Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a szombati hámból való kirúgás helyett a tévét választanád.

A tizedes meg a többiek - Hír Tv, május 21. szombat, 19.10h

A film egyike a legsikeresebb magyar vígjátékoknak. A tizedes és társai a II. Világháborúban egy olyan helyen próbálják meg túlélni a vészterhes időket, ahol az oroszok már a spájzban vannak, míg a németek az ebédlőben ütnek tanyát. Molnár tizedes, az ügyeskedő kisember, Albert a hibátlan modorú inas és a többi katonaszökevény Grisával, a megmentett orosz katonával együtt túljárnak mindenkinek az eszén, hogy végül partizánként folytassák pályafutásukat.
A film 1965-ben a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri fődíját és a szakmai zsűri rendezői különdíját kapta, valamint Sinkovits Imre a legjobb férfialakítás díját.
A film 1966-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, 1968-ban pedig beválasztották az első "Budapesti tizenkettő" közé, 2012-ben pedig a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által választott 53 magyar film közé.

 

Szemfényvesztők - TV2, május 21. szombat, 20h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a Szemfényvesztők...

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Viasat2, május 21. szombat, 20h

Az állástalan, háromgyerekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé keveredett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy cégóriás gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjti össze, és Eddel karöltve elhatározza: kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

 

Dől a moné - Film4, május 21. szombat, 20h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Egy tél az Isten háta mögött - ATV Spirit, május 21. szombat, 21h

A történet a kelet-európai fordulat évében játszódik egy kis hegyi faluban, az Isten háta mögött. Radi és Ladu barátok. Minden idejüket együtt töltik, csavarognak a környéken, nézik az alsó úton elhúzó kamionokat, és ami a legfőbb, együtt járnak moziba. De nemcsak ők, az egész falu lelkes mozijáró. Egy nap balesetet szenved a motoros, aki a városból szállítja fel a hegyek közé a filmeket. A gyerekek megsiratják barátjukat, a falu filmek nélkül marad. A tél beköszöntével a kocsmáros elfeledett filmtekercseket fedez fel a mozi pincéjében. Ladu és a kocsmáros felesége, Lina, újabb és újabb történetekké ragasztják össze a régi filmeket. Ám az álmos kis faluban, a nagy hó alatt izzó szenvedélyek izgalmat, tragédiát sejtetnek...

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Viasat3, május 21. szombat, 21h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Ilyen az élet - Cool, május 21. szombat, 21h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerül. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, kiderül, hogy a gyermeküket kettőjükre bízták. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

 

Kill Bill 2. - Moziverzum, május 21. szombat, 21h

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata rejtekhelyét. Már csak egyetlen cél lebeg előtte: megölni Billt, az egykori főnökét és szeretőjét, gyermekének apját. Közben kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis életben van.

 

Az ördög maga - AXN, május 21. szombat, 21h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Balfácán - Duna Tv, május 21. szombat, 21.45h

Eltűnik egy gazdag üzletember kétbalkezes lánya, és sem a rendőrség, sem a magándetektív nem bukkan nyomára. A cég pszichológusának támad egy igen bizarr ötlete, amit a kétségbeesett apa végül elfogad. Az a tanács, hogy az elrabolt lányt, akit a rendőrség nem tud előkeríteni, csak egy olyan ember találhat meg aki abszolút peches. Egy keménykötésű magándetektív (Gérard Depardieu) tehát magával viszi a balszerencsés alkatáról közismert segédkönyvelőt (Pierre Richard). hátha a lelki rokonság vezeti őket nyomra. Veszélyes kalandokkal teli út veszi kezdetét. Ellenfeleik sem nehezíthetnék meg jobban a dolgukat, mint saját maguk, de a végén a szerencse melléjük szegődik....

 

A szabadság útjai - Duna Tv, május 21. szombat, 23.30h

Frank és April mindig igyekezett elkerülni a középszerűség csapdáját. Ám a kertvárosi környezetben, ahová költöztek, lassan maguk is olyanná válnak, amitől annyira irtóznak: középszerű, unalmas középosztálybeli emberekké. April merész tervet sző, hogy kizökkentse kapcsolatukat ebből a kerékvágásból. Párizsban, az ismeretlen, ám izgalmas világvárosban akar új életet kezdeni. Ám amikor tényleg dönteni kell, Frank és April pánikba esik. Az egyik mindenáron szabadulni próbál a mostani helyzetből, a másik ugyanakkor bármilyen megalkuvásra képes.