Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombati buli helyett vagy előtt vagy után (vagy közben).

A tanú - Hír Tv, május 28. szombat, 19.10h

Pelikán József hithű kommunista, aki végig harcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter.

 

Senki többet - Film4, május 28. szombat, 20h

Virgil Oldman az egyik vezető aukciós ház világhírű antik műértője. Ám amennyire otthonosan mozog a műtárgyak világában, annyira magányos az emberi kapcsolataiban. A hatvanharmadik születésnapján azután felhívja a Claire nevű rejtélyes nő, és a segítségét kéri a családja birtokában lévő művészeti gyűjtemény eladásában. Virgilt egyre inkább elbűvöli a különös lány, aki csak vastag falakon és nehéz ajtókon keresztül halandó kommunikálni vele. Sajátos kapcsolatuk örökre megváltoztatja az életét.

 

Szemfényvesztők 2 - TV2, május 28. szombat, 20h

A Négy Lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry, a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Mellékhatások - Film Mánia, május 28. szombat, 21h

Emily tökéletesnek hitt élete összeomlik, amikor a férje börtönbe kerül. Négy évvel később szabadul, ám Emily képtelen örülni ennek, depresszióba esik. Az öngyilkossági kísérletét követően az asszony felkeresi Jonathan Banks pszichológust, azt remélve, hogy majd segít rajta. A kezelések ellenére Emily állapota tovább rosszabbodik. Dr. Banks ekkor új gyógyszert ír fel neki, ám annak mellékhatásaként Emily alvajárás közben megöli a férjét. Mindez megingatja Dr. Banks praxisát, aki nyomozni kezd az ügyben.

 

Vaskabátok - TV2 Comedy, május 28. szombat, 21h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...

 

Top Gun - Moziverzum, május 28. szombat, 21h

Mitchell hadnagy, becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA Haditengerészetének elitképzőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légi mutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlie-val kapcsolatos, aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Maverick-et a tananyagon túlmenő titkokba is...

 

Mad Max – A harag útja - Film+, május 28. szombat, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - AXN, május 28. szombat, 21h

J különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena, a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű-manökennek álcázza magát. Így csak egyvalaki segíthet, Kay ügynök, akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: azaz postás?

 

Venom - Viasat3, május 28. szombat, 21h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Az ifjú Viktória királynő - TV4, május 28. szombat, 21h

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1837-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

Bolondok aranya - Viasat6, május 28. szombat, 21h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Az iker - Duna Tv, május 28. szombat, 21.15h

Matthias Duval, a szenvedélyes szerencsejátékos nem csak a pénzét veszíti el, hanem a lakását és a kocsiját is. Egy kerti partin, amit a barátja tart, megismerkedik egy fiatal amerikai nővel, aki szimpatizál vele. A nőnek ikertestvére van, ezért Matthias meggondolatlanul azt mondja, hogy neki is van ikertestvére. Innentől kezdve Matthias saját magát és "ikertestvérét" alakítja. A két nőnek az "ikerpár" más-más tagja tetszik. Matthias erős dohányos, "Matthieu" ezzel szemben nem dohányzik, visszafogottan viselkedik és szemüveget hord....

 

James Bond: Aranyszem - TV2, május 28. szombat, 22.55h

Lehet, hogy James Bond-ot eddig szinte csupa zöldfülűvel hozta össze a sors, ám mostani ellenfelét tényleg kemény fából faragták. Ez a mindenre elszánt bandita az orosz alvilággal is összeszűri a levet, csak hogy megkaparinthasson egy hétpecsétes titokként kezelt katonai helikoptert, majd megszerezze a legféltettebb és legveszélyesebb szovjet űrfegyvert is, az Aranyszemet. Ilyen arzenállal akár az egész nyugati civilizációt le lehetne söpörni a föld színéről. És a 007-es ügynök éppen ezt akarja megakadályozni...

 

Tomürisz - A sztyeppe királynője - Duna Tv, május 28. szombat, 23.13h

A Dzsingisz kánról szóló életrajzi filmet (Mongol, 2007) készítő Kazakhfilm ismét nagyszabású történelmi alkotással szeretné meghódítani a világ nézőit. A látványos kosztümös film, a legendás szkíta, masszageta törzsből származó királynőről, Tomüriszról szól. Nevéhez híven, "Bátor" nőként legyőzte II. Kürosz perzsa király, az Óperzsa Birodalom alapítója hadseregét a Krisztus előtti VI. században. Tomürisz története eposzi hőstörténet: Spargap vezért két áruló alvezére megöli, lánya megmenekül, bujdosik, majd rettenthetetlen harcossá küzdi fel magát. Bosszút áll apja gyilkosain, fejedelemasszony lesz, és erős férjet választ magának. Argunt és fiát azonban tőrbe csalják a perzsák, gondolva, hogy egy megtört szívű özveggyel könnyebben lehet tárgyalni. Tévednek, mert Tomürisz nem hódol be, hanem a hol laza szövetségben, hol torzsalkodásban élő törzseket egyesíti a külső fenyegetés ellen, és diadalt aratnak a betolakodó perzsák fölött.