Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha otthon maradsz szombat este, készíts be egy adag popcornt, és kezdődheti a tévézés – ezekkel a filmekkel.

Kék róka - Duna Tv, január 22. szombat, 19.50h

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabjából készült Pacskovszky József új tévéfilmje. A franciás stílusban írt művet eredetileg a Vígszínházban mutatták be 1917-ben, majd műsorra került még Párizsban is. A történet az 1900-as évek elején játszódik, egy középosztálybeli szerelmi háromszög szereplői között. Cecile, a gyönyörű menyasszony vőlegényéhez sietve egy pillanat alatt beleszeret egy ismeretlen férfiba az utcán, akiről hamarosan kiderül, ő Sándor, jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. A kor erkölcsi normái szerint ebből a szerelemből nem lehet semmi, mivel Sándor egy gáncstalan lovag, akinek felfogása kizár minden kapcsolatot Cecile és közte. Sándor ugyan továbbra is gyakran jár a házaspárhoz, de feltörő érzelmei miatt sok időt tölt külföldön is. Egyik útjáról hazatérve, engedve a pletykáknak, úgy érzi cecile megcsalja férjét. Mint jó baráthoz illik, felvilágosítja Pált, és szembesíti Cecile-t, a csalfa asszonyt. Ám ez még csak a kezdete ennek a történetnek, melye csavarokkal és félreértésekkel teli. A főbb szerepekben Zsigmond Emőkét, Száraz Dénest , Fekete Ernőt, Schmied Zoltánt és Sodró Elizát láthatjuk. A filmet Gózon Francisco fényképezte.

 

Fuss, hogy utolérjenek - ATV Spirit, január 22. szombat, 21h

Nemzetközi kémbanda egy zeneműkiadó impresszárióinak álcázza tagjait, hogy megszerezze egy fontos lézertanulmány tervrajzait, melyek Tokaji, az operettszínház számlaellenőrének belégjei közé kerültek. Tokaji lesz a csalétek a gyönyörű és profi dzsúdós rendőrnő kezében. A banda producerként megveszi Tokaji fia, Attila musicaljét, a becses iratokért cserébe. Így az operettigazgató kétségbeesése ellenére Attila fiatal zenekara, és szerelme, az énekesnő Kati tarthatja a nagysikerű díszelőadást, rendőri segédlettel.

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Filmbox Premium, január 22. szombat, 21h

Ted Bundy története, barátnője, Elizabeth Kloepfer szemszögéből, aki nem akarja elfogadni az igazságot arról, amit barátja elkövetett.

 

Disco - Filmbox Family, január 22. szombat, 21h

Didier Travolta egykori táncos, most 40 éves, munkanélküli, az anyjával lakik és még angliában élő fiát sem láthatja. Fiának anyja csak akkor engedi hozzá a gyereket, ha igazi nyaralásra tudja vinni és nem csak a kikötői kocsmákig jutnak el. Ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásoknak, elhatározza, hogy elindul egy táncversenyen, amit barátja, Jackson (Gérard Depardieu), szervez. A fődíj egy kétszemélyes Ausztráliai utazás. Összeszedi hát régi táncostársait és felbérelnek egy tánctanárt. Hamarosan rá kell döbbeniük, hogy a világ nagyon megváltozott mióta utoljára léptek a rivaldafénybe. Követelőző feleségek, röhejes ruhák, régimódi gondolkodás és tehetséges ellenfelek nehezítik a felkészülést a versenyre. Vajon sikerül-e ismét a régi fényben tündökölniük?

 

"Látjátok feleim..." - M5, január 22. szombat, 21h

Az Országos Széchényi Könyvtár által készített ismeretterjesztő film bemutatja a Pray-kódexet, a benne található Halotti beszéd és könyörgést, ami a legkorábbi, latin betűs, teljesen magyar nyelvű szövegemlék. A legkülönbözőbb szempontok alapján szakértők, tudományos munkatársak elemzik, értelmezik e kiemelkedő kultúrkincsünket.

 

A nagy kékség - Duna Tv, január 22. szombat, 21.25h

Jacques rendkívüli rokonságban van az óceánnal, szokatlanul hosszú ideig képes lélegzet nélkül a víz alatt tartózkodni. Gyermekkori barátja és vetélytársa, Enzo, aki már a szabad merülés világbajnoka, versenyre hívja. Küzdelmük, vonzódásuk visszahívó erejű vágyakozásuk tárgy mindig ugyanaz: a nagy kékség...

 

Az elnök különgépe - TV2, január 22. szombat, 22.50h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

Az igazság nyomában - Prime, január 22. szombat, 23h

Lizzie 7 éve gyászolja a kislányát, azonban úgy tűnik, hogy nemcsak a lányát, hanem a valósággal való kapcsolatát is kezdi elveszíteni.

 

Palmetto - Sony Movie Channel, január 22. szombat, 23.05h

A történet egy amerikai kisváros, Palmetto korrupt világában játszódik. Harry, az újságíró épp a börtönből szabadul. Az újrakezdéshez csinos kis summát ajánl fel neki Rhea, a haldokló zsugori milliomos szűkölködő felesége. Mindössze annyit vár cserébe, hogy Harry telefonon jelentse be férjének: elrabolta a lányát. Nem túl nagy ár _ gondolja Harry, pedig a későbbi bonyodalmak ismeretében biztosan nem így értékelné.

 

Tranzitidő - Duna Tv, január 22. szombat, 23.30h

Szerelmespár találkára megy egy magányosan álló hétvégi házba. Szeretkezés után a húsz éve házasságban élő férfi rosszul lesz, a fiatal nő segítségért siet. Nem ő tér azonban vissza, hanem a halálközeli élményekből ismert Segítő, aki ráveszi, hogy nézzen szembe a múltjával. A férfi rádöbben, súlyos hibákat követett el, vezekelni próbál, ám a történet itt nem várt fordulatot vesz…

 

Vaksötét - Viasat3, január 22. szombat, 23.50h

Két fiatal srác és egy lány a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a zsebpénzét. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit, akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, még az eddigieknél is könnyebb dolguk lesz. Tévednek: az eddigieknél sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk. A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen, gátlástalan pszichopata, és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival. Méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot.

 

A port.hu zenés műsorának vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hisz 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Az izomzatát nem a legyek, de nem is a szél hordta össze, ez tény, de most kiderül, hogy mire megy a brutális erő hat vékony fém húrral szemben.