napon Anna, a szökött intézeti lány keres nála menedéket. A két nő összebarátkozik és a megkeseredett Kata hozzá lát, hogy a lány életét révbe juttassa, mielőtt a magáén is változtat.

 

Phillips kapitány - Viasat3, október 1. szombat, 21h

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

 

Gran Torino - Viasat6, október 1. szombat, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Személyiségtolvaj - Moziverzum, október 1. szombat, 21h

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Patterson-nak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét...

 

Nyári vakáció - Duna Tv, október 1. szombat, 21.10h

Mire használható egy régi, emeletes londoni busz? Például arra, hogy négy jókedvű, ügyes srác összkomfortossá alakítsa és elinduljon vele vakációzni. Miután felcsípnek három énekes lányt, akik fellépésre igyekeznek Athénba, más úti céljuk is van. Amikor megesik a szívük egy magányos kamaszfiún, őt is felveszik a buszra, nem sejtve, hogy a fiú valójában lány, és a milliomoslét nyűgjei elől menekül. Cliff Richard énekes-táncos vígjátéka igazi örökzöld klasszikus, amelyben a zenéről a Shadows együttes gondoskodik, amelynek tagjai fel is tűnnek a film egyes jeleneteiben.

 

Értelem és érzelem - Viasat2, október 1. szombat, 22h

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor (Emma Thompson) nem bízik az érzelmeiben, és bár Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezi, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne (Kate Winslet) viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) iránt érzett szenvedélyes szerelmét.