Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

A filmbőség az esti és éjszakai órákban is folytatódik. Bud Spencer- és Üvegtigris-rajongók előnyben, de egy rakás további kiváló alkotás is várja a tévénézőket.

Butaságom története - Hír TV, október 16. szombat, 19h

Mérey László (Básti Lajos) és Kabók Kati (Ruttkai Éva), a rokonszenves színészházaspár ismert alakja a pesti életnek. A színpadon mindig a férj játssza a fontos szerepeket, és sohasem mulasztja el éreztetni Katival, hogy ő viseli a kalapot, ő, az okos, megnyerő férfi, ő a nagy színész. Kati a háttérben meghúzódva játssza a butácska feleséget, mígnem a család író barátja segítségével alkalma nyílik kitörni ebből a szerepkörből.

 

Piedone Afrikában - RTL+, október 16. szombat, 20.50h

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orvvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot…

 

Üvegtigris - Prime, október 16. szombat, 21h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az Amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába, és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Amikor Róka izgatottan keresi a „vasat", amit korábban odavitt Lalihoz, hátha akad rá vevő, kiderül, hogy a jó barát pár nappal azelőtt eladta a semmire sem jó fémhulladékot. Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni, mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen…

 

Holiday - SuperTV2, október 16. szombat 21h

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. S nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány ekkor a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul…

 

A csaj nem jár egyedül - Filmcafe, október 16. szombat, 21h

A végzősök álompárosa, Zack és Taylor (az egyetlen pár, akik első óta még együtt vannak) szakítanak. Ők voltak az a pár, akiről mindenki azt hitte, hogy örökre együtt maradnak, de mégsem, mert a tavaszi szünet alatt Taylor dobta Zacket egy új srác miatt. De Zack hamar magához tér, és nyomban fogadást köt legjobb barátjával és riválisával, Deannel, miszerint a megfelelő frizurával és sminkkel bármely lányból lehet bálkirálynő. Ahogy a fogadás szabályai diktálják, Dean választja ki a lányt, akit Zacknek bálkirálynői magasságokba kell emelnie.Épp a legjobbkor csetlik-botlik a szemük elé a társasági élet nullája, Laney Boggs, aki állandóan festékfoltos a dühös műalkotásoktól, amiket a családi pincében készít, és nincs ideje olyan hétköznapi dolgokra, mint a smink, a pletykák és a pasik…

 

Taxi - AMC, október 16. szombat, 21h

Daniel korábban pizzaszállító volt, most a taxiiparban tapos. A sebességmániás, gyorshajtó srácra egy nap rátalál a balszerencse Emilien, a zsaru képében – akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani a kocsiját, kénytelen elfogadni Emilien ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuper járgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan rablók után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? És elnyerheti-e Emilien Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre „igazi” kocsit vezethessen?

 

Ghost – Paramount Network, október 16. szombat, 21h

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiban olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad, és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen... Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a rá is leselkedő veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni, hogy Sam még nem távozott el teljesen.

 

Máris hiányzol - DUNA Televízió, október 16. szombat, 21.30h

A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással: a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, október 16. szombat, 21.30h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült „kézbesítése” után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák közönséges másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Dariusnak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy a kivételesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

Férfibecsület - Prime, október 16. szombat, 23.20h

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül egyszerű matrózként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása miatt gyűlöli az afroamerikaiakat. A fekete búvár azonban hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

 

Életeken át - Sony Movie Channel, október 16. szombat, 23.20h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Fékezhetetlen - RTL+, október 16. szombat, 23.20

A nagy gazdasági világválság idején a Bondurant testvérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a virginiai Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők viszont nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakesszel.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - TV2, október 16. szombat, 23.30h

John McClane, a New York-i rendőr minduntalan kihívja a sorsot maga ellen, de rendkívüli tehetséggel lesz úrrá a reménytelen helyzeteken is. Most azonban a veszély keresi őt, s nem fordítva. Simon, az ördögi gazember személyes indíttatásból akar bosszút állni McClane-en, akit arra kényszerít, hogy részt vegyen egy halálos játékban, melynek tétje nem más, mint New York. McClane-nek hamarosan új társa akad Zeus (Samuel L. Jackson) személyében, akivel nemsokára együtt járják be a nagyvárost a mindig egy lépéssel előttük járó Simont kutatva…

 

Amerikai pite - Paramount Network, október 16. szombat, 23.45h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.