Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a szombati bulizást inkább tévézésre cserélnéd.

Hanuman - A majmok királya - Duna Tv, július 2. szombat, 19.40h

Hanou egy kismajom, akinek nincs apja. A vörösarcú majmok törzsébe tartozik és a hegyekben él. Érzelmet csak Jeelától, a törzsfőnök lányától kapott, akivel éppen egy napon született. A főnök azonban zsarnoki természetű, erőszakos, és nem szereti, hogy Hanou a lánya körül legyeskedik, ezért elkergeti a törzsből. Hanou-nak egyedül kell szembenéznie az emberek világával.(.) Tom skót fiatalember, aki a majmok földjén töltötte ifjúsága egy részét régész apja mellett. Egy londoni aukció alkalmával figyelmébe ötlik Hanuman, a Majomisten szobra, amelyre apja bukkant egy ásatáson. Tom elhatározza, hogy visszatér a majmok földjére, hogy megvédje azt a fosztogatóktól. Odaérkezésekor találkozik első szerelmével, Anjával, akit feleségül akarnak adni egy gazdag indiaihoz. Tomot hamarosan rossz szemmel kezdik nézni a csempészek. Fizikailag is bántalmazzák, Hanou menti meg az életét. A kismajom és az ember barátok lesznek, a történet az ő kalandjaikról szól.

 

Mamma Mia! - SuperTV2, július 2. szombat, 20h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

A kiütés - RTL Klub, július 2. szombat, 20.05h

Henry Sharp, a Penge (Sylvester Stallone) és Billy McDonnen, a Kölyök (Robert De Niro) két helyi, pittsburghi bokszoló, akiket a rivalizálásuk állított reflektorfénybe harminc esztendővel korábban. Azon az estén, amikor a sorsdöntő harmadik összecsapásukra készültek, hogy eldöntsék, ki a jobb közülük, mindenki megdöbbenésére Penge a meccs előtt nem sokkal váratlanul bejelentette a visszavonulását. Három évtizeddel később a nagy rajongó, Dante Slate, Jr. promóter (Kevin Hart) elhatározza, hogy újra egymásnak ereszti a két öregedő sztárt.

 

Szerelmünk lapjai - Cool, július 2. szombat, 20.20h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Már megint bérgyilkos a szomszédom - TV2 Comedy, július 2. szombat, 21h

Jimmy Tudesky, a visszavonult bérgyilkos élvezi a nyugodt hétköznapokat mexikói tengerparti házikójában. Hála egykori szomszédja, Nicholas Oz Oseransky hamisított fogorvosi feljegyzéseinek, Tulipán meghalt a világ számára, és így sikerült átejteni fő ellensége, Gogolák bandáját. Tulipán most takarít, kertészkedik és főz. Mindezeknek felesége, Jill azonban nem örül. Hirtelen megjelenik Oz, és lélekszakadva meséli, hogy a Gogolák banda elrabolta a feleségét. Jimmy hallani sem akar az egészről, ez már nem az ő ügye. Ám Oz nyomában felbukkan a frissen szabadlábra helyezett bandavezér, Gogolák László és verőlegényei, akik Los Angelestől követték a gyanútlan Oz-t...

 

Dől a moné - TV4, július 2. szombat, 21h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Becsületes tolvaj - Moziverzum, július 2. szombat, 21h

Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.

 

Esős vasárnap - ATV Spirit, július 2. szombat, 21h

Új tanerő érkezik a gimnáziumba, a csinos, fiatal Pali. Felbolydul az iskola, minden lány a sármos tanár úrba szerelmes, kivéve az iskola éltanulóját, Balázs Ágit. Természetesen mint már annyiszor a történelemben, Palinak nem kell más, csak az okos, csinos és elérhetetlen Ági, akit megijeszt a férfi rámenőssége, és elmenekül. Pali ezután az iskola bombázójánál, Olgánál keres és talál vigasztalást, miközben továbbra is Ágiba szerelmes. Bocsánatot kér hát a lánytól, és bevallja, hogy lefeküdt Olgával. Van-e jövője ennek a kapcsolatnak még a történtek után?
Romantikus szerelmi háromszögtörténet a hatvanas évek Budapestjén, Fényes Szabolcs felejthetetlen melódiáival.

 

Pánikszoba - AXN, július 2. szombat, 21h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

Gengszterosztag - AMC, július 2. szombat, 21h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Vissza a gyökerekhez - Duna Tv, július 2. szombat, 21.10h

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

 

A turné - Duna World, július 2. szombat, 22.05h

A nyári forróságban mindenki pihen, kivéve az a nyolc mindenre elszánt ember, hat színész, a Szervező és a Zenész, akik negyven napos vidéki turnéra indulnak, hogy végighaknizva az országot plusz pénzhez jussanak. Negyven nap, kilencven fellépés. Gyilkos dolog ez az átdolgozott évad után. Az összezártság, a fáradtság, az állandó hajsza komoly összetűzésekhez vezetnek. Veszekedések, kibékülések követik egymást egyre gyorsuló ütemben, minden megtörténik, ami csak nyolc fáradt ember között megtörténhet…

 

Hegylakó - SuperTV2, július 2. szombat, 22.20h

Connor MacLeod _ mint népe többi tagja _ halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük. A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket, a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot! MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgan-nal már nem késlekedhet sokáig.

 

Az ifjú Viktória királynő - Film4, július 2. szombat, 22.45h

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1837-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

A mostohaapa - Moziverzum, július 2. szombat, 23h

Michael katonai főiskolára jár. Amikor egyszer hazatér, az elvált anyja mellett egy új férfit talál. Susan fülig szerelmes a megnyerő modorú David-be, s úgy tűnik, nincs hozzá hasonlóan ideális férj és mostohaapa jelölt. Ám minél jobban megismeri Michael a segítőkész férfit, annál gyanúsabbá válik számára. A barátnőjével, Kelly-vel elhatározzák, hogy utánanéznek David múltjának. Kiderül, hogy a férfi nem az az álompasi, akiről az anyja álmodik, David-nek ugyanis van egy sötét oldala is. Mindezt pedig hamarosan a saját bőrükön is kénytelenek megtapasztalni...

 

Titkom virága - Duna Tv, július 2. szombat, 23.03h

Leo Macias, a sikeres írónő szerelmes regényeket publikál Amanda Gris álnéven. Férje külföldön teljesít szolgálatot, házasságuk már évek óta válságba jutott. A magányos asszony az alkoholba keres menedéket, de ez meggátolja munkájában. Végül egy újsághoz szegődik el, ahol első munkájaként egy kritikával bízzák meg, Amanda Gris egyik művéről kell véleményt írnia. Paco, a férj ekkor érkezik haza külföldről, de csak egy napra…