Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Nagy ma a választék, biztos, találsz köztük kedvedre valót!

Ready Player One - VIASAT3, május 4. szombat, 18.10h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Távkapcs - Film+, május 4. szombat, 18.45h

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élet irányít. Az egyetlen kivétel Michael Newman (Adam Sandler), aki egy univerzális távkapcsolóhoz jut, melynek segítségével előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Elbizakodottságra azonban semmi oka. Ugyanis nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha. Élete őrült rohanássá válik, melybe már nincs beleszólása. A tét a családja, szeretett felesége és imádnivaló gyerekei.

 

Megjött Apuci 2 - Moziverzum, május 4. szombat, 19h

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurt-nak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurt-nak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt?

 

Másnaposok szerencséje - VIASAT FILM, május 4. szombat, 19h

Meghan a csinos és munkamániás riporter egy váratlanul jól végződött buli után Los Angeles egyik lepukkant külvárosi negyedében találja magát telefon, személyi, autó és pénz nélkül. Legnagyobb álma, hogy hírbemondó lehessen, és csak pár órája van a tegnapi partirucijában eltipegni a züllött városrészen át élete legfontosabb meghallgatására, amihez természetesen minden szembejövőnek lesz egy-két szava.

 

Fehér pokol - Mozi+, május 4. szombat, 19h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Halálos iramban: Ötödik sebesség - TV2, május 4. szombat, 19.45h

Miután Brian és Mia kiszabadította Dom-ot mielőtt az börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom pedig tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel...

 

Holtodiglan - Paramount Network, május 4. szombat, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Levelek Júliának - Filmcafe, május 4. szombat, 21h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

Amerikába jöttem - Prime, május 4. szombat, 21h

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Az utolsó mohikán - Film Mánia, május 4. szombat, 21h

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

 

Ötéves jegyesség - Cool, május 4. szombat, 21h

Violet (Emily Blunt) és Tom (Tom Solomon) számára San Francisco a szerelem városa, ahol nemcsak a magánéletben, de a munkában is sikeresek. Tom lelkesen meg is kéri Violet kezét, ám az élet közbeszól, és az esküvő dátuma egyre távolodik. Öt évvel később arra döbbennek rá, hogy nem együtt, és nem San Franciscóban élnek, miközben agyament barátaik, Suzie (Alison Brie) és Alex (Chris Pratt) már két gyermeket nevelnek. Mivel a család a várakozásban egyre csak fogyatkozik, az egykori jegyespár a tettek mezejére lép.

 

Casablanca - M5, május 4. szombat, 21h

Casablancában mindenki Rick (Humphrey Bogart) mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát... A legendás film a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában nyert Oscar-díjat. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Jackie Chan: Új csapás - AMC, május 4. szombat, 21h

Mitől vadul meg a nyugat? Természetesen Jackie Chan ezúttal új csapáson jár: a birodalmi testőrség egyszerű harcosát alakítja, aki egy elrabolt hercegnő nyomán eljut a Vadnyugatra. És ha életben akar maradni, kénytelen megtanulni egy-két új fogást. Chon Wang tehát indiánokkal ismerkedik, rászokik a whiskyre, és természetesen lóra pattan. Új barátja, egy peches vonatrabló segítségével próbálja kiszabadítani Pei-Pei hercegnőt. A szokatlan párosnak persze semmi sem úgy sikerül, ahogy szeretné.

 

Aquaman - Film+, május 4. szombat, 21h

Arthur Curry (Jason Momoa) próbál átlagos életet élni, de ez nagyon nehéz olyan adottságokkal, amelyekkel ő rendelkezik. Még zavarodottabbá válik, amikor megtudja, hogy a földiek által csak legendának tartott Atlantis az óceán mélyében nagyon is létezik, és a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét. Testvére, Orm (Patrick Wilson) azonban párbajra hívja a trónért. Nereus király (Dolph Lundgren) Valkót (Willem Dafoe) bízza meg Arthur kiképzésével. Nem is sejtik, hogy míg a trónért és a gyönyörű Mera (Amber Heard) kegyeiért viaskodnak, egy minden eddiginél pusztítóbb háború van kibontakozóban.

 

A játszma - Moziverzum, május 4. szombat, 21h

1963. Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János) fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet...

 

Megdönteni Hajnal Tímeát - SuperTV2, május 4. szombat, 21h

Hajnal Tímea gazdag és gyönyörű fotómodell, aki unja már a felhajtást, egyszerű, nyugodt életre vágyik. A tizenötéves érettségi találkozóján találkozik Danival. A férfi hasonló cípőben jár. Bár az esküvőjére készül, valójában unja az egészet, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását. Az egykori osztálytársak némi beszélgetés és piálás után egymásra találnak a ruhatárban. Az egyetlen gond, hogy mindezt levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú pornóproducer, aki a felvétellel megzsarolja Danit.

 

Sokkal több mint testőr 2. - Mozi+, május 4. szombat, 21.20h

A világ leghalálosabb párja - a testőr Michael Bryce és a bérgyilkos Darius Kincaid - újabb életveszélyes küldetésen vesz részt. A még mindig engedély nélküli és ellenőrzés alatt álló Bryce-ot Darius még kiszámíthatatlanabb felesége, a hírhedt nemzetközi szélhámos Sonia Kincaid kényszeríti akcióra. Miközben Bryce-t a két legveszélyesebb védence a szakadék szélére sodorja, a trió egy globális összeesküvésbe keveredik, és hamarosan szembesülnek vele, hogy csak ők állnak Európa és egy bosszúszomjas őrült között. A mókás és halálos káoszhoz csatlakozik Morgan Freeman is, mint - nos, ez majd kiderül...

 

Anyák napja - RTL, május 4. szombat, 21.20h

Sandy (Jennifer Aniston), a kétgyermekes anya még reménykedik, hogy férje, Henry (Timothy Olyphant) visszatér hozzá. Sokként éri a hír, amikor kiderül, hogy a férfi megnősült. Ráadásul barátnői sincsenek jobb helyzetben. Jesse (Kate Hudson) és a nővére, Gabi, akik évekig hazudtak rasszista szüleiknek és mit sem sejtő házastársaiknak, váratlanul lebuknak. De nem kíméli a sors Sandy új főnökét sem, a tévésztár Mirandát (Julia Roberts), aki képtelen tovább tagadni, hogy egykor örökbe adta a lányát. Anyák napja közeledtével azonban mindannyian lehetőséget kapnak rendezni az életüket.

 

Az utolsó párbaj - TV2, május 4. szombat, 22h

A Ridley Scott rendezésében készült, megtörtént eseményeket feldolgozó Az utolsó párbaj izgalmas története árulásról és bosszúról a 14. századi Franciaországban, ahol a nőknek az elnyomottak szerepe jutott. Jean de Carrouges (Matt Damon) és Jacques Le Gris (Adam Driver) két viszálykodó, nemesi születésű úr, akiknek sérelmeit a király döntése alapján csak egy halálig tartó párbaj orvosolhatja.

 

Családi testcsere - Mozi Klub, május 4. szombat, 23h

A Morel család éli mindennapi életét. A gyerekek őrületbe kergetik a szülőket és fordítva. Egy nap azonban különös dolog történik. Amikor reggel felébrednek a másik bőrében találják magukat, és hirtelen egészen új megvilágításba kerül minden, amit eddig gondoltak egymásról.

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, május 4. szombat, 23.15h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Apró mesék - Duna Televízió, május 4. szombat, 23.45h

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról. "Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban, közvetlenül a II. világháború után játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzünk, mint a western vagy a film noir. Természetesen mindezt úgy, hogy közben történelmileg hitelesek maradjunk. Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?" (Szász Attila)

 

300 - Film+, május 4. szombat, 23.50h

Leonidasz (Gerard Butler) spártai király a szenátus vezetője, Theron (Dominic West) és a jósok tiltakozása ellenére összeszedi 300 legjobb harcosát, hogy megvédje népét Xerxész (Rodrigo Santoro) hadseregével szemben. A több ezer harcos ellen semmi esélyük, ám Leonidasz egy szűk kanyonba csalja ellenfeleit, ahol a perzsák nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Mindannyian tudják, hogy ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt próbálnak nyerni Gorgo királynőnek (Lena Heady), aki a szenátustól és a görögöktől kér segítséget.