Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Érdemes lesz bekapcsolni a tévét szombat este, remek filmeket nézhetünk.

Tejfehér és vérvörös - Duna Tv, június 25. szombat, 19.40h

Leo egy átlagos harmadikos gimnazista. Szeret a haverokkal lógni, focizni és persze ki nem állhatja az iskolát, meg a tanárokat. Ez utóbbikat mind fehérnek tartja, ami számára az unalmas és sivár szinonímája. Nem úgy a vörös, ami olyan számára mint az orkán, ami mindent elsöpör. Akárcsak a szerelem, és a lány hajszíne, aki után epekedik. Beatrice, a francia lány azonban egy évvel idősebb nála, és ő azt sem tudja, hogyan férkőzhetne a közelébe. Mikor sok erőfeszítés és próbálkozás után végre sikerül észrevetetnie magát a lánnyal, lesújtó hírt kap: Beatrice súlyos beteg. Egy percig sem gondolkodik, mindent megtesz, hogy a szerelmét megmentse, és a gyógyulási folyamatot könnyebbé tegye számára.

 

Excsajok szelleme - RTL Klub, június 25. szombat, 20h

A fotós Connor (Matthew McConoughey) született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül. Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikája (Michael Douglas) szelleme, és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, június 25. szombat, 20h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Kéjjel-nappal - TV2, június 25. szombat, 20h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Tolvajok városa - Viasat3, június 25. szombat, 21h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Borotvaélen - Paramount Network, június 25. szombat, 21h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.

 

Még egy kört mindenkinek - Moziverzum, június 25. szombat, 21h

Négy jóbarát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet. Feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A kezdeti felszabadultság azonban lassan, de megállíthatatlanul fordul át kontrollálhatatlan ivászatba.

A cannes-i díjnyertes rendező, Thomas Vinterberg (Születésnap, A kommuna, A vadászat) legújabb filmje a 2020-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált volna. A Még egy kört mindenkinek versenyben szerepel az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon és többek között szerepel a rangos torontói seregszemle programjában is. A film főszerepében a számos nemzetközi elismeréssel büszkélkedhető, cannes-i és Európai Filmdíjas Mads Mikkelsent (Gengszterek fogadója, Zöld hentesek, Ádám almái, Casino Royal, A vadászat, Hannibal, Férfiak és csirkék, Doctor Strange, Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) láthatjuk, partnerei Thomas Bo Larsen (Születésnap, A vadászat), és Lars Ranthe (Ádám almái, A vadászat) ebben a rendkívüli filmben.

 

Kaland - ATV Spirit, június 25. szombat, 21h

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé. A professzor nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája, fogadott fia Zoltán doktor, szökésre készül Annával. Az ígéretes kaland azonban váratlan fordulatot vesz. A professzor súlyos alkut köt Zoltánnal, amely mind a három ember életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Az 57-es utas - AMC, június 25. szombat, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Egy lányról - TV4, június 25. szombat, 21h

A tizenhat éves Jenny London külvárosában él a múlt század hatvanas éveiben. A kislány nemcsak szép, de okos is, szülei örömére egyetemre készül, miközben csellón játszik és franciául tanul. Egy esős nap Jenny találkozik a harmincas Daviddel. Miközben lassan románc bontakozik ki közöttük, a férfi valóra váltja mindazt, amit a lány a legmerészebb álmaiban gondolt. Bevezeti a társaságba, az éjszakai élet forgatagába, még Párizsba is elmennek. Jenny megízleli a szerelmet és a szabadságot, és ennek hatására elhanyagolja a tanulást, otthagyja az iskolát.

 

Foxcatcher - Viasat6, június 25. szombat, 21h

A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért _ egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

 

A magas ősz férfi társat keres - Duna Tv, június 25. szombat, 21.30h

Pierre özvegy, nyugdíjas férfi, aki már két éve nem hagyta el a házát. Miután egy Alex nevű fiatalembertől megtanulja a számítástechnika alapjait, az interneten megismerkedik egy fiatal nővel, akit elbűvöl romantikusságával. Meg is beszélik az első randevút, csakhogy Pierre Alex fényképét használta a profiljában, ezért meg kell győznie a fiatalembert, hogy menjen el helyette a találkozóra. Azt azonban ő sem tudja, hogy Alex az ő unokájának, Juliette-nek az élettársa. A szövevényes hazugságok nem várt következményekhez vezetnek....

 

Magasiskola - Duna World, június 25. szombat, 22.35h

A pusztai solymásztelepre, ahol a kártékony madarakat pusztító vadász-sólymok idomításával foglalkozik néhány ember, egy napon fiatal mezőgazdász érkezik nyári gyakorlatra. Gábort először magával ragadja a különleges élet és a különleges emberek. Lilik, a telepvezető munkája megszállottja, Teréz, az egyetlen nő, vonzó és kiismerhetetlen. De hamar kitűnik e kis világ kegyetlensége, deformáltsága, az élet egy hamis elképzelés erőszakos uralma alatt, amelyet Lilik képvisel. Ez a világ akkor válik igazán elviselhetetlenné, amikor lehetetlenné teszi Gábor születő szerelmét Teréz iránt. Gábor elmegy, mielőtt végképp elveszítené önmagát… A film parabola a rend hatalmáról, a kegyetlenségről, az alávetettségről. A film több jelentős külföldi díjat is kapott. 1970-ben a Cannes-i Filmfesztivál különdíját, a Chicago-i fesztivál Ezüst Hugo-díját valamint Adelaide-ban a Dél-Keresztje díjat.

 

Megbocsátasz valaha? - Prime, június 25. szombat, 23.10h

A Lee Israel sztárok és hírességek életéről írt a múlt század 70-es, 80-as éveiben. Ám idővel a kiadók nem értékelték írásait, mondván nem tart lépést a kor változásaival. Az írónő ekkor a barátja ösztönzésére álnevek alatt kezd dolgozni.

 

Egy marék játékgolyó - Duna Tv, június 25. szombat, 23.18h

Egy párizsi borbély gyerekkori élményeit eleveníti fel a vészterhes 1941-44-es évekből, amikor a Franciaországot megszálló hitlerista hadigépezet megkezdte az ellenálló hazafiak és a franciaországi zsidók elhurcolását. A Párizsban élő zsidó család tagjai menekülnek, álnéven rejtőzködnek. Kis hősünket, Joseph-et és egy évvel idősebb bátyját, Maurice-t apjuk elküldi, hogy meneküljenek el a szabad zónába. Számtalanszor kerülnek életveszélybe. Okosságuk, ügyességük, néhány önzetlen felnőtt és a szerencse révén mégis megmenekülnek. Veszélyes kalandjaik közepette is csodálhatjuk gyermeki kedélyüket, életrevalóságukat, és furfangosságukat, melyet a legváratlanabb helyzetben is megőriznek....