Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha otthon maradsz szombat este, akkor sem fogsz unatkozni!

Szerencsecsillag - Sony Movie Channel, november 27. szombat, 18.50h

Logan Thibault tengerészgyalogos őrmester épen és egészségesen tér vissza Irakból. Meggyőződése, hogy mindezt annak az ismeretlen nőt ábrázoló fényképnek köszönheti, melyet a háború során talált. Hazatérve elhatározza, hogy megkeresi a képen látható nőt. Hosszas nyomozás után sikerül is rátalálnia, ám a férfi nem meri bevallani, hogy miért jött. Végül munkát vállal a családnál, és Beth kezdeti bizalmatlansága ellenére idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 

Elrabolva 2. - Prime, november 27. szombat, 18.55h

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills (Liam Neeson), a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kim-et (Maggie Grace) és volt feleségét, Leonore-t (Famke Janssen) is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik, és Mills családjára ismét lecsapnak. A tapasztalt ügynök azonban semmitől sem riad vissza: kíméletlen, véres harcba kezd, hogy megóvja szeretteit, és kiszabadítsa túszul ejtett feleségét.

 

Pofa be! - Moziverzum, november 27. szombat, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

Az ember, aki túl keveset tudott - Duna Tv, november 27. szombat, 19.40h

Az amerikai Wallace Ritchie öccsének (is) meglepetést akar szerezni, így minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, Jameshez. A fivér azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért befizeti Wallace-t egy színházi előadásra, amelyben a néző részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolni kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.

 

Farkasokkal táncoló - Filmcafe, november 27. szombat, 20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

A kezdő - Cool, november 27. szombat, 20.20h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

A kém, aki dobott engem - Prime, november 27. szombat, 21h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak.
A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad…

 

Az elnök különgépe - SuperTV2, november 27. szombat, 21h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

Hamvadó cigarettavég - ATV Spirit, november 27. szombat, 21h

Karády Katalin mítosza a negyvenes évek első felében keletkezett. Első nagy sikere, a "Halálos tavasz" után öt év alatt húsz film és számos lemez készült vele, s a magyar film noir legnagyobb női sztárja lett. "Karády egyszerre titokzatos Dietrich, direkten erotikus, közönséges Jane Russel és királynői Greta Garbo." Bacsó filmjében azonban háttérbe kerül Karády, mint filmsztár, s előtérbe mint magánember.<BR>A történetnek három hőse van: Zsüti, a csóró kis dalszövegíró - egykor ígéretes alanyi költő, a Díva, a körülrajongott énekes-színésznő és a Tábornok, a mindenható kémfőnök, a Díva szerelme, aki egyre inkább rádöbben a II. világháború kilátástalanságára és megpróbál tenni is valamit, hogy az ország kikerüljön ebből a tragikus csapdából. Három világ hangulata keveredik a filmben: a '40-es évek Budapestjének látszólag gondtalanul villódzó, piti szálhámosokkal teli, "békebeli" éjszakai élete; Zsüti világa egy amolyan rejtőjenői piti szélhámosokkal, furcsa alakokkal teli kávéházi alvilág, valamint a keleti front, a Don kanyar fagyos szörnyűsége. A három ember története egy különös tragikomédia az egymást keresztező, egymásba kapaszkodó emberi sorsokról és a sorsok forgandóságáról.

 

Taxi - AMC, november 27. szombat, 21h

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre _ Emilien, a zsaru képében _ akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Viasat3, november 27. szombat, 21h

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…

 

Blöff - AXN, november 27. szombat, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Végtelen történet - Duna Tv, november 27. szombat, 21.20h

Michael Ende nagyszerű és népszerű regénye alapján készült film nagy utazásra hív gyereket és felnőttet egyaránt Fantázia birodalmába. Az édesanyja nélkül Bastian magányos elfoglalt apja mellett és osztálytársai között is idegenül érzi magát. Egyszer, amikor a fiúk megkergetik, egy különös könyvesboltba menekül. A bolt különc tulajdonosa egy még különösebb könyvet ad a kezébe, amely varázslatos hatással van a fiúra. Fokról-fokra része lesz a történetnek, amelynek hőse Akreyu nagy feladat előtt áll: le kell győznie a Semmi gonosz erőit, különben a Kis Hercegnőre és Fantázia összes lakójára a biztos pusztulás vár…

 

Bronxi mese - AMC, november 27. szombat, 22.35h

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.

 

Szex és New York - RTL Klub, november 27. szombat, 22.50h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Törvénytisztelő polgár - TV2, november 27. szombat, 23h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.